از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر معماری و خانه های انسان ها، علم می باشد. با پیشرفت ها و تغییرات وسیعی که با گذشت زمان به کمک علم ایجاد شده، انسان ها سعی میکنند تا حد ممکن در محل زندگی خود آسایش بیشتری داشته باشند و امکانات محل زندگی خود را پیشرفتهتر نمایند. حال با این پیشرفت ها مفهوم جدیدی در صنعت معماری شکل گرفته است که از آن به خانه هوشمند یاد میشود. اما خانه هوشمند چیست و نقش تاچ پنل ها در مدیریت آنها چیست؟!
خانه هوشمند، خانه ای است که در آن می توان به صورت جامع و هوشمندانه بر بخش های مختلف آن کنترل داشت، بخش های مختلف می توانند شامل : روشنایی بخش های مختلف خانه، پخش صدا، گرمایش و سرمایش و تهویه، سیستم حفاظتی و امنیتی، سیستم های اعلام حریق و … باشند.
تجهیزات موجود در خانه های هوشمند
تجهیزات استفاده شده در خانه های هوشمند، تجهیزاتی می باشند که برای افزایش بازدهی و کارایی و فراهم کردن محیطی دلنشین برای افرادی که در خانه زندگی می کنند طراحی و ساخته می شوند. اما هدف اصلی هوشمندسازی خانه ها را می توان در بهینه کردن مصرف انرژی و افزایش آسایش و امنیت به کمک مدیریت تجهیزات هوشمند دانست که می تواند دلنشین ترین فضا را برای محل سکونت هدیه بیاورد. تعریف رسمی خانه ی هوشمند عبارت است از : خانه ای که دارای یک شبکه ی ارتباطی داخلی می باشد که لوازم و خدمات برقی کلیدی آن به هم از طریق این شبکه متصل شده اند و اجازه دسترسی به کنترل و نظارت آن از راه دور فراهم است.
طی سالیان اخیر و با توجه به حجم تغییراتی که در این سال ها اتفاق افتاده، مفهوم خانه هوشمند دچار تغییرات زیادی شده است. دو تغییر مهم که در این زمینه اتفاق افتاد، به وجود آمدن گوشی های هوشمند همراه و همه گیر شدن اینترنت بود که باعث شد ابزار و لوازم خانگی نیز قابلیت های متفاوتی به این تجهیزات هوشمند اضافه کنند. امروزه خانه های هوشمند می توانند سناریوهای مختلفی داشته باشند و با انعطاف بیشتری فضای زندگی را کنترل کنند. اما این سناریوها چگونه تعریف می شوند؟ چگونه می توان سناریوها را بررسی کرد، تغییر داد یا مطابق میل خود طراحی کرد؟!
آشنایی با بخش های مختلف یک خانه هوشمند
برای رسیدن به این جواب نیاز است اول تا بخش های مختلف خانه های هوشمند را بشناسیم.
بخش های مختلف خانه های هوشمند را می توان از راه های مختلفی تقسیم بندی کرد، اما دسته بندی که مد نظر ما می باشد کلی ترین حالت ممکن می باشد، این دسته بندی ها عبارتند از:
- بخش سنسورها یا شناساگرها
- عملگرها
- کنترلر مرکزی
این سه بخش، مهمترین ارکان در هر خانه هوشمندی می باشند. هیچ خانه ی هوشمندی را نمی توان یافت که بدون این سه قسمت باشد. البته لازم به ذکر است خانه هوشمند مدنظر، خانه ای است که سیستم وار بوده و قابلیت کنترل همه ی بخش های آن در هر لحظه و در هر جا ممکن باشد، همچنین امکان تصمیمگیری بر اساس شرایط محیطی را داشته باشد.
چنین سیستمی باید بتواند فضای مناسب را برای ساکنین ایجاد کند که لازمه ی این موضوع این است که بخش های مختلف آن هوشمند شده باشند. مثلا می توان بحث روشنایی اتاق ها را با قرار دادن لامپ های هوشمند که با اپ های موبایل یا به صورت اتوماتیک کنترل می شوند، هوشمند سازی کرد. اما اتفاقی که رخ می دهد این است که این مجموعه یک سیستم واحد نیست و هر بخش به صورت مستقل عمل می کند و نمی توان همه ی بخش ها را به صورت واحد کنترل کرد.
بخش سنسورها یا شناساگرها:
در خانه های هوشمند برای اینکه سیستم بتواند به صورت اتوماتیک و خودمختار عمل کند نیاز تا دارد تا محیط را درک کند و متوجه تغییرات محیط شود، بخشی که مسئول انجام این کار است سنسورها و شناساگرهایی است که در فضای خانه یا محل های مربوطه گذاشته می شوند. البته می توان کلید هایی که برای کنترل گذاشته می شوند را نیز بخشی از این قسمت دانست. این بخش به کنترلر کننده مرکزی اعلام می کند که شرایط در چه وضعیتی قرار دارد و کنترل کننده بر اساس پارامترهای تنظیم شده ی خود و اطلاعات دریافت شده اقدام به تصمیم گیری می کند. مثلا می توان گفت برای تنظیم دمای محیط، سنسورهای دمایی که در یک اتاق قرار دارند، در بازه های مختلف دمای اتاق را اندازه می گیرند و این دما را برای اطلاع و مناسب کردن دمای اتاق به کنترل کننده ارسال می کنند.
