هوش مصنوعی یکی از شاخه های علوم کامپیوتر می باشد ، که سبب تولید دستگاه های هوشمند و توسعه آن ها می شود . هوش مصنوعی هر روز در حال ارتقا و پیشرفت می باشد و تلاش ها برای رسیدن به سیستمی است که جایگزین هوش انسان شود. هوش مصنوعی بسیار گسترده بوده و دارای شاخه های بسیاری می باشد . در ادامه با شاخه های هوش مصنوعی آشنا خواهید شد .
شاخه های هوش مصنوعی
برخی از اصلی ترین شاخه های هوشمصنوعی به شرح زیر می باشند :
یادگیری ماشین
یادگیری ماشین ، سیستم هایی که دارای قابلیت یادگیری داده ها می باشند ، را تولید نموده و درباره آن ها مطالعه می نماید . به عنوان مثال ، با استفاده از سیستم یادگیری ماشین ، امکان تشخیص هرزنامه ها و سایر پیام ها در ایمیل اشخاص فراهم می شود .
بینایی ماشین
بینایی ماشین سبب شناسایی خودکار و تحلیل خودکار بر اساس تصاویر می باشد . به عنوان مثال در صنعت از بازرسی خودکار و هدایت روبات های صنعتی از قابلیت بینایی ماشین استفاده می شود .
پردازش زبان طبیعی
در پردازش زبان طبیعی به تعامل کامپیوتر با زبان انسان پرداخته می شود . در واقع در این شاخه در کامپیوتر ها توانایی ای ایجاد خواهد شد ، که مفهوم ورودی زبان انسان را استخراج نماید .
روباتیک
روباتیک نیز از سایر شاخه های هوشمصنوعی می باشد ، که در آن به طراحی ، ساخت و عملیات و کاربرد های روبات ها و سیستم های کامپیوتری برای پردازش اطلاعات و بازخورد حسگر ها پرداخته می شود . امروزه از روبات های ساخته شده ، برای انجام عملیاتی که برای انسان ها خطرناک هستند ، مانند خنثی نمودن بمب ها و مین ها و بازرسی لاشه کشتی ها استفاده می شود .
سیستم های خبره
سیستم خبره در هوش مصنوعی ، یک سیستم کامپیوتری می باشد ، که می تواند تصمیم سازی یک انسان خبره را شبیه سازی نماید . سیستم های خبره مشکلات پیچیده را با توجه به استنتاج در دانش خبرگی مشابه انسان خبره برطرف می کنند . در سیستم های خبره برای برطرف نمودن مشکلات پیچیده از دستورالعمل برنامه نویس استفاده نمی شود .
شبکه عصبی
شبکه های عصبی مجموعه ای از نود های به هم پیوسته می باشند ، که مانند شبکه عصبی گسترده در مغز هستند . در شبکه های عصبی هر یک از نود ها یک عصب مصنوعی بوده و هریک از فلش ها نشان دهنده ، اتصال خروجی یک عصب به ورودی عصب دیگری می باشد .