فناوری اینترنت اشیا یا Internet Of Things یکی از فناوری هایی است که در تمامی جنبه های زندگی ما میتواند کاربرد داشته باشد و به ما کمک فراوانی برای داشتن یک زندگی راحت تر بکند. یکی از حوزه های بسیار مهمی که اینترنت اشیا میتواند در آن بسیار تاثیرگذار و کمک کننده باشد، حوزه پزشکی است. هماکنون پزشکان به دنبال یافتن راههای برای درمان سرطان با اینترنت اشیا و هوش مصنوعی هستند. به عنوان مثال اگر بخواهیم تنها به چند کاربرد ساده اینترنت اشیا در این حوزه اشاره کنیم، میتوانیم به کاهش مدت زمان انتظار بیمارن در بیمارستان یا مطب پزشک، ردیابی سریع و راحت پرونده های پزشکی بیمار و سابقه بیماری های او و … اشاره کرد.
تکنولوژی دیگری که در این زمینه میتواند به ما کمک کند و اثرات شایسته ای بگذارد، تکنولوژی هوش مصنوعی یا AI است. حتما تا الان شما هم متوجه شده اید که اگر ما این دو تکنولوژی را در کنار هم داشته باشیم، چه میزان در حوزه پزشکی تاثیرات مثبت خواهیم داشت.
{
درمان سرطان با اینترنت اشیا و هوش مصنوعی
در حال حاضر که همه چیز در حال پیشرفت و رشد سیر تکاملی خود است، هوش مصنوعی و مجهز شدن دستگاه های پزشکی به این تکنولوژی باعث شده اند که ما بازوهای هوشمندی در جراحی های حساس و خطرناک برای کمک به پزشکان داشته باشم که کاری بسیار شایسته و زیبا است. هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به عنوان مکمل در کنار هم به پزشکان کمک میکنند تا به راحتی بتوانند، بیماری را تشخیص دهند و برای حل آن اقدامی انجام دهند. به هر میزان که سریعتر بیماری تشخیص داده شود، روند درمانی و مدت زمان آن هم کاهش مییابد و این بسیار خوشحال کننده است.
متاسفانه بیماری سرطان جزو آن دسته از بیماری هایی است که معمولا تشخیص آن در مراحل اولیه بیماری تقریبا غیر ممکن است و نمی توان سرطان را تشخیص داد اما با راه حل های تکنولوژی بر پایه دو فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیا ما شاهد پیشرفت های بزرگی در این زمینه هستیم که به ما ثابت کرده اند، میتوانیم بیماری سرطان را حتی در مراحل اولیه تشخیص دهیم تا روند درمانی بسیار آسان تر و کوتاه تر شود.
فرصت هایی جدید و بهتر برای تشخیص و درمان
تشخیص و اثرگذاری بر نشانه های این بیماری خطرناک در مراحل اولیه میتواند در افزایش درصد موفقیت درمان بیماری بسیار کمک کند. بعضی از سرطانها مانند مسوتولیا تنها امیدی که میتوان برای درمان آن در نظر گرفت تشخیص بسیار سریع آن است. این نوع از سرطان دهه ها در بدن انسان وجود دارد و در سال های پایانی رشد خود تازه خود را نشان میدهد که دیگر امیدی به درمان آن نیست. خوبشختانه همانطور که در بالاتر اشاره شد ما میتوانیم با کمک فناوری های اینترنت اشیا و هوش مصنوعی این نوع از سرطان را در مراحل اولیه رشد تشخیص دهیم و جلوی رشد آن را بگیریم.
در سمت دیگری محققان و کارشناسان دانشگاه MIT در آمریکا در حال تلاش برای پیشرفته تر کردن الگوریتم های هوش مصنوعی و زیرمجموعه کاربردی آن یعنی یادگیری ماشین یا ML هستند تا بتوان در مراحل درمان سرطان به غیر از مراحل تشخیص هم اقدامات موثرتری انجام داد.