اینترنت اشیا که هر روز بر تعداد توسعه دهندگان آن افزایش می یابد ، شبکه ای بسیار بزرگ از ارتباطات بیسیم بین دستگاه های مختلف به حساب می آید . شرکت های گوناگون پلتفرم هایی برای استفاده از اینترنت اشیا ارائه می دهند ، که یکی از این شرکت ها گوگل می باشد . به همین جهت در این مقاله به معرفی پلتفرم اینترنت اشیا گوگل می پردازیم .
گوگل در چند سال اخیر درحال تلاش برای پیشروی از مرز های گذشته و گسترده تر نمودن تجارت خود علاوه بر سایت و سیستم عامل می باشد . گوگل ، اندروید را گسترده تر نموده و با نام Internet of Things معرفی کرده است .
گوگل اولین بار در سال ۲۰۱۵ پروژه Internet of Things را با نام Brillo معرفی نمود . اما پس از گذشت مدتی ، نام Android Things را بر روی سیستم عامل خود گذاشت .
Android Things نسخه نهایی پلتفرم اینترنت اشیا گوگل
این سیستم عامل برای پلتفرم های سخت افزاری تولید شده و افراد مختلف به راحتی می توانند با آن کار کنند . درواقع سیستم عامل Android Things یک نسخه از اندروید می باشد ، که از اندروید معمولی ساده تر بوده و بخش های اضافه اندروید از روی آن برداشته شده است . به همین جهت امکان استفاده از این سیستم عامل بر روی محصولاتی که ، دارای قدرت پردازشی ضعیف تر هستند ، فراهم شده است .
سیستم Android Things به گونه ای می باشد که ، توسعه دهندگان مانند اندروید معمولی با این سیستم عامل کار کرده و می توانند نرم افزار هایی ازقبیل اندروید استادیو گوگل پلی سرویس و …. را بر روی آن نصب نمایند . سیستم عامل Android Things از پروتکل ارتباطی Google Weave که دارای قابلیت ارتباط و همانگی با Google Assistant می باشد ، استفاده می نماید .
گوگل اعلام کرده است که اگر توسعه دهنده ای از این پلتفرم استفاده نماید ، تا مدت زمان سه سال برای این پلتفرم بسته های امنیتی و همچنین رفع اشکال پایدار ارائه خواهد داد .
همچنین گوگل اعلام نموده است که تاکنون کیت توسعه نرم افزاری این پلتفرم در فاز preview دارای ۱۰۰ هزار بار دانلود می باشد . به علاوه گوگل متذکر شده است که ، توسعه دهندگان اجازه دارند تا ۱۰۰ دستگاه مبتنی بر سیستم عامل Android Things را در بازار ارائه نمایند ، اما در هنگامی که تعداد محصولات بیشتر از ۱۰۰ عدد شود و یا توسعه دهنده بخواهد محصول خود را تجاری نماید ، باید با گوگل یک توافق نامه منعقد نماید .