در ماه اسفند، دوره چهارم مسابقههای هوش مصنوعی از طرف دانشگاه امیرکبیر با شرکت تیمهای دانشجویی و شرکتی در پنج رشته برگزار خواهد شد. مسابقه میان ماشینهای هوشمند از جمله مسابقاتی است که در ایران بطور جدی دنبال میشود. نظر دکتر احمد نیک آبادی یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر و همچنین دبیر مراسم هوش مصنوعی امیر کبیر این است که هدف اصلی هوش مصنوعی ساخت رفتارهای هوشمندانه در ماشینها میباشد و همچنین میگوید: دانش هوش مصنوعی انجام دادن وظایف توسط ماشین و انجام دادن آنها توسط انسان، به هوشمندی نیاز دارد.
او ضمن اشاره به مزایای این علم، بیان کرد: طی سالیان گذشته هوش مصنوعی به طور قابل توجهای گسترش یافته، به طوری که در دنیای امروز، ممکن است حوزههای بسیار کمی از علم و تکنولوژی وجود داشته باشد که تکنیک ها و موارد هوش مصنوعی در آن کارایی نداشته باشند. به عنوان مثال در حوزههای تدریس، علم پزشکی، کشاورزی، حمل و نقل، فضا، کسب و کار، امنیت، سیاست و اقتصاد این کاراییها وجود دارند و میتوان از هوش مصنوعی در آنها استفاده کرد.
مسابقه میان ماشینهای هوشمند در ایران
نیک آبادی ضمن اشاره به برگزار شدن دوره چهارم مسابقههای هوش مصنوعی در دانشگاه امیر کبیر، متذکر شد: این مسابقهها دستهای از مسابقههای مربوط به حوزه هوش مصنوعی است که دانشگاه امیر کبیر از سال ۱۳۹۱ در حال برگزاری این مسابقات میباشد. ایشان برگزار شدن دوره اول این مسابقهها را در هفت رشته در ماه آبان سال ۱۳۹۱ دانست و همچنین متذکر شد: دوره دوم آن در ۱۰ رشته در ماه آبان سال ۹۲ و نیز دوره سوم این مسابقهها در ۱۰ رشته در آبان ۹۴ برگزار شده است. او زمان برگزاری دوره چهارم مسابقهها را برج اسفند امسال دانست و متذکر شد: دوره چهارم این مسابقات در پنج رشته برگزار میشود.
او همچنین چند مورد از اصلی ترین اهداف این رقابتها را عنوان کرد: بالا بردن علم بومی در حوزه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، بررسی و معرفی محصولها و کمپانیهای موفق داخل کشور، ایجاد بسترهای مورد نیاز برای ارائه ایدههای جدید محققان و همچنین کمک به تجاری کردن آنها، ایجاد بسترهای مورد نیاز برای ارائه موارد مورد نیاز کشور در حوزه هوش مصنوعی و سعی برای عرضه راهکار برای آنها و مشورت و تبادل نظر بین دانشگاهیان، افراد تولید کننده محصولهای هوشمند و نیز کاربران این محصولها.
او گفت: این رقابتها در حضور تحقیق گنندگان و افراد دانشگاهی، سازندههای محصولهای هوشمند و همچنین کاربران و مشتریان این موارد برگزار خواهد شد. او ادامه داد: عنوانهای رقابتها با توجه به نیازهای بیان شده از طرف صنعت تعیین و افراد حضور یافته در این رقابتها نیز در دو گروه دانشجویی و شرکتی طبقه بندی میشود.