همانطور که میدانید اینترنت اشیا یا IoT شبکهای از وسایل فیزیکی، وسایل نقلیه، لوازم خانگی و سایر اقلام تعبیه شده در قطعات الکترونیکی، نرمافزارها، حسگرها و.. است که این اشیا را قادر به اتصال و تبادل دادهها میکند. هریک از موارد بیان شده از طریق سیستم محاسباتی تعبیه شده به طور منحصر به فرد قابل شناسایی است و میتواند در زیرساخت اینترنت موجود با دیگر دستگاهها همکاری کند. در ادامه به بررسی تاثیر اینترنت اشیا در کار نیروهای انسانی میپردازیم. با ما همراه باشید.
روند تغییر
بسیاری از ما به عنوان یک انسان طرفدار تکنولوژی، از ابزارها و برنامههای بسیاری برای ردیابی تعداد قدمهای برداشته شده در هر روز، ساعات خواب، کالریهای سوزانده شده در طول تمرینات و… استفاده میکنیم. نظارت منظم بر سلامتی به بهینهسازی فعالیتهای ما کمک میکند و ما را قادر میسازد تا عملکرد بهتری داشته باشیم.
در موقعیتی مشابه، کارفرمایان نیز از فناوریهای یکسانی استفاده میکنند تا نیروی کار موثرتر و کارآمدتری داشته باشند. در محل کار معمولا کارکنان درگیر ایمیلها و جلسات کاری، تصمیمگیریهای گوناگون و… هستند و تمامی این موارد زمان ما برای پیگیری عادات و بهرهوری را به حداقل میرسانند؛ بنابراین با استفاده از ابزار و تجهیزات مناسب که از فناوری اینترنت اشیا استفاده میکنند میتوانیم ارزیابی عملکرد خود را به تکنولوژی بسپاریم.
تاثیر اینترنت اشیا در کار نیروهای انسانی
دپارتمانها و بخشهای مختلف منابع انسانی باید به بررسی تاثیر اینترنت اشیا در کار نیروهای انسانی بپردازند و استراتژیهایی برای بهینهسازی آن تعیین کنند که در ادامه به چندین مورد از آنها اشاره میکنیم.
یکی از مهمترین موضوعات برای بخش منابع انسانی هر سازمانی، تجزیه و تحلیل افراد از اینترنت اشیاست. بدون شک اینترنت اشیا میتواند حجم بیسابقهای از دادهها را در ارتباط با افراد و فرایندهای مربوط به آنها ایجاد کند که این دادهها برای افراد تصمیمگیرنده و ایجاد استراتژیهای مرتبط بسیار مفید است. اینترنت اشیا تجربۀ کارکنان را بهبود میبخشد. کارکنان، مدیران و منابع انسانی که دستگاههای تلفن همراه مجهز به اینترنت را حمل میکنند، به صورت شبانهروزی با یکدیگر در ارتباط هستند و میتوانند بدون اتلاف زمان، بیشتر کارهای خود را تنها به وسیله تلفن همراه خود انجام دهند. بدین ترتیب اینترنت اشیا اثربخشی روزانۀ کارکنان را افزایش داده و تجربۀ کاری بهتری را در اختیار آنها میگذارد.
ایجاد فضای مناسب برای نیروی انسانی
محیط کاری انعطافپذیر، نعمت بزرگی برای نسلهای آینده خواهد بود. فناوری اینترنت اشیا منابع انسانی را قادر میسازد تا با مدیریت بهتر روند کاری کارکنان از طریق دستگاههای هوشمند موجود، فضای کاری انعطافپذیرتری برای کارکنان خود ایجاد کند. برای مثال پیگیری سلامت کارکنان به صورت پیوسته توسط این دستگاهها امکانپذیر است.
همانطور که فناوری منابع انسانی، مدیریت عملکرد کارکنان را ساده کرده، اینترنت اشیا نیز تاثیر مثبتی بر آن گذاشته است. ارتباط بیشتر با دستگاههای متصل به اینترنت به ایجاد فرهنگ دیجیتالی کمک میکند و بدین وسیله مدیران و کارکنان میتوانند به طور مکرر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ نظرات خود پیرامون عملکرد هم را به سادگی به اشتراک بگذارند؛ مهارتهای خویش را ارتقا دهند و در کل به یکدیگر در جهت بهتر شدن کمک کنند.
در این مطلب از IoTmap با بررسی تاثیر اینترنت اشیا در کار نیروهای انسانی دریافتیم که اینترنت اشیا چه اثری بر سازمانها و کارکنان آنها میگذارد و این تاثیرات تا چه اندازه مهم و حیاتی هستند. اگر به مبحث اینترنت اشیا و موضوعات وابسته به آن علاقهمند هستید میتوانید به وبسایت IoTmap مراجعه و از مطالب موجود در آن بهرهمند شوید.