اینترنت اشیا مداوم در حال رشد است. همین موضوع باعث گردیده است که بطور پیوسته، شاهد راهکارهای جدید در اینترنت اشیا باشیم. این درحالی است که همزمان با رشد IoT شاهد توسعه زیرساختهای بلاکچین در اینترنت اشیا هستیم.
همه محققان این واقعیت را پذیرفتهاند که اینترنت اشیا، انقلابی عظیم در حوزه آینده فناوری ایجاد خواهد کرد. امّا تصور اینترنت اشیا بدون بلاکچین نمی تواند انتظارات ما را برآورده کند. بلاکچین و اینترنت اشیا را باید دو روح در یک بدن دانست.
تاثیر بلاکچین در اینترنت اشیا
بلاکچین یک شیوه جدید رمزنگاری است که هزینههای مصرف انرژی و پردازشهای محاسباتی در تجهیزات اینترنت اشیا را به شدت کاهش خواهد داد. امکان تغییر اطلاعات در یک زنجیره بلوکی توسط افراد غیر مجاز وجود ندارد. همین موضوع نقطه قوت بلاکچین نسبت به شیوه های دیگر رمزنگاری می باشد.
اخیرا شرکت IoTW با مدیریت آقای Fred Leung توانسته است یک سخت افزار مجزا ارائه کند که قابلیت نصب برروی سخت افزارهای قدیمی که به اینترنت اشیا متصل نیستند را دارد.
این سخت افزار با کمک فناوری بلاکچین، اطلاعات موجود در بستر اشیا هوشمند را جمع آوری می کند و به یک اَبر ارسال می کند تا با کمک فناوریهای پردازش دادههای حجیم، آنالیز دادهای برروی آنها صورت پذیرد.
این ابزار شرکت IoTW امکان بکارگیری بلاکچین در اینترنت اشیا را بسادگی فراهم می آورد. همچنین به موسسات تحقیقاتی، فروشندگان تجهیزات و مصرفکنندگان کمک قابل توجهی خواهد نمود.
IoTW مدعی است که با کمک فناوری و تیم با تجربه ای که دارد خواهد توانست نقش بزرگی در توسعه اینترنت اشیا بر پایه بلاکچین بردارد.
با کمک بلاکچین، تجهیزات اینترنت اشیا خواهند توانست با کمترین هزینه پرداختهای مالی را بصورت خودکار انجام دهند. بلاکچین توانایی ایجاد پلتفرمهای مالی در بستر اینترنت اشیا را خواهد داشت. با کمک این پلتفرمها، تجارت الکترونیک مفهومی متفاوت خواهد یافت. مطمئنا صنعت خردهفروشی و تراکنشهای مالی مرتبط با آن در آینده نزدیک شکلی متفاوت خواهند یافت.
مزایای بلاکچین برای اینترنت اشیا
- اجرای رمزنگاری سبکوزن در تجهیزات اینترنت اشیا
- بهبود امنیت، حفظ حریم خصوصی و افزایش قابلیت اطمینان در تجهیزات هوشمند
- بهبود مقیاسپذیری و قابلیت همکاری در بین اشیای هوشمند
- کمک به اجرای قراردادهای هوشمند و تکامل مقررات قانونی
- تعریف پروتکلهای یکپارچه امنیتی بمنظور کاهش زمان تاخیر
- تحول بیشتر به دادهمحوری در کل اکوسیستم اینترنت اشیا
میکروماینینگ حلقه واسط بین بلاکچین و اینترنت اشیا
شاید هنوز خیلی زود باشد که در این باره صحبت کنیم، ولی حقیقت آنست که با رشد اینترنت اشیا، بزودی ما از داده کاوی(Data Mining) به سمت میکروماینینگ(Micro Mining) حرکت خواهیم کرد.
میکروماینینگ شیوه جدیدی از پردازش داده است که توسط تجهیزاتی که دارای محدودیت منابع هستند بکار گرفته میشود. با توجه به محدودیت قدرت پردازش و حافظه در تجهیزات اینترنت اشیا نیاز به شیوههای رمزنگاری سبکوزن وجود دارد. میکروماینینگ، عصای دست تولیدکنندگان چنین تجهیزاتی خواهد شد.
میکروماینینگ به سختافزارهای سنتی و قدیمی کمک می کند تا با کمترین تغییرات، امکان اتصال به شبکه را پیدا کنند. چنین امکانی باعث ایجاد انگیزه بیشتر برای مصرفکنندگان، از اینترنت اشیا خواهد شد.
علیرغم تاثیر بلاکچین در بسیاری از پروژه های اینترنت اشیا، همچنان ضعفهایی در این زمینه وجود دارد. میکروماینینگ یک واسط قوی برای پیادهسازی بلاکچین در اینترنت اشیا خواهد بود.
با کمک میکروماینینگ میتوان مصرف انرژی در یک وسیله هوشمند را به صفر رساند. چرا که هزینه های محاسبات رمزنگاری در چنین تجهیزاتی به صفر خواهد رسید.
منبع: IoTW