از الزامات طراحیهای کلیدی برای اینترنت اشیاء توجه به مواردی مانند ایجاد قابلیت همکاری میان اشیاء، و توسعه پذیر بودن در آینده است. از این رو جهت بهره برداری حداکثری از قابلیت ایجاد همکاری بین سیستمهای مختلف، اینترنت اشیاء نیازمند طراحی یک معماری باز دارد.
روند توسعه اینترنت اشیاء
باید در نظر داشت که توانایی اتصال اشیاء فیزیکی به اینترنت و سایر شبکه های داده دارای پیامدهای گسترده ای بر جامعه و اقتصاد است در حا حاضر بوسیله اینترنت اشیاء می توان کارهایی نظیر مانیتورینگ و مدیریت اشیاء قرار گرفته شده در فاصله هزاران کیلومتر دورتر را براحتی انجام داد ، همچنین میتوان ردیابی کالاها در زمان حمل و نقل و گذر از اقیانوس ها و جاده ها را پوشش داد و یا تغییرات فشار خون و یا میزان قند خون که ممکن است نشانه ای از یک بیماری خاص باشد را به سرعت تشخیص داد. همینطور در سیستم باربری در فرودگاهها و ترمینالها میتوان از گم شدن کیف ها و چمدان های مسافران جلوگیری کرد. می توان گفت با تحقق موارد فوق ، با نسل جدیدی از فناوری اطلاعات مواجه خواهیم بود که در عمل شاهد حضور فعال و همه جانبه فناوری اطلاعات در متن زندگی بشریت خواهیم بود .
شکل فوق تعداد دستگاه های متصل شده به اینترنت را در سالهای آینده را نشان میدهد که بیانگر رشد روز افزون استفاده از اینترنت اشیاء است از این رو انتخاب یک پلت فرم مناسب داده با هدف تبین جایگاه برجسته اینترنت اشیاء از ابعاد مختلف خصوصا تاثیرگذاری آن بر روی زیرساخت های فعلی فناوری اطلاعات مهم بنظر میرسد
جهت استفاده از پتانسیل های اینترنت اشیاء به مجموعه ای از فناوری ها نیاز است . شناخت دقیق و صحیح هر فناوری و نقش آن در اکو سیستم اینترنت اشیاء بدون وجود یک نگرش مبتنی بر معماری مشکل و شاید غیرممکن باشد. به همین دلیل شناخت معماری اینترنت اشیاء، اهمیت پیدا میکند.
مهمترین عامل موفقیت اینترنت اشیاء به قدرت تکنولوژی اینترنت متکی است. تکنولوژی اینترنت از آدرس دهی منحصر به فرد برای کامپیوترهای موجود در یک شبکه پشتیبانی می کند به عبارت دیگر، تکنولوژی اینترنت فضای کافی برای اتصال تریلیون ها اشیاء توسط آدرس های IP منحصر به فرد اختصاص داده شده را دارد. در ایران نیز رد سالهای اخیر تلاشهایی در جهت توسعه زیر ساخت مورد نیاز برای اینترنت اشیاء صورت گرفته است که رضایت بخش نبوده است.