در این پست قصد داریم تا به بررسی تفاوت های میان اینترنت و اینترنت اشیا بپردازیم. همانطور که میدانید اینترنت یک شبکه جهانی است، که از طریق آن میلیونها کامپیوتری که در سراسر دنیا وجود دارند به یکدیگر متصل شده و از این راه به تبادل اطلاعات با یکدیگر میپردازند. از این رو روزانه تعداد کثیری از افراد در سراسر دنیا برای دریافت اطلاعات لازم پیرامون هر موضوعی، عنوان مد نظر را در موتورهای جستجوی مختلف از قبیل گوگل، یاهو، بینگ و … وارد کرده و به جستجو مطلب مورد نظر میپردازند.
روال سرچ کردن در موتورهای جستجو بدین صورت است که، به هنگامیکه کاربران عنوانی را وارد میکنند، یعنی در واقع درخواستی را برای موتورهای جستجو ارسال میکنند. سپس این موتورها درخواست را بررسی کرده و مطابق دیتاهایی که در این مورد از سرورهای خود دریافت میکنند، وبسایتی را برای کاربر به نمایش درمیآورند که حاوی اطلاعات مد نظر او باشد.
بررسی تفاوت اینترنت و اینترنت اشیا
اصولاً محتوایی که توسط موتورهای جستجو به کاربران نمایش داده میشود توسط کارشناسان تولید محتوا در شرکتها، سازمانها و ادارات نگارش شده و در وبسایتها بارگذاری میشوند. از دیگر راههای برقراری ارتباط با افراد مختلف در سراسر دنیا و به اشتراک گذاشتن اطلاعات با آنان، مراجعه به شبکههای اجتماعی آنها از قبیل فیسبوک، لینکدین، اینستاگرام، تلگرام و … میباشد.
در اینترنت اشیا، محتواها به صورت یکسری دیتاهایی توسط یک دستگاه یا ماشین خاص تولید میشوند. انتقال دادهها بین اشیا در IOT معمولاً توسط سنسورهای تعبیه شده و یک سیستم مرکزی که اطلاعات را از این حسگرها جمعآوری و سازماندهی میکنند، صورت میگیرد. از جمله اهدافی که در اینترنت اشیا مد نظر است، شیوه برقراری ارتباط و انتقال سریع دادهها از حسگرها و آنالیز درست و به هنگام دادههای دریافتی میباشد.
امروزه با رشد روزافزون و پیشرفت صنعت اینترنت اشیا، دستیابی به بسیاری از فناوریها و تکنولوژیهایی که روزی برای ما رویا بود، محقق شده است. امروزه با استفاده از علوم نوین IOT، در همه زمینهها میتوان شاهد رشد بسیاری از خدمات و محصولات قابل عرضه بود . به گونهای که در سراسر دنیا روزانه با بهرهگیری از این علم بسیاری از ماشینها و ابزارآلات مختلف از حالت عملکرد سنتی خود فاصله گرفته و تبدیل به نسخههای دیجیتالی شدهاند و بدین ترتیب هر روز بیشتر از دیروز مورد استفاده قرار میگیرند.
برخی از کاربردهای IOT در محیط پیرامونمان
از جمله کاربردهای اینترنت اشیا در وسایل و ابزارهای مختلفی که روزانه با آنها سروکار داریم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
ساعتهای هوشمند
ساعتهای هوشمند نهتنها به صورت غیرمستقیم ما را به انجام فعالیتهای ورزشی و روزمره تشویق میکنند بلکه یک گزارش کلی نیز از وضعیت جسمیمان به ما میدهند.
-
گوشیهای هوشمند و برنامههای جانبی آن
استفاده از گوشیهای هوشمند و برنامههای آن به ما کمک میکنند تا بتوانیم در هر زمان و مکانی که هستیم به صورت آنلاین، منزل و محیط کاری خود را زیر نظر داشته و هر تغییری که مد نظرمان بود را از راه دور اعمال کنیم. تغییراتی چون تنظیم دمای محیط، خاموش یا روشن کردن وسایل دیجیتالی، چک کردن دربها و حفاظها، چک کردن دوربینهای مداربسته، خاموش و روشن کردن چراغها و …
-
سنسورهای تنظیم درجه هوای سیستمهای سرمایشی و گرمایشی
استفاده از سنسورهای مخصوص تنظیم دمای داخلی منزل و یا محیط کار، علاوه بر تنظیم اتوماتیک دمای هوا مطابق با سلیقه شخصیمان، به ما کمک میکند تا در مصرف انرژی و هزینههای مربوط به آن نیز صرفهجویی کنیم.
-
سیستمهای روشنایی هوشمند
-
نرمافزارهای خاص برای ساختمانها و محیطهای تجاری
- و …
امروزه اینترنت اشیا نقش فراوانی را در رشد و پیشرفت کسبوکارهای صنعتی و تجاری در امروز و آینده دنیا ایفا میکند.