ما انسان ها توسط حواس پنجگانه خود دنیا را حس میکنیم. اگر میخواهید تعریف تکنولوژی واقعیت افزوده یا AR را بدانید به این صورت است که به ترکیب دنیای واقعی و دنیای مجازی که باعث خلق اشکال جدیدی برای شما میشود، واقعیت افزوده میگویند. اگر میخواهید بیشتر با این تکنولوژی شوید، باید بگویم که در این فناوری ارزش و ماهیت اولیه واقعیت حفظ میشود و تصاویر و اطلاعات حساس توسط کامپیوتر تولید میشود و شما میتوانید تصویرهای اضافه را همزمان با تصاویر واقعی مشاهده کنید. در این پست قصد داریم تا به شباهت ها و تفاوتهای فناوری های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بپردازیم.
معمولا تمامی تصاویر اطراف محیط پیرامون شما توسط سنسورها اندازه گیری و اطلاعات مربوط به آنها جمع آوری میشود و به کامپیوتر داده میشود تا آن محاسبه و پردازش را بصورت دقیق تر انجام دهد. در مقابل وقیت افزوده، واقعیت مجازی یا VR وجود دارد که در مقابل چشمان شما یک دنیای خیالی و غیرواقعی وجود دارد. شما میتوانید در این دنیای مجازی حرکت کنید و با چرخش سرتان پشت سرتان را ببینید.
در حقیقت شخصی که میخواهد از واقعیت مجازی یا VR استفاده کند باید هدست این تکنولوژی را بر روی سر خود حفظ کند. بعد از نصب این هدست واقعیت مجازی شخص شاهد یک دنیای مجازی را می بینید که میتواند حتی دست خود را مشاهده کند. معمولا پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه انسان تصور میکند که در یک دنیای واقعی قرار گرفته است. این دنیای مجازی معمولا توسط اپلیکیشنها ساخته میشود و این یعنی شما به یک دنیای نامحدود از این اپلیکیشن ها با فضاهای مختلف دسترسی دارید که میتوانید از آن استفاده کنید.
تفاوتهای فناوری های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی
همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم این دو تکنولوژی جذاب و کاربردی مبتنی بر تصاویر هستند. تصاویری که واقعا وجود ندارند و بصورت مجازی توسط کامپیوتر ساخته میشوند. با توجه به این نکته که واقعیت مجازی یا VR حتما باید تجهیزات بسیار خاصی داشته باشد تا بتواند این کار ها را انجام دهد، واقعیت افزوده به ابزار بسیار کم تری نیاز دارد. به ابزارهای واقعیت افزوده میتوان به اپلیکیشن های موبایل های هوشمند اشاره کرد که بر روی هر موبایلی قابل هستند، اشاره کرد.
با نصب این نرم افزارها و اپلیکیشن ها شما شاهد یک دنیای مجازی هستید که توسط سنسورها اطلاعاتی مثل موقعیت مکانی، صدا و … را به عنوان ورودی میگیرد. سپس این اطلاعات را مورد پردازش و تحلیل قرار میدهد و از آن برای هدفی که خلق شده است، استفاده میکند. البته برای واقعیت افزوده هم میتوان از هدست های مخصوص AR استفاده کرد که کاربردهای بیش تری دارند ولی مانند واقعیت مجازی الزامی به استفاده از آن برای استفاده از این تکنولوژی نیست!
AR در اپلیکیشنها
اگر بخواهیم واقعیت افزوده را در اپلیکیشن ها تقسیم بندی کنیم باید آنها را به دسته اصلی تقسیم بندی کنیم که در ادامه لیست آنها را میتوانید مشاهده کنید:
- واقعیت افزوده مبتنی بر الگو (Pattern Based)
- واقعیت افزوده مبتنی بر موقعیت (Location Based)
- واقعیت افزوده مبتنی بر بدن (Gesture Based)