یکی از پر سر و صداترین تکنولوژی ها که انقلاب صنعتی چهارم را بوجود آورده است یعنی اینترنت اشیا بحث امروز ماست! فرصت های نامحدودی که در این تکنولوژی وجود دارد، زبانزد تمامی کارشناسان و فناوران است. اینترنت اشیا یا Internet Of Things باعث بوجود آمدن تغییر و تحولات عظیمی در دنیای صنعت شده است که ما شاهد بخشی از آن بوده ایم. افراد با استفاده از این تکنولوژی راحت تر از گذشته زندگی میکنند و به کارهای خود میرسند. امروز میخواهیم در مورد پلتفرم ها و شبیه سازهای اینترنت اشیا بیشتر صحبت کنیم.
متلب یا Matlab
اگر دانشجوی یکی از رشته های مهندسی بوده باشید، حداقل نام این نرم افزار یکبار به گوش شما خورده است و یا از آن استفاده کرده اید! متلب از قدرت بسیار زیادی در پردازش و تحلیل برخوردار است و همچنین ماژولی برای دستگاه های اینترنت اشیا یا Internet Of Things دارد. با استفاده از متلب دستگاه ها به راحتی میتوانند، اطلاعاتی که توسط حسگرها و سنسورها جمع آوری کرده اند به فضای ابری تعیین شده ارسال کنند! شما با استفاده از این نرم افزار قدرتمند قادر خواهید بود که با کمی دانش برنامه نویسی دستگاه های اینترنت اشیا خود را شبیه سازی کنید.
NS3
یکی دیگر از شبیه سازهای بسیار معروف و محبوب در اینترنت اشیا NS3 است. شما برای شبیه سازی با این نرم افزار زیاد دارید که به زبان های برنامه نویسی C و C++ مسلط باشید! یک نکته که برخی از برنامه نویسان اینترنت اشیا در استفاده از این نرم افزار فراموش میکنند این است که نحوه پیاده سازی شبکه های معمولی با شبکه های اینترنت اشیا در این نرم افزار با یکدگیر کاملا متفاوت هستند! این مسئله به عنوان نقطه ضعف این نرم افزار شناخته میشود که کار را کمی سخت و پیچیده میکند و رابط کاربری آسان را از بین می برد!
Contiki Cooja
این پلتفرم شبیه سازی با پشتیبانی دو بخش مهم از دستگاه های اینترنت اشیا راه اندازی شده است. شبکه های حسگر بیسیم و اینترنت اشیا از پشتیبان های این شبیه ساز قدرتمند هستند. اگر به محیط های گرافیکی علاقه دارید و دوست دارید نرم افزاری که از آن استفاده میکنید دارای رابط کاربری آسان باشد، استفاده از Contiki Cooja برای شما بسیار مناسب است و باید به آن توجه داشته باشید. برای کار با این نرم افزار هم مانند NS3 شما نیاز دارید که به زبان های برنامه نویسی C و C++ مسلط باشید.