واژه هوشمند، واژهای است که این روزها آن را در پسوند کلمات مختلفی میشنویم به عنوان مثال موبایل هوشمند، مدیریت هوشمند، کشاورزی هوشمند و …. این واژه چرا به این کلمات اضافه شده است یعنی این دستگاهها قادر به انجام کارها بصورت هوشمند و بدون نیاز انسان هستند؟ جواب بله است و این امر به وسیله تکنولوژی اینترنت اشیا قابل انجام میباشد. در ادامه میخواهیم در مورد یکی از این دستگاههای هوشمند و کاربردهای آن صحبت کنیم. سیستم آبیاری هوشمند بحث امروز Iotmap است.
سیستم آبیاری هوشمند
سیستم آبیاری هوشمند یکی از روشهایی کاهش مصرف آب و جلوگیری از هدر رفتن آب است که در فضاهای کوچک و بزرگ قابل استفاده میباشد. این فضاها میتوانند زمین فوتبال، زمین کشاورزی، باغچه، مزرعه های بزرگ و … باشند! نکته جالب این جاست که بسته به نیاز شما، این سیستم خود را هماهنگ میسازد
در حقیقت آبیاری هوشمند سیستمی است که میتواند آبیاری زمین، باغچه و … را با توجه به معیارها و پارامترهای خود که اتمسفر، خاک، جنس گیاه و … هستند تنظیم کند. در گذشته سیستم های کنترل کننده آبرسانی بر اساس تایمرها و برنامه های از پیش تعیین شده فعالیت میکردند که اگر به عنوان مثال شرایط آب و هوایی تغییر میکرد این برنامه و زمانبندی از پیش تعیین شده دیگر کاربرد نداشت.
فواید و مزایا
با استفاده از این سیستم هوشمند شما میتوانید در منزل یا در هرجای دیگری که هستید به مزرعه، باغچه و یا هر محیط فضای سبز دیگری که دارید برسید. شما میتوانید از راه دور زمینتان را آبیاری یا کوددهی کنید و گزارش لحظه ای از وضعیت فضای سبز خود داشته باشید. این برای زمین داران و کشاورزان بسیار بزرگ محصول و تکنولوژی مورد نیازی است و با استفاده از آن میتوانند نیازهای خود را به بهترین شکل برطرف کنند.
یکی دیگر از فواید و مزایای استفاده از سیستم های هوشمند آبیاری کار گذاشتن این سیستم ها در زیر زمین است. در گذشته سیستم های آبیاری سنتی شیلنگ های زیادی بر روی زمین داشتند که مزاحمت ایجاد میکرد. با استفاده از سیستم های هوشمند آبیاری تنها هنگامی که نیاز به آبیاری باشد، آبپاشها از داخل زمین خارج میشوند و آبیاری را انجام میدهند.
انواع سنسورهای سیستم های آبیاری هوشمند
سیستم های آبیاری هوشمند برای عملکرد صحیح نیاز به سنسورهای پیش بینی و گزارش وضعیت آب و هوا و همچنین سنسور اندازهگیری رطوبت خاک زمین دارند؛ استفاده از هر دوی این موارد میتواند به شما در آبیاری دقیق تر و هوشمندانه تر زمین کمک زیادی بکند.
آبیاری هوشمند در ایران
در کشور عزیزمان ایران که در حال حاضر با هشدارهای جدی کمبود آب روبرو هستیم باید یک فکر جدی در این رابطه برای آبیاری کرد چرا که بیش از ۸۵ درصد منابع آبی ما در این حوزه هدر میرود.
صرفه جویی در آب و جلوگیری از هدر رفتن آن مهم ترین هدف این سیستم های آبیاری است و به همین دلیل عملیات آبیاری را بصورت قطره ای انجام میدهند. آبیاری قطره ای بهترین راهکار و جایگزین آبیاری سنتی است که موجب کاهش زیاد مصرف آب میشود.