آسیب های فیزیکی و جسمی در کارهای پرفشار یک امر کاملا شایع است. اینترنت اشیا یا (Internet Of Things (IOT یکی از تکنولوژیهایی است که احتمالا اسم آن را شنیده اید. اینترنت اشیا در سال های اخیر رشد بی سابقه ای داشته و حتی وارد حوزه این صنایع پرفشار و خطرناک هم شده است. اینترنت اشیا راهکارهایی ارائه داده است که میتوان در این فضاهای شغلی امنیت نسبی ایجاد کرد. محققان امیدوارند بتوانند ایمنی بیشتر در کار با اینترنت اشیا را برای کارگران فراهم آورند.
در ایالات متحده آمریکا طبق آمارهای منتشر شده حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزارتا حادثه منجر به آسیب دیدگی رخ میدهد. اگر یکم بخواهیم دقیق تر بخواهیم بررسی کنیم به این نتیجه میرسم که هر ۷ ثانیه یک نفر در محل کار خود دچار آسیب فیزیکی میشود. اگر بخواهیم هزینه درمان این ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را تخمین بزنیم حدود ۱۶۵ میلیارد دلار در سال میشود!
نقش اطلاعات در بهبود ایمنی
در حال حاضر در جهانی زندگی میکنیم که جمع آوری اطلاعات گوناگون برای موارد مختلف توسط ساعت مچی، ایمپلنت و الکترود انجام میشود و همین اطلاعات و تحلیل آن باعث ایجاد تغییرات در بخش های مختلف میشود. به تازگی ما شاهد یک محصول جذاب و بسیار کاربردی از شرکت کارلسون روبوتیک بودیم که پارچه های توانست تولید کند که بار الکتریکی را می توانستند منتقل کنند و اصلاحا رسانا بودند! این کار به سنسورها کمک میکند اطلاعات را از بخش های مختلف انتقال دهند. همچنین این الیاف به کسانی که در کارهای پرخطر کار می کنند اجازه میدهد، شرایط را بهتر از قبل پیش بینی کنند تا مشکلی به وجود نیاید.
قدم بعدی شرکت کارلسون روبوتیک تولید لباس هایی با فیبر نوری بود که شما حتی میتوانید تصاویری با دادههای مختلف بر روی لباس تولید کنید. در همین راستا شرکت های دیگر هم تلاش های خوبی در این زمینه کردهاند به عنوان مثال شرکت فورد یک جلیقه نجات به نام Exoskeleton تولید کرده است که کمک فراوانی به کارگران آسیب دیده و خسته میکند. این جلیقه نجات بی نظیر و کاربردی توانایی کنترل شرایط بدن از جمله ضربان قلب، دمای بدن، میزان اکسیژن خون، خستگی و بی حوصلگی را با نانو سنسورهایی که در آن تعبیه شده است را دارد.
تحقق ایمنی بیشتر در کار با اینترنت اشیا
در صنعت ساختمان سازی هم به تازگی شاهد حرکت های قوی و بزرگی بوده ایم به عنوان مثال کلاه های ایمنی برای ساختمان سازی درست شده است که میتواند شرایط فیزیکی کارگران تحت نظارت خود قرار دهد و از اتفاق افتادن مشکلاتی جلوگیری کند. کلاه ایمنی هوشمند میتواند علاوه بر شرایط کارگر، شرایط کاری مانند دما، گرد و غبار، آلودگی هوا و حتی شتاب را تحت نظارت قرار دهد. آنالیز اطلاعات مربوط به شتاب میتواند باعث شود که در شرایط اضطراری مانند سقوط از ارتفاع اقدامات لازم انجام شود.
تکنولوژی های مکمل در اینترنت اشیا
در اینترنت اشیا علاوه بر این موارد تکنولوژی ها و ابزارهای دیگری هم وجود دارند که باعث میشوند، تجزیه و تحلیل مناسب تری از این قضیه داشته باشیم. در ادامه شما را ۵ فناوری که در حوزه اینترنت اشیا مورد استفاده قرار میگیرند و به نوعی مکمل برای این مورد به حساب میآیند، عبارت اند از:
- دستگاههای متصل بههم
- هوش مصنوعی
- ذخیرهسازی ابری
- پردازش بیگ دیتا
- رایانش ابری