بخش عملگرها:
این بخش، بازوی اجرایی کنترل کننده می باشد. بدین معنا که پس از ارسال اطلاعات محیط توسط شناساگرها به کنترل کننده و پردازش اطلاعات، کنترل کننده مرکزی تصمیم می گیرد که چه اقدامی صورت بگیرد و بعد از آن، دستور لازم را به عملگر می دهد. برای نمونه در مثال قبلی بعد از اینکه کنترل کننده تشخیص داد که دما باید افزایش یا کاهش یابد، به سیستم سرمایش یا گرمایش دستور سرد کردن یا گرم کردن را می دهد.
بخش کنترل کننده مرکزی:
بخش اصلی ای که مد نظر بود تا مورد بررسی قرار بگیرد. این بخش واسطی است که در واقع هماهنگ کننده مرکزی سیستم، رابط سیستم با کاربر و پردازش کننده اطلاعات می باشد. این بخش اطلاعات را از شناساگرها دریافت می کند، پردازش می کند، بر اساس شاخص هایی که قبلا برایش تعریف شده، اقدام به مقایسه می کند و پس از این تحلیل به عملگرها دستور اجرا می دهد.
از طرف دیگر، این کنترل کننده ها وظیفه ی ارتباط با کاربر را نیز دارند، نسل های جدید این کنترل کننده ها معمولا دارای صفحه های لمسی هستند تا کاربر بتواند با راحتی بیشتری با آن ها ارتباط برقرار کند. برای همین در حال حاضر بیشتر به این کنترل کننده ها، تاچ پنل می گویند. تاچ پنل ها علاوه بر توانایی ارتباط با کاربر به وسیله صفحه ی تاچ، قابلیت ارتباط از طریق وایرلس را نیز دارند. این ارتباط می تواند به وسیله ی موبایل و نرم افزاری که مربوط به تاچ پنل است بوقوع بپیوندد. بدین صورت که کاربر به جای مراجعه به تاچ پنل، از راه دور و تنها با استفاده از موبایل خود این کار را انجام دهد.
نقش تاچ پنل ها در خانه های هوشمند
تاچ پنل ها به صورت کلی برای کنترل و برنامه ریزی قسمت های مختلف خانه اعم از : سیستم های روشنایی، سرمایشی و گرمایشی، پرده ها، شیرهای ورودی آب یا گاز یا حتی استفاده به عنوان یک آیفون تصویری از آن استفاده کرد مدل هایی وجود دارند که می توانند این تصویر را به گوشی شما هم منتقل کنند. تصویر فردی که در پشت درب ایستاده یا هر دوربین دیگری که در خانه قرار داده اید و به این سیستم متصلش کرده اید.
بحث امنیتی که از مهم ترین موارد می باشد نیز در این تاچ پنل ها گنجانده شده اند. می توانید با استفاده از سناریوهایی که به صورت پیشفرض بر روی آن ها تعریف شده سطح امنیتی خانه خود را تنظیم کنید. بحث مهم بعدی بحث حفاظت می باشد که با وجود سنسورهای مختلف اعلام حریق، نشت گاز یا کنترل کننده ی درب ها می باشد که حادثه را قبل از وقوع خبر می دهند. موضوع جالب بعدی این است که به کمک این تاچ پنل ها می توان آبیاری منزل را انجام داد یا حتی وضعیت پرده های منزل را تغییر داد.
معرفی تاچ پنل های موجود دربازار
از جمله تاچ پنل هایی که می توان معرفی کرد که دارای همه ی این موارد باشند، تاچ پنل های شرکت ویراهوم (عرضه کننده انواع تجهیزات هوشمندسازی ساختمان) می باشند. این تاچ پنل ها در سایزهای ۷ و ۱۰ اینچی بوده و دارای تمام قابلیت های ذکر شده در بالا هستند. تولید داخل بودن این محصول این ویژگی را به ارمغان می آورد که نسبت به پشتیبانی آن می توان مطمئن بود. زیرا دسترسی به شرکت تولید کننده امکان پذیر است و شرکت تولید کننده نیز دسترسی راحت تری به خریداران خود دارد و می تواند خدمات خود را به بهترین نحو ارائه دهد.
تاچ پنل ۷ اینچ طلایی
این تاچ پنل میتواند همه تجهیزات موجود در یک خانه هوشمند را مدیریت کند. سایز این تاچ پنل ۷ اینچ است و رنگ آن طلایی میباشد. رنگبندی طلایی باعث زیبایی و جلوه بیشتر این محصو.ل گردیده است. برای آشنایی بیشتر با این محصول و آگاهی از قیمت آن بر روی تیتر بالا کلیک کنید.
تاچ پنل ۱۰ اینچ استیل
تاچ پنل ۱۰ اینچد با داشتن سایز بزرگتر و قاب استیل زیبایی خاصی را به خانههای هوشمند خواهد بخشید. این پنل لمسی نیز قابلیت کنترل انواع تجهیزات هوشمند را دارا میباشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر از این محصول برروی تیتر بالا کلیک کنید.
کد مطلب : REP1.980329