پیشرفت تکنولوژی در همه زمینهها مخصوصا سیستمهای اینترنت اشیا باعث شده است که دولتها برای ثبات، پایداری و بازگرداندن نظم به سیستم شبکه های برق سراسری خود از این تکنولوژیها استفاده کنند. کشور عزیزمان ایران هم از این قاعده مستثنا نیست اما قبل از پرداختن به شبکه های هوشمند برق در ایران بهتر است کمی بیشتر با آن ها آشنا شویم. با اینترنت اشیا همراه باشید.
شبکه های هوشمند برق
شبکه های هوشمند برق در ایران یا هرجای دیگر در دنیا متکی بر اطلاعات و دادهها بوده و بر اساس نیاز متقاضیان هر منطقه برق تولید میکند. با توجه به پیشرفت های تکنولوژی این سیستمهای هوشمند روز به روز در حال پیشرفت و تکامل هستند که نه تنها موجب ثبات و پایداری در برق مناطق میشوند بلکه نظم خوبی را به سیستم برق رسانی میدهند.
هدف از ایجاد شبکه های هوشمند برق در ایران یا دیگر کشورها فقط برای راحتی متقاضیان برق است تا دیگر مشکلات انکار ناپذیری مانند قطع ناگهانی برق، تولید بیشتر از میزان تقاضا و … رخ ندهند.
برنامه ریزی و هوشمندی که در این سیستم های برق رسانی وجود دارد موجب شده است که با تولید میزان مورد نیاز برق به حفظ محیط زیست کمک شود چرا که در گذشته تولید بیشتر برق موجب آزاد شدن بیشتر کربن در محیط میشد و به محیط زیست صدمه میزد.
اهداف اصلی شبکه های هوشمند برق
کنترل لوازم خانگی هوشمند برای صرفه جویی در مصرف برق در ساعات پیک، کاهش تلفات برق با ارسال گزارشات لحظهای در شبکه هوشمند، افزایش دستگاهها و لوازم خانگی هوشمند برای کاهش میزان مصرف برق، کنترل و مدیریت سیستم برقی برای پیشگیری از خاموشی و قطعی برق و همچنین کنترل و مدیریت سیستم برای سیستم های برق رسانی اضطراری، اهداف مختلفی هستند که شبکه های هوشمند برق بر روی آن ها متمرکز هستند.
مزایای شبکه های هوشمند برق
یکی از دلایل انتخاب شبکه های هوشمند برق در ایران یا دیگر کشورها مزایای بی نظیر این سیستم هوشمند بوده است که در ادامه بصورت خلاصه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.
یکی از اصلی ترین مزایای سیستم هوشمند برق دو طرفه بودن ارتباط آن با مکانی است که به آن برق میرساند! این به آن معنا است که سیستم برق رسانی هوشمند هم میتواند برق را انتقال دهد و هم میتواند برق را از خانه بگیرد و به مبدا برگرداند. این مزیت باعث یکپارچه سازی بیشتر سیستمهای برق رسانی میشود.
کنترل در لحظه سیستم های هوشمند برق باعث میشود که ضریب اطمینان و بهره وری سیستم افزایش یابد و این بدین معنا است که دیگر نیازی به احداث نیروگاههای عظیم و بزرگ در مکانهای مختلف نیست و گزارشات و توزیع سریع برق، جایگزین نیروگاه های بزرگ و پرهزینه در مکان های مختلف میشوند. همچنین عیب یابی و شناسایی مشکلات شبکه های برق سنتی بسیار هزینه بر است که خوشبختانه در سیستم های هوشمند برق رسانی این مشکل کاملا حل شده است.
در نهایت با توجه به این تعداد از مزیت های هوشمند سازی شبکه برق میتوان گفت که استفاده از این سیستم از اهمیت بالایی بر خوردار است؛ ایران نیز سعی کرده است تا با توجه به بودجه لازمه، خود را در این زمینه بروز رسانی و از ایجاد هزینه های بیشتر بلند مدت پیشگیری کند.