تاکنون در iotmap در مورد کاربرد های مختلف اینترنت اشیا در صنایع و حوزه های مختلف آشنا شدهایم، اکنون در این مقاله به تلفیق آن با خودرو هوشمند و سیستم حمل و نقل مرتبط آن خواهیم پرداخت.
امروزه با وجود حجم بالایی از وسایل نقلیه وایجاد ترافیکهای سنگین و تصادفهای بین جادهای و خطرات آن، متخصصین حمل و نقل با وجود فراگیری تکنولوژی های هوشمند تنها راه نجات را در اینترنت اشیا میبییند.
اینترنت اشیا میتواند هم به عنوان واسط اطلاعاتی بین مراکز مختلف و خودروها و همچنین از طرفی تجزیه و تحلیل این اطلاعات، باعث بهبود مشکلات ترافیکی، کاهش تصادفات جادهای و آگاهی از شرایط آب وهوایی رو به وجود آورد.
خودرو هوشمند
نسل جدید خودروهای هوشمند طیف وسیعی از تکنولوژی را در خود جای داده است به طوری ک عمده وظایف آن را انجام میدهند ک در سه بخش
۱_ایمنی و امنیت
۲_قدرت انتقال و مصرف سوخت
۳_سرگرمی و مخابرات
تقسیم میشود.
سرگرمی و مخابرات
گرچه که gps تکنولوژی شناخته شده در مسیریابی ماشین است اما دریافت سیگنال از سیستم های مختلف ماهواره ای متعدد برای جمع آوری دادهها و استفاده به موقع از این دادهها و استفاده به موقع ازین دادهها، زمان پاسخگویی را کاهش و افزایش دقت را به همراه خواهد داشت از طرفی با توجه به اینکه راننده باید حواس کامل خود را به رانندگی بدهد استفاده از فرمان هایی که از طریق صدا فعال می شوند مناسب ترین شیوه فرمان دادن در حالت رانندگی خودرو هوشمند خواهد بود برای همین شرکت هایی در این صنعت وارد شدنه اند سعی در طرح پلتفرم های جدید در صنعت خودرو ایجاد خواهند کرد.
جاده های هوشمند تاثیر یافته از اینترنت اشیا
در حداقل ترین حالت ممکن می توانیم از سیستم های حمل و نقل هوشمند مجهز به فناوری اینترنت اشیا را داشته باشیم که اطلاعات جمع آوری شده از دوربین های نظارت بر ترافیک را استفاده خواهد کرد همچینین پارکینگ ها را مجهز به سنسور هایی کنیم که نقاط خالی را برای آگاهی رانندگان ارسال کند.
بهبود خیابان ها و جاده ها:
شهرداری می تواند در حال حاضر با بکارگیری سنسور های بی سیم و با سیم داده های مربوط به وضع جاده ها، اطلاعات آب و هوا و الگوهای حرکت حیوانات را بررسی کند همچینین با نصب این ینسور ها بر روی چراغ های راهنمایی می توان توالی تداومی چراغ های سبز جریان کند که باعث سرعت بخشیدن و بهبود در وضع ترافیکی ایجاد شود.
امنیت حریم خصوصی
موضوع نگران کننده ای که برای تمامی برنامه های اینترنت اشیا وجود دارد امنیت و حفظ اطلاعات مربوط به حریم خصوصی است. متخصصان در حال پرداخت به مسائل مختلف برای تامین این امنیت در کنار محافظت از دارایی های فیزیکی که باید در برابر آسیب های مختلف از جمله سرقت، خرابی و غیره هستند.
به طور کلی گرچه مجهز کردن جاده ها و بزرگراه ها و چراغ های راهنمایی و رانندگی به اینترنت اشیا با چالش های زیادی روبرو است و کسائل امنیتی آن ممکن است اندکی دلهره آور باشد، باید مهندسان و افراد متخصص در این زمینه به دنبال راه حلهایی باشند که بتوانند از مزایای استفاده از اینترنت اشیا در جاده و خیابان بهرهمند شوند. در این مقاله ما در مورد کاربرد اینترنت اشیا در جاده و خیابان برای شما گفتیم. امید است آنچه گفته شد مورد توجه و ورضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.