در طی سال های اخیر و با پیشرفت و توسعه کاربرد های اینترنت اشیا (IOT)، میزان تجهیزات مبتنی بر اینترنت اشیا در بناها، مجتمع های شهری و مجتمع های صنعتی با سرعت زیادی در حال افزایش است. در این مقاله IOTMAP به سرویس ها و کاربرد های اینترنت اشیا و کنترل سلامت بناها می پردازیم.
اهمیت اینترنت اشیا در امنیت بناها
متصل بودن اشیا مختلف در اطراف ما و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از آن ها، نقش قابل توجهی در بهتر شدن روش زندگی اکثر ما داشته است. برای مثال با به کار گیری سرویس های اینترنت اشیا در ساختمان ها امکان کنترل روشنایی، سیستم های تهویه، بررسی کیفیت هوای موجود در بنا، کنترل میزان مصرف انرژی و … ایجاد می شود که در سلامت بنا تأثیر چشمگیری دارد. همچنین اطلاعات دقیقی را از الگوی مصرفی ساکنان ساختمان در اختیار افراد قرار می دهد که به مدیریت کردن مصرف انرژی کمک می کند. با استفاده از سیستم های اینترنت اشیا می توان امنیت ساختمان را کنترل کرد.
سرویس های اینترنت اشیا و هوشمند سازی ساختمان ها برای افزایش امنیت، بهبود در بهره وری و افزایش آسایش کارکنان استفاده می شوند. همچنین این هوشمند سازی با استفاده از اینترنت اشیا را به نوعی می توان نسل بعدی سرویس های BMS و اتوماسیون در ساختمان در نظر گرفت.
مزایای استفاده از اینترنت اشیا و کنترل سلامت بناها
استفاده از اینترنت اشیا و کنترل سلامت بناها مزیت های زیادی دارد. واضح است که هوشمند شدن هر چیزی باعث می شود خطای آن کاهش یافته و ایمن باشد. چه چیزی مهم تر از امنیت و سلامت بناهایی می باشد که ما در آن ها زندگی می کنیم؟ در ادامه به بررسی دو مورد از مزیت های استفاده از این سرویس های هوشمند می پردازیم.
جمع آوری اطلاعات ساختمان های مبتنی بر اینترنت اشیا در فضای ابری
در روش های اینترنت اشیا، سرویس های متفاوتی بر روی فضای ابری مدیریت می شوند و بر این اساس کنترل و نظارت بر تجهیزات ساختمان از راه دور امکان پذیر می شود. همچنین با استفاده از نتیجه های به دست آمده از طریق تحلیل داده ها می توان با دقت بالا برای آینده برنامه ریزی کرد. در نهایت طبق این نتایج و اطلاعات کسب شده، امکان به روز رسانی و تغییرات در سناریو و دستورات ایجاد می شود.
از آن جایی که اغلب سیستم های قدیمی مدیریت ساختمان ها به صورت محلی و آفلاین فعالیت می کردند امکان تجزیه و تحلیل داده ها و تعریف کردن سناریو در BMS های قدیمی وجود ندارد.
سادگی در جا به جایی و گسترش تجهیزات IOT در ساختمان های هوشمند
به کمک گرفتن از اینترنت اشیا (IOT) در ساختمان های هوشمند امکان به روز رسانی سرویس ها ایجاد می شود و با در نظر گرفتن نیازمندی های ساختمان و ساکنان آن می توان محل دستگاه ها را به راحتی تغییر داده و یا دستگاه های جدیدی را به ساختمان اضافه کرد. این در حالی است که در سیستم های قدیمی مدیریت ساختمان، تغییرات به سادگی ممکن نبود و هزینه و زمان زیادی را در پی داشت و همچنین تنها توسط شرکت و افراد متخصص امکان پذیر بود.