هر دستگاهی که بتواند به اینترنت اشیا متصل شود ، یک بخش از اینترنت اشیا به حساب می آید . در حال حاضر تقریبا یک چهارم از هزینه هایی که در بخش آی تی صرف می گردد ، مرتبط با اینترنت اشیا می باشد . بنابراین اهمیت اینترنت اشیا در حوزه فناوری مشخص می باشد . حال در این مقاله ما به بررسی اینترنت اشیاء در ایران می پردازیم .
اینترنت اشیاء در ایران
در حال حاضر در کشور ما اقدامات گوناگونی برای ایجاد زیرساخت های مورد نیاز جهت اتصال تجهیزات گوناگون به اینترنت اشیا فراهم شده است . آخرین دستاورد مهم کشور ما ایران ، در زمینه اینترنت اشیا افتتاح شبکه ملی اینترنت اشیا می باشد .
طی سال های اخیر در کشور ما اقدامات فراوانی ازقبیل برگزاری همایش ، برگزاری انجمن و برگزاری جلسات متعدد جهت رونق اینترنت اشیا تشکیل شده است . اما فعلا به صورت عملی استفاده چشمگیری از اینترنت اشیا در کشور ما نشده است .
کاربرد اینترنت اشیاء در ایران
اینترنت اشیا در حوزه رسانه می تواند اطلاعات مردم کشور را بررسی نماید و برنامه های تلوزیونی ، مجلات و … را به سمت علایق مردم کشور حرکت دهد .
اینترنت اشیا در حوزه زیرساخت ها می تواند بر تعداد نیروگاه های بادی و …. نظارت نموده و آن ها را کنترل نماید .
اینترنت اشیا در حوزه محیط زیست ، می تواند بر میزان آلودگی خاک ، کیفیت آب ، حیات وحش و … نظارت نماید . همچنین قبل از وقوع زلزله و …. هشدار بدهد .
از دیگر کاربرد های اینترنت اشیا در کشور می توان به استفاده از اینترنت اشیا در حوزه مدیریت انرژی ، بخش پزشکی و مراقبت های بهداشتی ، بخش حمل و نقل ، ساخت شبکه و مدیریت تجهیزات تولیدی اشاره نمود .
یکی از اقداماتی که در زمینه اینترنت اشیا در کشور ما انجام شده است ، افزایش ظرفیت آدرس آیپی می باشد . بدین طریق برای دستگاه های جدیدی که از فناوری اینترنت اشیا استفاده می کنند ، با مشکل کمبود آیپی مواجه نخواهیم شد . چرا که تمام دستگاه های متصل به اینترنت ، جهت شناسایی و ارتباط با شبکه اینترنت ، باید دارای آیپی مجزا و مخصوص به خود باشند .
نمونه هایی از کاربرد اینترنت اشیاء در ایران را در این مقاله ذکر نمودیم ، اما در حالت کلی کاربرد های اینترنت اشیا به منطقه جغرافیایی مرتبط نبوده و در تمام جهان کاربرد های آن یکسان می باشد . فقط برای استفاده از کاربرد های گوناگون اینترنت اشیا ، باید زیرساخت های آن فراهم گردد .