با ظهور اینترنت اشیا، تمامی اشیای اطراف ما قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر خواهند بود. شرکت ایرانسل به هنوان یک شرکت فناور در حوزه اینترنت و فناوریهای آنلاین به دنبال اجرای طرح ” اینترنت اشیا ایرانسل ” در سطح وسیعی می باشد.
راهکارهای اینترنت اشیا باعث کاهش هزینه های جاری در سازمانها میشود.ازطرفیدیگر، اینترنت اشیا مدلهای جدید تجاری را در پیشروی سازمانها قرار خواهد داد.
اهمیت اینترنت اشیا ایرانسل برای توسعه کسب و کارها
اینترنت اشیا ایرانسل بعنوان یک طرح ملی محسوب می شود. چرا که سطح وسیعی از صنایع و مشاغل را تحت پوشش خود قرار خواهد داد. ضرورت مدیریت منابع انرژی، مدیریت ناوگان حمل و نقل، شهرهای هوشمند، کشاورزی هوشمند، خانه هوشمند و بسیاری از موضوعات دیگر که ارتباط مستقیمی با توسعه اقتصادی و فضای تجاری ایران دارند، دلیلی برای ورود شرکت ایرانسل به موضوع اینترنت اشیا میباشد.
در سالیان اخیر، ایرانسل تلاش گستردهای را برای توسعه زیرساخت اینترنت اشیا نموده است. قطعا در گسترش هر تکنولوژیی، زیرساخت حرف اوّل را میزند، امّا باید توجه داشت که سازمانهای مرتبط هم باید هماهنگیهای لازم را برای مواجه با این فناوری انجام دهند.
مزایا و معایب اینترنت اشیا ایرانسل
ایرانسل در حال حاضر به ارائه خدمات دیتای سازمانی، شبکه امن اختصاصی، خدمات دستگاه به دستگاه(M2M)و موارد دیگر در بستر اینترنت اشیا میپردازد. خدمات ایرانسل فرصت های جدیدی را فراروی مدیران سازمانی میگذارد. این فرصتها باعث کاهش هزینههای جاری و افزایش درآمدزایی خواهد شد.
نکته قابل توجه این است که هرجا صحبت از فرصت است، پای تهدید هم به موضوع باز میشود. با ورود اینترنت اشیا به سازمانهای ایرانی، مدلهای کسب و کار به شدّت دچار تغییر می شوند. بسیاری از موقعیتهای شغلی از بین خواهند رفت و فرصتهای شغلی جدید با مهارتهای پیچیده جای آنها را خواهند گرفت. اگر سازمانها پیشبینی لازم را نکنند، ممکن است با چالشهای جدّی در این زمینه مواجه شوند.
نقش شرکتهای واسط در رشد اینترنت اشیا
ایرانسل تنها به عنوان یک شرکت تامینکننده زیرساخت اینترنت اشیا محسوب میشود. این درحالیاست که سازمانها و شرکتهای واسط، بایستی بتوانند از دادههای حجیم جمعآوری شده توسط زیرساخت ایرانسل برای مدلسازی و بهبود فرآیندهای تصمیمگیری استفاده ببرند.
تکمیل دانش مورد نیاز در حوزههای داده کلان (Big Data)، یادگیری ماشین(Machine Learning)، الگوریتمهای هوش مصنوعی، سیستمهای امنیتی، خدماتاَبری، تجهیزات هوشمندو … از وظایف شرکتهای واسط فعال در زمینه اینترنت اشیا میباشد.
طبق پیشبینیها تا سال ۱۴۰۱، اینترنت اشیا بطور سریع و گسترده وارد ایران می شود و تمامی خدمات صنعتی و شهری را در برخواهد گرفت. شرکتهای فناور و دانش بنیان ایرانی بایستی از فرصتهای باقیمانده برای تکمیل دانش و مهارتهای خود بهره ببرند.
آشنایی با پروژه کنتور گاز هوشمند، پیادهسازی شده توسط ایرانسل
شرکت ایرانسل در سال ۹۵ ، طبق قرار دادی یا شرکت گاز استان خراسن رضوی، تهیه و اجرای ۵۰۰۰ کنتور گاز هوشمند را برعهده گرفت. ایرانسل با کمک شبکه LPWAN اولین NB-IoT را در ایران اجرا کرد.
شبکه NB-IoT یا Narrow Band IoT یکی از فناوریهای حوزه LPWAN محسوب میشود که امکان دسترسی تعداد زیادی از دستگاهها را به شبکه سلولی فراهم میآورد.
از مهمترین ویژگی های شبکه NB-IoT توان مصرفی پایین این شبکه برای اشیا می باشد که باعث می شود طول باتری تا حدود ۱۰ سال افزایش یابد.
و در پایان…
اینترنت اشیا، انقلاب صنعتی چهارم را در جهان رقم خواهد زد. برای ورود به این انقلاب صنعتی، داشتن یک سری از پیشنیازها ضروری بنظر میرسد. اینترنت اشیا ایرانسل، هرچند که در تهیه زیرساختها به استارتآپ ها و شرکتهای دانش بنیان کمک قابل توجهی خواهد نمود، امّا ضرورت کسب دانش های پایهای و مهارتهای ضروری برای استفاده از این صنعت غیرقابل انکار می باشد.