در زمانهای گذشته برای انجام برداشت وجه نقد و یا وازیر پول به حساب فردی دیگر باید زمان زیادی را در بانک و در صف انتظار سپری میکردیم. اکنون با وجود دستگاههای خودپرداز میتوانید تمام این عملیات را در عرض چند دقیقه انجام دهید. ورود اینترنت اشیا به حوزه بانکداری سبب ایجاد تحولات چشمگیری در آن شده است. ایجاد خدمات جدید، تسریع در روند عملیاتهای بانکی، ارائه خدمات غیرحضوری و مواردی از این قبیل از مهمترین دستاوردهای اینترنت اشیا در بانکدار است. برای آشنایی بیشتر با ما در IoTmap همراه باشید.
اینترنت اشیا در بانکداری
به طور کلی iot در هر حوزهای وارد میشود سبب بهبود عملکرد و افزایش بهرهوری آن میشود. سیستم بانکداری یکی از حوزههای مهم در زمینه مالی بوده که نیازمند تکنولوژی اینترنت اشیا است. این تکنولوژی سبب افزایش خدمات به مشتریان شده و این خدمات عموم مردم را به استفاده بیشتر از بانک و خدمات آن ترغیب کرده است. به عنوان مثال در چند دهه گذشته استفاده از کارت بانکی و انجام خرید از طریق از آن، به هیچ عنوان مرسوم نبود و افراد از پول نقد برای انجام خریدهای روزانه خود استفاده میکردند. این امر سبب افزایش هزینه چاپ پول و سایر هزینههای وابسته به آن میشد. در عصر کنونی و با بهرهمندی از اینترنت اشیا در بانکداری به طور تقریبی میتوان گفت که به صورت میانگین هر فرد، سه یا چهار کارت بانکی فعال دارند که تمامی خریدهای خود را از طریق آنها انجام میدهند.
چگونگی تحول سیستم بانکداری با اینترنت اشیا
در گذشته برای انجام یک عملیات ساده برداشت از حساب و یا انتقال پول باید فقط در ساعت اداری به بانک رفته و پس از گذشت چندین ساعت میتوانستید کار ساده بانکی خود را انجام دهید؛ بر این اساس در روزهای تعطیل و ساعات غیر اداری دیگر امکان انجام هیچ تراکنش بانکی وجود نداشت. همراهسازی تکنولوژی iot با سیستم بانکداری سبب رفع بسیاری از این مشکلات شده است.
دستگاه خودپرداز
در حال حاضر، بیشتر فعالیتهای بانکی خود را میتوانید با استفاده از دستگاههای ATM انجام دهید. افزایش تعداد این دستگاهها در سطح شهر سبب کاهش هزینههای بانکی برای ارائه خدمات ساده شده و از طرفی موجب صرفهجویی در زمان مشتریان میشود. در هر ساعت از شبانهروز میتوانید تراکنشهای بانکی خود را با استفاده از دستگاههای خودپرداز بانکی انجام دهید.
دستگاه پوز
پایانه فروش سیار یا دستگاه پوز در ترغیب افراد برای استفاده از بانک بسیار مؤثر بوده است. افراد با کارت بانکی که در دست دارند میتوانند تمامی خریدهای روزانه خود را با استفاده از پایانه فروش سیار و برخی از فعالیتهای مالی خود اعم از پرداخت قبوض، شارژ و… به وسیله آن انجام دهند.
اینترنت اشیا در بانکداری نه تنها سبب استفاده بیشتر مردم از بانک و خدمات آن شده، بلکه توانسته تا حد بسیاری در افزایش رضایت شهروندان نیز مؤثر واقع شود. موضوع آموزش استفاده از اینترنت اشیا در زمینه بانکداری، یکی از مواردی است که باید به آن توجه بسیاری نمود. برای دسترسی به سایر مقالات مفید در زمینه IoT میتوانید از قسمت جستجو بلاگ IoTmap استفاده نمایید.