کشاورزی و آبیاری زمین های گسترده، حدود ۷۰ درصد از میزان مصرف آب های شیرین می باشد و حدود ۶۰ درصد از این میزان آب به دلایل مختلفی از قبیل تبخیر، رواناب و تعریق گیاهان از بین می رود. به همین منظور با پیشرفت تکنولوژی و گسترش سیستم های هوشمند اینترنت اشیا، امروزه استفاده از دستگاه آبیاری هوشمند بسیار رایج شده و برای آبیاری چه در سطح کلان و چه برای مصرف گلخانه ها توصیه می گردد.
طبق تحقیقاتی که در سال های اخیر انجام شده، حدود ۳۳ درصد از کشور های جهان دچار مشکل بی آبی هستند و پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۳۰ این میزان به بیش از ۵۰ درصد برسد. همین مسئله نشان دهنده اهمیت هشدار های جدی برای صرفه جویی در مصرف آب و به ویژه در بخش کشاورزی است.
مطلب توصیه شده برای مطالعه : کنترل هوشمند آفات در کشاورزی
اهمیت استفاده از دستگاه آبیاری هوشمند
کشاورزی هوشمند امروزه دیگر یک رویا نیست. همانطور که می دانید هوشمند سازی تاثیر بسیاری در دقت و جلوگیری از هدر رفتن آب دارد.
زمان آبیاری
آبیاری در زمان های مناسب برای جلوگیری از تبخیر و آسیب های احتمالی به گیاهان یکی از مهم ترین دلایل اهمیت هوشمند سازی در آبیاری است.
حداقل رواناب
میزان مناسب آبیاری به گیاهان و محصولات کشاورزی از رواناب زمین به مقدار قابل توجهی جلوگیری می کند.
تعیین میزان رطوبت
با استفاده از سیستم های هوشمند می توان میزان رطوبت خاک را به طور دقیق اندازه گرفت و با توجه به نیاز گیاه آبیاری را انجام داد. که همین موضوع باعث صرفه جویی میزان قابل چشمگیری از منابع انژی می گردد.
همهی این موارد در صورتی می باشد که نصب و راه اندازی دستگاه آبیاری هوشمند کار نسبتاً ساده ای است و هزینه چندانی نیز ندارد که این هزینه نیز قابل جبران است. جتی شما می توانید با وسایل ساده برای گیاهان خانگی خود این دستگاه را بسازید.
روش کار سیستم های IOT
این دستگاه با استفاده از سنسور های بررسی رطوبت خاک و دما که در زمین اطراف گیاهان قرار می گیرند و میکروکنترلری که در دستگاه برای کنترل شرایط قرار گرفته است کار می کند. سنسور ها در هر لحظه اطلاعات را به میکروکنترلر ارسال می کنند تا شرایط مناسب برای گیاه حفظ گردد و در نهایت این سیستم را می توان از طریق برنامه ای در تلفن های همراه نظارت و کنترل نمود.
هزینه های هوشمند سازی آبیاری زمین های کشاورزی
با توجه به صرفه جویی منابع چه در مصرف آب و چه در افزایش شانس کشت محصولات به دلیل دقت در کنترل آنها در سیستم آبیاری هوشمند، هزینه ها جبران خواهد شد. همچنین کشاورزان نباید نگران جایگزینی گیاهان باشند چرا که با آبیاری صحیح محصولات سریع و سالم رشد می کنند.
تشخیص سریع خطا و نشتی لوله ها
با استفاده از سیستم اینترنت اشیا (IOT) کنترل کننده ها می توانند هر گونه عیب و یا ایراد، نشتی سیستم را در همان لحظه به شما اطلاع دهند که باعث می شود کشاورزان در اسرع وقت برای حل مشکل اقدام نمایند. در واقع این سیستم هوشمند می تواند در لحظه شرایط مخزن ها، پمپ آب ها، میزان دما و رطوبت را بسنجد و گزارش آن را برای کاربر ارسال نماید.
به طور کلی می توان گفت که با استفاده از اینترنت اشیا امروزه بسیاری از کار ها و وظابف انسان ها با دقت و سرعت بالا و بدون خطاهای انسانی صورت می گیرد که دستگاه آبیاری هوشمند تنها یکی از این موارد است.