شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که به راه حل های اینترنت اشیا که ارائه می دهد کمی تردید باشید! اشکالی ندارد، افراد زیادی این تردید ها را دارند. احتمالا تا الان مقالات زیادی را خوانده باشید که در آن ها بصورت فنی و تخصصی دستگاه هایی که مجهز به تکنولوژی اینترنت اشیا هستند، مورد بررسی قرار گرفته اند اما امروز شما شاهد یک مقاله کاملا متفاوت خواهید بود. در این مقاله بصورت کاملا ساده و روان می خواهیم کی سیستم اینترنت اشیا را مورد بررسی قرار دهیم. هر راه حلی که اینترنت اشیا در هر زمینه ای مانند پزشکی، کشاورزی و … ارائه میکند، معمولا از ۴ بخش زیر تشکیل شده است:
- سنسورها
- اتصالات
- تحلیل و پردازش اطلاعات
- رابط کاربری
در این مقاله بصورت کامل هر یک از این ۴ بخش را بصورت کامل مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
سنسورها
سنسور ها یا حسگرها همان دستگاه هایی هستند که اطلاعات را برای سایر بخش ها جمع آوری میکنند. در واقع یکی از مهم ترین بخش های هر دستگاه اینترنت اشیا همین بخش سنسورهاست.
اتصالات
بعد از جمع آوری اطلاعات، اطلاعات باید به یک فضای ابری که از قبل تعبیه شده است، ارسال شود اما این کار برای چه چیزی صورت میگیرد؟ این کار معمولا از طریق اتصالات مختلفی اتفاق می افتد که باید به آن توجه ویژه ای داشت. انتخاب صحیح شیوه ارتباطی در دستگاه های اینترنت اشیا یکی از مهم ترین چالش هایی است که معمولا با آن کارشناسان این حوزه برخوردارند. در ادامه ۲ بخش حیاتی دیگر که برای راه های حل اینترنت اشیا حیاتی هستند را مورد بررسی قرار می دهیم.
تحلیل و پردازش اطلاعات
هنگامی که اطلاعات جمع آوری شده توسط سنسورها به فضای ابری تعبیه شده برسند، باید از آنها به بهترین صورت استفاده کرد. اما چطور؟ معمولا از طریق دستگاهها و یا استفاده از تکنولوژی هایی مانند رایانش لبه به تحلیل و پردازش اطلاعات می پردازند تا راهکارهایی که باید را به کاربر یا سیستم گزارش دهند. این کار مزیت های زیادی دارد و به عنوان هسته اصلی یک راه حل اینترنت اشیا مورد بررسی قرار میگیرد.
رابط کاربری
این که کاربر چگونه میتواند از اطلاعات پردازش شده استفاده کند، بستگی به رابط کاربری دارد. رابط کابری یه دستگاه میتواند نوتیفیکیشن، پیامک و یا … باشد. این بستگی به سیاست شرکت دارد.
ارزش راه حل های اینترنت اشیا
همانطور که در بالا گفته شد، راه حل های اینترنت اشیا از ۴ بخش مجزا و اساسی تشکیل شده بودند و هر بخش چه وظایفی را بر عهده داشته است. طبق تعریفی که قبلا داشتیم میتوانستید استنباط کنید، هر راه حل اینترنت اشیایی که شما با آن کار میکنید، مشتکل از نوع خاص از اتصالات شبکه است که باید اطلاعات جمع آوری شده را توسط سنسورها را به یک فضای ابری انتقال دهد. در آن فضای ابری با توجه به تکنولوژی ها یا دستگاههای موجود، اطلاعات مورد پردازش قرار میگیرند و از طریق رابط کاربری اطلاعات پردازش شده بصورت کاربری مورد استفاده کاربر قرار میگیرد.
امروز می خواهیم در مورد حذف یکی از این ۴ مرحله اساسی صحبت کنیم و بگوییم که چرا میتوانید این مرحله را به راحتی حذف کنید. در ادامه در مورد حذف اتصالات بیشتر صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.
چرا باید مرحله اتصالات را حذف کنیم؟
اگر در گذشته از این مرحله استفاده می شد و مشکلی وجود نداشت چرا باید این مرحله را حذف کرد؟ یکی از دلایلی که کارشناسان برای این موضوع مطرح می کنند، این است که مرحله اتصالات موجب تاخیر یا Delay در سیستم میشود و سرعتی که باید پردازش اطلاعات داشته باشند را به راحتی میگیرد.
تاخیر در بعضی شرایط ممکن است حتی جان انسان های زیادی را بگیرد. فرض کنید شما یک خودروی خودران دارید که ده ها سرنشین در آن حضور دارند. در هر مرحله که ماشین برای هر حرکتی در اطراف خود بخواهد تصمیم بگیرد، اگر نیاز باشد، اطلاعات را به مقصد بفرستد به احتمال خیلی زیاد تصادف شدیدی خواهد داشت که موجب از بین رفتن جان انسان های زیادی میشود.
یکی دیگر از دلایلی که معمولا افراد مختلف برای حذف این مرحله از راه های حل اینترنت اشیا ارائه می دهند این است که اگر بخواهیم، حجم زیادی از اطلاعات را برای پردازش به سمت فضای ابری یا هر فضای تعبیه شده دیگری بفرستیم باید هزینه زیادی را متحمل شویم که اصلا به صرفه نیست و در بعضی مواقع راهکاری که برای کاهش هزینه ای اعلام شده است، بیشتر برای آن موضوع ضرر خواهد داشت!