یکی از تکنولوژی ها و فناوری های که هر ساله در حال رشد و پیشرفت بوده است و تکامل نسبتا خوبی تا الان داشته است، تکنولوژی اینترنت اشیا یا Internet Of Things است. بسیاری از کارشناسان و متخصصان این فناوری در حال تحقیق و مطالعه بر روی تکنولوژی و فناوری بسیار جدید و کارآمدی به نام رایانش لبه یا Edge Computing هستند. شاید برای شما هم جالب باشد که نحوه فعال سازی این تکنولوژی به وسیله سیستم های رایانش ابری یا Cloud Computing امکان پذیر است. تاثیر تکنولوژی رایانش لبه بر IOT تاثیر بسیاری بر رهبری روندهای فناوری اطلاعات میگذارد. با ما همراه باشید تا در این زمینه بیشتر صحبت کنیم.
بررسی تاثیر تکنولوژی رایانش لبه بر IOT
فناوری و تکنولوژی پرکاربرد رایانش ابری با توجه به نیاز های متنوعی که برای سرویس های اینترنت اشیا یا Internet Of Things وجود دارد، نمیتواند پاسخگوی همه ی این نیازها به بهترین شکل باشد. اگر میخواهید برخی از این نمونه ها را بررسی کنید، موارد زیر را به شما توصیه میکنم:
- تمامی مقادیر تولید شده اطلاعات و دیتا توسط فناوری رایانش لبه قابلیت پشتیبانی ندارد به عبارت دیگر این فناروی مقیاس پذیر نیست!
- یکی از ضعف های استفاده از این تکنولوژی برای فناوری اینترنت اشیا این است که در صورت طولانی شدن مسیر و باقی ماندن اطلاعات، اختلالی در برنامه های کاربردی ایجاد میشود.
- استفاده از رایانش ابری با توجه به این هزینه ها امری مقرون به صرفه برای اپراتورهای شبکه نیست!
تکنولوژی رایانش لبه یا Edge Computing در اینترنت اشیا دستگاه هایی را میتواند شامل شود که قابلیت پردازش اطلاعات سنسور های مختلف را دارند. این دستگاهها میتوانند شامل موارد زیر شوند:
- وسایل نقلیه
- تجهیزاتی که به وسیله آنها بتوان تولید کرد
- دستگاه های اینترنت پزشکی یا هوشمند پزشکی
- و …
مزایای تکنولوژی رایانش لبه
تکنولوژی رایانش لبه میتواند، اطلاعات جمع آوری شده از این سیستم ها را به راحتی و در سریع ترین زمان ممکن تحلیل و تجزیه کند. همچنین به وسیله این تکنولوژی میتوان، اطلاعات و دیتاهای این سنسورها را به بهترین شکل ممکن جمع آوری کرد و آنها را آماده تجزیه و تحلیل کرد. در جمع آوری اطلاعات نکته مهم طبقه بندی انواع اطلاعات است که به وسیله رایانش لبه به راحتی امکان پذیر است.
طبق پیش بینی های انجام شده توسط سازمان های معتبر در این زمینه، اعلام شده است که ارزش این تکنولوژی در صنایع مختلف تا سال ۲۰۲۰ به بیش از ۱۸ میلیارد دلار خواهد سید. این تکنولوژی تا آن زمان در صنعت و حوزه های گوناگونی از جمله حمل و نقل، مراقبت های بهداشتی، بخش های صنعتی و … وارد میشود و نقش های خوبی در این زمینهها ایفا میکند. برای این که بتوان از این تکنولوژی نهایت استفاده را کرد و بهینه سازی خوبی در این زمینه انجام داد، باید در ابتدا سرمایه گذاری های انجام شده در این تکنولوژی بر روی زیرساخت های سخت افزاری هزینه شود و بعد از آن بر روی اپلیکیشن های آن هزینه کرد.
شرکت و کمپانی بزرگ دل (DELL) در سال گذشته اعلام کرد که یک سرمایه گذاری یک میلیارد دلاری بر روی یک کسب و کار اینترنت اشیا کرده است.