یکی از پدیدههای نوین جهان دیجیتال، هوش مصنوعی است که این روزها صنایع و علوم مختلف از آن استقبال میکنند؛ به صورتی که همۀ این بخشها از علم پزشکی بگیر تا صنعت کشاورزی در صدد هستند بتوانند با کمک هوش مصنوعی، راهکار مناسبتری را جهت مدیریت مشکلات خودشان کشف کنند. موضوعی که امروز میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم، هوش مصنوعی و نجات زنبورها است. در این نوشته، یکی از فناوریهای هوش مصنوعی که در این زمینه بهکاربرده میشود را باهم بررسی میکنیم. با آی او تی مپ همراه باشید.
نظارت بر زنبورهای عسل با استفاده از هوش مصنوعی، زنبورداران را قادر میسازد تا به مدیریت کلونیها با کارایی هر چه بیشتر بپردازند، هزینههای حمل و نقل و نیروی کار را پایین بیاورند و تمرکزشان را بر روی پرورش کندوهای بزرگتر و قویتر بگذارند. از طریق فناوریهای هوش مصنوعی، زنبورداران میتوانند هر سال سود بالاتری را از هر کند و کسب کنند.
هوش مصنوعی و نجات زنبورها
کنترل کردن کندوهای زنبورعسل یکی از مشکلاتی است که زنبورداران با آن مواجه میشوند و درصورتیکه فرد کنترل کننده مهارت لازم را نداشته باشد، در آخر خطر نابودی کلونی، خراب شدن سلولهای ذخیره سازی در کندوها و نیز احتمال از دست دادن ملکه قطعی خواهد بود؛ این روزها شیوههای زیادی جهت بررسی چگونگی کیفیت کندوها به کار برده میشود، یکی از این شیوههای نوین، استفاده از فناوریهای هوشمند است که به تازگی نمونهای از آن را کمپانی ApisProtect معرفی کرده است. این شرکت دستگاههای اختصاصی ساده و مجموعهای ویژه از هوش مصنوعی و نرمافزار مانیتورینگ را مورد استفاده قرار میدهد تا به طور کلی به زنبورداران در کنترل مشکلات زنبورها کمک کند. این یعنی زنبورداران قادر هستند از مسائل بهداشتی که از دیدشان پنهان مانده است، پیش از موعود مطلع شوند.
نجات زنبورها با ApisProtect
ApisProtect، دادههای حسگر مرتبط با شرایط کندو، قدرت و سطح فعالیت را با اینترنت اشیا، دادههای بزرگ اختصاصی و فنهای یادگیری ماشین مخلوط کرده و توانایی دسترسی به جامعترین شبکه کنترل زنبور عسل در زمان واقعی را عرضه میکند؛ البته به کار بردن این تکنولوژی، نیاز به تخصص خاصی ندارد و فقط لازم است که سیستم شبانه روزی ApisMonitor این دستگاه فعال باشد تا اطلاعات به شکل تمام وقت از کندوها دریافت شوند، بعد از شناسایی نوع مشکل با استفاده از حسگرها، سیستم هشدار فعال میگردد و پس از آن زنبورداران کارهای لازم را انجام میدهند.
با توجه به اظهار ApisProtect، خیلی از زنبورداران در سرتاسر جهان جهت کنترل کردن کندوهای زنبورها از شیوههای دستی زمانبر و پرهزینه بهرهمند میشوند. با این وجود، پژوهشهای ApisProtect نشان دهندۀ این است که ۸۰ درصد از بازرسیهای دستی خیلی کند هستند و بعلاوه موجب خراب شدن کندوهای زنبورهای عسل شده و یا احتمال از دست دادن یک ملکه را به دنبال خواهند داشت. زنبورداران تجاری از طریق ApisProtect میتوانند با آسودگی بیماری، آفتها و دیگر مشکلهای کندو را سریعتر از قدیم شناسایی کنند و آنها را برطرف کنند که در نتیجه اندازه کلنی را افزایش میدهند و مانع تلف شدن کلنی میشوند. ApisProtect همچنین به زنبورداران این امکان را میدهد کندوهایی که نیازمند توجهات بیشتری هستند را تشخیص داده و یا کندوهایی که از بیشترین مقدار بازدهی برخوردار هستند را شناسایی کنند.
امیدواریم از مقاله هوش مصنوعی و نجات زنبورها که iotmap.ir برای شما فراهم کرده، راضی بوده باشید.
خانه هوشمند گلدوِر
ژانویه 10, 2023واقعا تکنولوژی چقدر پیشرفت کرده. مقاله جالب بود لذت بردم
مريم
فوریه 8, 2024عالى بود. متشكرم