امروز میخواهیم شما را با یک دستیار هوش مصنوعی صوتی به اسم نوا آشنا کنیم. نوا به شما کمک میکند که نیازهای خود را بصورت صوتی حل کنید. تیم استارتاپی شرکت فناوران اطلاعات سخن با در اختیار داشتن نوا تواستند جزو استارتاپ های برتر نمایشگاه تراکنش ایران قرار بگیرند.
شکل گیری دستیار صوتی نوا
گفتنی است که ایده شکل گیری دستیاری نوا از ۶ سال پیش یعنی سال ۹۲ شکل گرفت و تیم آن قصد داشتند که ایران را مانند کشور های پیشرفته به درجه قابل قبولی از هوش مصنوعی برسانند. در آن زمان که ایده شکل گیری نوا شکل گرفته بود، دستیار های صوتی خوبی در جهان مشغول به فعالیت بودند که احتمالا اسم آنها را شنیده اید و بر روی دستگاه شما وجود دارند!
سیری (siri)، گوگل اسیستانت (Google Assistant)، کورتان مایکروسافت و الکسا آمازون (Alexa) از معروف ترین آنها بودند. مشکل و مسئله در این جا بود که هیچ کدام از این دستیار ها زبان فارسی را بصورت رسمی پشتیبانی نمی کردند و شما نمیتوانستید با گفت و گوی فارسی مشکل خود را حل کنید. مردم کمی هم در آن زمان بلد بودند به راحتی انگلیسی صحبت کنند و نیاز خود را از طریق دستیار های صوتی حل کنند!
رشد زیرساختها ابزاری برای توسعه نوا
با پیشرفت شبکه های ارتباطی از ۲G در ایران و پیشرفت آن تا به الان که LTE شده است، بسترهای بهتری برای نوا آشنا شده است. نوا برای پیشرفت خود به حمایت های مادی و معنوی بخش های خصوصی و دولتی احتیاج داشت اما در ابتدای کار چون محصول اولیه ای برای ارائه نداشتند خیلی در این زمینه نتوانستند، موفق عمل کنند! پس از مدتی که محصول اولیه نوا به بازار آمد، موسسان این محصول متوجه شدند که باید برای این که یک محصول بی نقص ارائه دهند باید ظاهر نرم افزاری نوا را هم ارتقا ببخشند که اصطلاحا به آن UI میگویند.
در ایران از گذشته مشکل نبود برنامه نویس ماهر و متخصص وجود داشت و تیم نوا به سختی توانستند با تکیه بر دانش خود مشکلات را یکی یکی حل کنند و به جایگاه کنونی خود برسند. تیم نوا متشکل از ۱۵ جوان ایرانی متخصص است که ۱۰ نفر از آن ها داخل ایران حضور دارند و ۵ نفر از آن ها در دانشگاه های معتبر کشور آمریکا مشغول به تحصیل هستند.
سید فرید فاضل مجتهدی که در رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد عمران دانشگاه شریف تحصیل کرده است، میگوید روزی خواهد رسید که نوا بر روی گوشی هر ایرانی نصب خواهد بود.