برای استفاده از اینترنت اشیا و توسعه اینترنت اشیا ، ابتدا باید با معماری اینترنت اشیا و فرایند توسعه اینترنت اشیا آشنایی پیدا نمایید . به همین جهت در این مقاله ما معماری اینترنت اشیا را به شما معرفی می نماییم .
درحالت کلی اینترنت اشیا از ۴ بخش مختلف تولید شده است که عبارتند از : بخش سنسور ها ، بخش دروازه اینترنت ، بخش دیتاسنتر و ابر و بخش آی تی
بخش سنسور ها
در اینترنت اشیا ، سنسور ها به جمع آوری اطلاعات مختلف از محیط پیرامون و اشیا پیرامون خود مشغول شده و اطلاعات جمع آوری کرده را به داده های با ارزش تبدیل می کنند . از جمله فعالیت هایی که حسگر ها می توانند انجام دهند ، می توان به تنظیم دریچه آب ، فرمان حرکت ربات ، خاموش نمودن منبع برق ، فعالسازی بخشی از دستگاه های صنعتی و …. اشاره نمود . بنابراین سنسور ها یکی از بخش های اصلی و مهم در اینترنت اشیا می باشند .
بخش دروازه اینترنت
داده هایی که توسط سنسور ها جمع آوری و ارائه می شوند ، به صورت آنالوگ هستند . به همین جهت سیستم کسب داده ها یا DAS به شبکه داده ها متصل شده و ابتدا داده های آنالوگ را دریافت نموده ، سپس آن ها را به داده های دیجیتال تبدیل می کند . سپس دروازه اینترنت ، داده های دیجیتالی را دریافت می نماید . پس از دریافت اطلاعات ، دروازه اینترنت اطلاعات را به لایه سوم ارسال می نماید . اغلب دروازه اینترنت در نزدیکی سنسور ها قرار داده می شود . دروازه ها می توانند دارای قابلیت های مختلف ازقبیل محافظت ازبد افزار ها ، سرویس مدیریت داده ها و …. باشند .
بخش Edge آی تی
داده ها قبل از ارسال به دیتا سنتر ، ابتدا توسط Edge آی تی تجزیه و تحلیل می شوند ، سپس به دیتاسنتر ارسال می شوند .
بخش دیتاسنتر و ابر
دیتا سنتر داده های پردازش شده عمیق را دریافت و ذخیره می کند . دیتاسنتر توانایی تجزیه و تحلیل ، مدیریت و ذخیره سازی امن داده ها را دارد . اطلاعات موجود در فضای ابری به دلیل گستردگی و حجم بالا کمک شایانی به دید وسیع می کند به طور مثال اگر اطلاعات یک محدوده جغرافیایی که در آن کشاورزی می شود و مزارع مجهز به تجهیزات اینترنت اشیا هستند با انتقال اطلاعات این تجهیزات می توان توسط رایانش ابری سیاست های بالا دستی را برای کشت محصولات در نظر گرفت همچنن می توان کمک کرد تا به کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی افزوده شود .