با ورود اینترنت اشیا به صنعت کاربردهای چشمیگیری را برای آن به ارمغان آورده است. یکی از کابردهای مهم اینترنت اشیا در صنعت، کاهش چشمگیر هزینه های صنعتی است. به این صورت که با حفظ دارایی ها و اداره آنها و به تبع آن کاهش هزینه ها می توان میلیون ها تومان صرفه جویی نمود.
روش کاهش هزینه با استفاده از اینترنت اشیا
با استفاده از حسگر، دوربین و تحلیل داده ها مربوط به آن، دستگاه ها و تجهیزات مدیریت می شوند. با این روش پیش بینی استهلات دستگاه ها و همچنین خرابی های که می تواند به وجود آید را از قبل مشخص، و نسبت به تعمیر و یا تعویض اقدام کرد. این سیستم پیش بینی کننده که به فناوری اینترنت اشیا مجهز است می تواند نشانه های هشدار را اعلام نماید تا قبل از وقوع اصلاح مورد نظر انجام گیرد.
با این روش می توان طول عمر تجهیزات و نگهداری از آنها از افزایش داد. نکته مهم استفاده از این روش کسب اطلاعات صحیح و به موقع است تا بر اساس آنها تصمیم مناسب گرفته شود. این امکان به مدیران اجازه میدهد تا بدانند کدام دستگاه نیاز به نگهداری و بهتر برنامه ریزی را انجام دهند. از دیگر مزیتهای این روش افزایش طول عمر قطعات و کاهش تصادفات منفی محیط زیستی است.
امنیت اینترنت اشیا
با وجود گسترش روز افزون اینترنت اشیا مسئله امنیت آن حائز اهمیت می باشد. تجقیقات نشان میدهد تمایل مشتریان به خرید تجهیزات اینترنت اشیا رو به افزایش است ولی در این میان نگرانی حاصل از امنیت دستگاه های متصل به اینترنت نیز مطرح می شود .
برای فروشندگان تجهیزات اینترنت اشیا این نکته قابل تامل است که اگر امنیت وسایل و تجهزات خود را در مقابل هکرها و نقطه ضعف های مربوط به نفوذ را برطرف نمایند این میزان استقبال برای خرید تجهیزات مربوظ به اینترنت اشیا افزایش زیادی می گیرد.
مدیران به دنبال امنیتی هستند که موثر و قابل پیاده سازی و ادغام پذیر باشند. زیرا شرکتها طیف وسیعی از قابلیت و در دسترس بودن روشهای موجود در بازار را بررسی می نمایند تا بتوانند رویکردی امنتر و بهتر را برگزینند.
برای گسترش بازارهای متصل مزیت رقابتی قابل توجه است یکی از راه ها بحث امنیت سیستمها است. چگونگی پیاده سازی لایه های امنیتی داخل شرکتها و صنایع است که این خود بازار مناسبی برای امنیت داخل شرکتها و صنایع می باشد که می تواند مورد توجه قرار گیرد. لایه رابط دسترسی بالاترین سطح دسترسی است.