همانطور که میدانید اینترنت اشیا از مباحثی است که در حال حاضر به خوبی مطرح شده و پروژهها و شرکتهایی زیادی در این زمینه فعالیت میکنند. هر پروژهای که خلق میشود در طی مسیر پیشرفت خود با چالشهایی روبهرو میشود که باعث میشوند روند این پیشرفت تا حدی کند شود. این موضوع برای تمام پروژهها صدق میکند و شما نمیتوانید فردی را بیابید که ادعا کند در طول انجام پروژه کاری خود به هیچ چالش و مشکلی برنخورده باشد. نکتهای که در این باره قابل توجه است چگونگی نشان دادن عکسالعمل در برابر این چالشها است. در این مقاله قصد داریم شما را با علت شکست بعضی از پروژه های اینترنت اشیا آشنا کنیم.
علت شکست بعضی از پروژه های اینترنت اشیا
در پروژههای اینترنت اشیا ممکن است اشتباهاتی انجام دهید که باعث شود پروسه پیشرفت شما با مشکل مواجه شود. در ادامه قصد داریم تعدادی از این اشتباهات را بررسی کنیم.
عجول بودن
از بدترین صفاتی که ممکن است یک مدیر پروژه داشته باشد، عجول بودن است. خیلی از مدیرانی که استارتاپ یا پروژهای را آغاز میکنند، با هر افت یا هر پیشرفتی که میکنند، خیلی زود به عوض کردن تصمیمهایشان میپردازند. وقتی در پروسه پیشرفت پروژه عجول باشید ممکن است تصمیمات اشتباهی بگیرید و موجب شکست پروژه خود شوید. در روند انجام کارها باید صبور بود و طبق برنامه پیش رفت. در صورت بروز مشکل باید از استراتژیهای خاص خود استفاده کنید.
هدفگذاریهای غیر واقعبینانه
از مهمترین مراحلی که در هر پروژه قابل توجه است، انتخاب هدف میباشد. معمولا مدیران و دستاندرکاران پروژهها هدفهایی را انتخاب میکنند که به جای پیشرفت باعث میشود روند کاری آنها کندتر شود. هدفهای هر پروژهای به خصوص پروژههای اینترنت اشیا باید واقعبینانه انتخاب شوند. انتخاب واقعبینانه هدف موجب میشود شما به آنها دست پیدا کرده و در نتیجه پیشرفت کنید. پس با انتخاب هدف درست میتوانید به خوبی از شکست پروژه خود جلوگیری کنید.
عدم برنامهریزی مناسب
برنامهریزی برای هر پروژه امری لازم و ضروری میباشد. به طوری که با برنامهریزی صحیح، شما میتوانید به هدفهای خود رسیده و از رقیبهای خود در زمینه اینترنت اشیا پیشی بگیرید. اگر به تحقیق و بررسی پروژههای شکست خورده در این زمینه بپردازید متوجه میشوید یکی از مهمترین عواملی که باعث شکست آنها شده، نداشتن برنامهریزی مناسب میباشد.
عدم ارزشگذاری
یکی دیگر از کارهای مهمی که باید در طی پروژه خود انجام دهید ارزشگذاری میباشد. شما با تعیین ارزش هر بخش از پروژه میتوانید درجه اهمیت را برای آن بخش تعیین کنید و در نتیجه به هر بخش به اندازهای که حائز اهمیت است رسیدگی کنید. این ارزشگذاری باعث میشود از کارهای اصلی عقب نمانید و بتوانید به مسئلههای مهمتر پروژه خود به سرعت رسیدگی کنید.
چالشها در حوزه اینترنت اشیا
جدا از مواردی که گفته شد نمیتوان منکر چالشهای موجود در حال حاضر در زمینه اینترنت اشیا شد. در حال حاضر بستر اینترنت اشیا بسیار داغ است و افراد زیادی در این زمینه فعالیت کرده یا قصد فعالیت دارند. با توجه به عمومیتر شدن اینترنت اشیا چالشهایی در این زمینه به وجود آمده که باعث شده پروژههای زیادی در این زمینه شکست بخورند. از این چالشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- چالشهای امنیتی و حریم خصوصی
- چالشهای سختافزاری
- امنیت فیزیکی نسبتا پایین
- چالشهای مربوط به انرژی
همانطور که گفته شد عللهای زیادی میتوانند موجب شکست خوردن و یا عدم پیشرفت پروژههای اینترنت اشیا شوند. برای مقابله با آنها راهکارهای زیادی وجود دارد که در این مقاله سعی کردیم به بررسی تعدادی از آنها بپردازیم. به طور کلی در نظر داشته باشید هر پروژهای با پستی و بلندیها و چالشهایی همراه است. علت شکست بعضی از پروژه های اینترنت اشیا نیز میتواند از همین پستی بلندیها باشد که با نشان دادن عکسالعمل مناسب میتوان از این شکست پیشگیری کرد.