طبق گزارش سازمان های معتبر آمار و اطلاعات تا سال آینده بیش از میلیارد دستگاه متصل به اینترنت به اینترنت اشیا اضافه خواهند شد که با دستگاه های فعلی بیش از ۳۵ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت خواهیم داشت. این رشد ناگهانی و چالش برانگیز حساسیت های زیادی دارد که باید به آن توجه کرد. ما در سال آینده شاهد متصل شدن همه چیز به هم توسط اینترنت خواهیم بود. رمزنگاری اطلاعات در دستگاههای IoT از لحاظ امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی بسیار مهم میباشد.
به همین ترتیب نگرانی های زیادی از سمت های مختلف بوجود آمده است که اینترنت اشیا را نشانه گرفته است و همگان را وادار می کند که کمی بیش تر تفکر کنند. چگونه می شود از بیش از ۱۰۰ ها میلیارد دیتا در مقابل هکران محاظفت کرد؟ چگونه می شود از اینترنت اشیا در صنعت های حساس و مهمی مانند حمل و نقل استفاده کرد که در صورت ورود هکرها به آنها جان ده ها انسان ممکن است به خطر بیفتد؟ و … . در بین همین اخبار بد و نگران کننده محققان و متخصصان به اهمیت رمزنگاری اینترنت اشیا که توسط نسل های بعد ممکن است مورد استفاده قرار بگیرد، اشاره زیادی کرده است.
اهمیت رمزنگاری در اینترنت اشیا
رمزنگاری اطلاعات و رمزگذاری بر روی آنها توسط الگوریتم های پیچیده و غیرقابل نفود شاید راهکار مناسبی برای حفظ امنیت بیشتر اطلاعات برای ما باشد تا دیگر نگرانی نداشته باشیم. طبق ادعاهای سازمان های امنیتی این که بتوان به اطلاعات یک بسته رمزنگاری شده دست پیدا کرد، غیر ممکن است و هیچ هکر کلاه سیاهیی قادر به انجام این کار نیست!
راهکار نوین امنیتی اطلاعات بر مبنای اینترنت اشیا این است که اطلاعات حساس و مهم را قبل از ارسال رمزگذاری کنیم و یا آن ها را بصورت رمزی شده برای مقصد ارسال کنیم. در مقصد دوباره اطلاعات بازگشایی شود و بعد از آن تحلیل و تجزیه لازم انجام شود. احتمالا شما هم میخواهید با رایج ترین شیوه های رمزنگاری آشنا شوید.
اگر بخواهیم به صورت تیتروار به چند شیوه رایج و معروف رمزنگاری اشاره کنیم، استاندارد رمزگذاری (DES)، TripleDES، RSA، استاندارد رمزگذاری پیشرفته و Twofish از معروف ترین شیوه های رمزنگاری هستند.
Lآشنایی با رمزنگاری کلید عمومی و کلید خصوصی
رمزگذاری سیستم های اینترنت اشیا
متاسفانه بسیاری از شرکت های فعال در زمینه اینترنت اشیا با ضعف پروتکل های امنیتی و نداشتن اطمینان از امنیت اطلاعات دست و پنجه نرم میکنند. علت این امر این است که این شرکتها با سیستم عامل های مختلفی کنترل سرورها، دامنهها و اتصالات را به هم میریزند که ضعف در این زمینه را بوجود میآورد.
دیتاها و اطلاعاتی که در سرورها ذخیره سازی میشود در صورتی که با کمبود پروتکلهای امنیتی روبرو باشند، ممکن است تحت نفوذ افراد مختلفی قرار بگیرد. روش های امنیتی که ضعف های زیادی دارند، معمولا بیشتر مخاطبان را بی اعتماد میکند و باعث میشود این شرکتها مخاطبان زیادی را از دست بدهند. اینترنت اشیا برای پیشرفت در دنیا و ورود به عرصه ها و صنایع متنوع نیاز به راهکارهای امنیتی دقیق و خوبی دارد تا بتواند اعتماد مدیران و کاربران را بصورت کامل جذب کند.