در حال حاضر تکنولوژی RaaS یا همان Robots as a Service به سرعت در حال رشد هست و RaaS به عنوان یک فناوری قدرتمند که میتواند به کمک همه مشاغل بیاید مطرح گردیده است. تحقیقات نشان میدهد که تا سال ۲۰۲۶ بیش از ۱٫۳ میلیارد نصب RaaS در جهان صورت خواهد پذیرفت که درآمدی در حدود ۳۴ میلیارد دلار را ایجاد خواهند کرد. در این پست میخواهیم بررسی کنیم چه رباتهایی میتوانند به عنوان RaaS به کار گرفته شوند.
تکنولوژی RaaS چیست؟
سرویس ربات یا RaaS شامل ادغام و یکپارچهسازی رباتها و دستگاههای تعبیه شده در محیط با محاسبات ابری میباشد. امروزه مفاهیمی نظیر خدمات نرمافزاری SaaS یا سرویسهای دادههای حجیم BDaaS بصورت گسترده توسط محققین به کار گرفته میشوند. در RaaS با شرکتهایی مواجه هستیم که به اجاره دستگاههای رباتیکز و سرویسهای اشتراک مبتنی بر ابر میپردازند. چنین شرکتهایی باعث کاهش هزینه برای شرکتهای کوچک و تازهتاسیس میشوند.
فناوری RaaS به شرکتهای کوچک و متوسط امکان بهرهمندی از مزایای اتوماسیونسازی فرآیندها به کمک رباتیکز را میدهد. RaaS باعث میشود تا افراد نگران خرید رباتهای گران قیمت و تعمیر و نگهداری آنها نباشند.
دلایل محبوبیت RaaS
همانطور که گفته شد یک سری از ویژگیها باعث شده تا RaaS به مشاغل کوچک و متوسط اجازه دهد تا بدون سرمایهگذاری زیاد بتوانند از فناوری رباتیک برای توسعه کسب وکارشان استفاده کنند. این مزایا عبارتند از:
- انعطافپذیری
- مقیاسپذیری
- هزینه کم
- عدم نیاز به تعمیر و نگهداری
- نرم افزارهای متنوع و جامع
- مدیریت ساده
بطور معمول از رباتها برای جایگزین شدن در مشاغلی که برای انسانها سخت و زیان بار هستند یا درآمد کمی را ایجاد میکنند، استفاده میشود. امّا قیمت بالای رباتها باعث میشود تا سازمانها در خرید آنها با مشکل مواجه شوند. این واقعیت بسیاری از سازمانها را از سرمایهگذاری بر روی رباتها منصرف ساخته است.
اینجاست که RaaS میتواند رشد خوبی را برای خود ایجاد نماید و به سازمانها این امکان را بدهد تا با توجه به شرایط بازار و رقبا و در هر مقیاسی(بزرگ و کوچک) از صنعت رباتیک بهره ببرند. تکنولوژی RaaS به سازمانها کمک میکند تا در شروع با سرمایه کمتر و هزینههای قابل پیش بینی فعالیت خود را شروع کنند. RaaS حوزههای گستردهای از انبارها، کارخانهها، مراکز بهداشتی و امنیتی را تحت پوشش قرار میدهد.
Lآشنایی با انواع بازوهای رباتیک صنعتی
نمونههایی کاربردی از RaaS
- رباتها قبلا نیز در خودروهای خودران بکار گرفته شدهاند. امّا به لطف RaaS میتوان از مزایای اتوماسیونسازی و رباتیک در شرکتهای کوچک نیز استفاده کرد.
- آمازون در حال مشارکت در پروژه AWS Robomaker است. در این پروژه خدماتی نظیر یادگیری ماشین، نظارت و آنالیز ماشینآلات انجام میشود.
- گوگل در حال توسعه Google Cloud Robotics Platform خود است که در واقع ترکیبی از هوش مصنوعی(AI)، ابر(Cloud) و رباتیک(Robotic) میباشد. این پلتفرم یک اکوسیستم باز برای راهحلهای اتوماسیون با استفاده از رباتهای متصل به ابر را ایجاد خواهد کرد.
- مایکروسافت نیز در حال برنامهریزی های گسترده برای قدرتمند کردن ویندوز ۱۰ است تا توسعهدهندگان امکان استفاده از این سیستم عامل را برای کار با رباتها داشته باشند.
- پلتفرم هوندا نیز به ارائه طیفهای متنوعی از رباتها و خدمات داده مبتنی بر ابر میپردازد.
- شرکت Cobalt Robotics رباتهای هوشمندی را برای گشتزنی ارائه کرده است که بیش از ۶۵% هوشمندتر از نگهبانان انسانی هستند.
- شرکت Fetch Robotics به خودکارسازی عملیات انبار برای خردهفروشان آنلاین میپردازد.RaaS به این شرکت کمک کرده تا بدون سرمایه گذاری در تجهیزات رباتیک در مقیاس بزرگ خدمات خود را ارائه دهد.
- شرکت Invia Robotics از RaaS برای بهبود ارائه خدمات به مشتریان بهره می برد. این شرکت توانسته به کمک RaaS تا ۵۰۰% عملکرد خود را تقویت کند.
سخن پایانی
بایستی توجه داشت رشد تکنولوژی باعث حل مشکلات بسیاری میشود. هر چند تکنولوژی RaaS توانسته مسائل بسیاری را در حوزه اتوماسیونسازی حل کند، امّا همچنان بحث سازگاری رباتها با شرایط سازمانهای مختلف از موضوعاتی است که بایستی کار بیشتری بر روی آن صورت پذیرد و راهکارهای خلاقانهای در این زمینه ارائه شود.
منبع مقاله : نشریه فوربس