تعریف اینترنت اشیاء و کاربرد های آن
اینترنت اشیاء، از مهم ترین و کاربردی ترین چیزها برای پیشرفت و هوشمند سازی زندگی امروزهی ماست. امروزه نام دل انگیز اینترنت اشیاء بسیار زیاد در پیرامون ما شنیده می شود. ما در قرن بیستم، در دنیای اطلاعات و ارتباطات زندگی می کنیم. امروزه همه چیز به صورتی خاص با یکدیگر در ارتباط است و دستیابی به اطلاعات کمک شایانی در بالا بردن میزان قدرت دارد. اینترنت اشیاء یا به اختصار IOT، این قابلیت را برای اشیاء پیرامون ما صرف نظر از نوع آنها ایجاد می کند که بتوانند با یکدیگر و با ما در ارتباط باشند.
با کمک IOT می توانیم انواع چیز ها و شیء های خاصی که در کار ما موثر هستند بسیار راحت کنترل کنیم. اشیاء ذکر شده می تواند یک وسیلهی ساده و کاربردی مثل ماشین لباسشویی و یا یک ایمپلنت نظارت بر قلب در علم پزشکی باشد. هر گونه شیء مورد نظر شما توسط اینترنت اشیاء، هوشمند سازی می شود و توسط تکنولوژی عصر امروز مانند تلفن های همراه، تبلت و … قابلیت کنترل دارد. کاربرد اینترنت اشیاء به گونهای است که دستگاه ها با استفاده از سنسور هایی که دارند توسط شبکهای به هم مرتبط شده و با استفاده از همین شبکه هوشمندسازی می شوند؛ در حالتی که برای مثال می توان یک تلویزیون هوشمند را به گوشی همراه مرتبط کرد. IOT در تمامی زمینه ها قابل استفاده است و می تواند در هوشمندسازی وسایل های متفاوتی موثر باشد.
کاربرد های اینترنت اشیاء
از جمله کاربرد های بزرگ و کارآمد اینترنت اشیاء می توان به کاربرد آن در علم پزشکی، کشاورزی، IOT در ارز دیجیتال، ساختمان، آموزش و … اشاره کرد.
اینترنت چیزها، در اکثر زمینه ها کاربردی مفید و موثر دارد و از جدیدترین مفاهیم در دنیای ارتباطات می باشد. با توجه به کاربرد و محبوبیت این تکنولوژی جدید، پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۲۰ در حدود ۸٫۲۰ میلیارد دستگاه هوشمند در IOT وجود خواهد داشت. برای فهم کلی و بسیار راحت اینترنت اشیاء می توان گفت دنیایی که تمام اشیاء آن با استفاده از شبکه اینترنت با هم در ارتباط هستند.