پل اتصال هر سیستم ساده و ابتدایی به یک سیستم هوشمند، چیزی نیست جز طراحی اینترنت اشیا برای سیستمهای بلادرنگ. بروس اشنایر، متخصص رمزنگاری و امنیت رایانه، در یکی از کنفرانسهای امنیت اطلاعات اروپا اینترنت اشیاء را اینطور توصیف کرد که ما در حال ساخت یک ربات به وسعت کل دنیا هستیم. دنیایی که لازم است هر واحد کوچک یا بزرگ آن، با هوشمندی مسیر خود را بپیماید. رباتی که حالا برای بقا به حرکت و نمو دائمی نیازمند است؛ و این نیاز تنها در صورتی برطرف میشود که سیستمی وجود داشته باشد که لحظهای از کار نیافتد و فعالیت خود را بدون درنگ و حضور انسان به عنوان ناظر به سرانجام برساند. ioptmap اینجاست با ارائه یک راهحل راهبردی برای هوشمند سازی و سرعت بخشیدن به سیستمهای حامل اینترنت اشیاء.
طراحی اینترنت اشیا برای سیستمهای بلادرنگ؟
سیستمهای بلادرنگ عهدهدار این هستند که وظایف خود را پیش از زمان تعیینشده به اتمام رسانده باشند. البته این الزاما به معنی سرعت بالای آنها نیست. یک سیستم بلادرنگ ممکن است خیلی کند کار کند، اما نکته مهم در واکنش این سیستمهاست. نوع پاسخی که این سیستمها با توجه به فوریت واکنش و یا درجه حساسیت میدهند، آنها را به دو دسته سیستم بلادرنگ سخت و سیستم بلادرنگ نرم تقسیم میکند؛ بنابراین تفاوت اصلی یک سیستم بلادرنگ و غیر بلادرنگ، مدت زمان لازمه برای پاسخگویی به اتفاقات اطراف است. بدیهی است که حوزههایی مثل پزشکی و درمان، بخشهای نظامی و یا کنترل سیستمهای نیروگاهها و کارخانهها از متقاضیان اصلی این سیستم هستند؛ زیرا با اندک تأخیری در اجرای کارها، ممکن است نتایج ناگوار و غیرقابل بازگشتی به وجود بیاید.
تفاوت سیستم بلادرنگ سخت و بلا درنگ نرم
در سیستم بلا درنگ سخت با برآورده نشدن محدودیتهای زمانی تعیین شده، خرابی به وجود میآید و هیچ رخدادی در آن نباید از دست برود. برای مثال نیروگاههای هستهای؛ اما در سیستمهای بلا درنگ نرم، با عدم پاسخگویی به موقع نسبت به رخدادها، خرابی حاصل نمیشود و صرفا ما با اختلال در ارائۀ عملکرده مورد انتظار مواجهیم؛ مثلا سیستمهای مخابراتی.
اینترنت اشیاء چگونه به یاری سیستمهای بلا درنگ میآید؟
سیستم عاملهای مختلف اینترنت، نیازمند پشتیبانی و هماهنگی در چینش نظم موجود در سیستم هستند؛ نیازمند دنبال کردن قوانین خاصی برای پیشرفت و توسعه بخشیدن به عملکرد این سیستمها. اینترنت اشیا این معضل را برطرف میکند. البته اینترنت اشیاء نیاز به هوشمند بودن دارد تا خود را مطابق با شرایط شبکه تطبیق دهد. اینترنت اشیا عامل کلیدی محرک در پس دگرگونی تمام جنبههای فناوری است. حلقه گمشده سیستمهای بلا درنگ، اینترنت اشیاء است؛ جایی که عهدهدار هوشمندسازی این سیستمها میشود.
آی او تی از پایههای اصلی رایانه پشتیبانی میکند و به سایر برنامهها یا برنامههایی که در حال اجرا هستند، خدمات ارائه میدهد. همچنین عملکردی را که کاربر یا کارفرما درخواست دارد یا به آن نیاز دارد را فراهم میآورد؛ اما در زمان بندی و فرصت محدودی که دارد نیازمند سیستمی بدون درنگ است. این نیازمندی در طراحی اینترنت اشیا برای سیستمهای بلادرنگ فراهم شده است.