تینکر بورد اس (Tinker board) کامپیوتری است که در مقیاس کوچک و با هدف عملکردی متفاوت و کارایی منحصربهفرد طراحی و تولید شده است. میتوان گفته که ورود ایسوس به بازار کامپیوترهای ARM با معرفی تینکر بورد اس همراه بوده است. درواقع جزء اصلی دستگاههای هوشمند و قابل حملی که این روزها از آنها استفاده میکنیم پردازندههای ARM هستند. استفاده از این سیستم به تمامی علاقهمندان، محققان IoT و افرادی که در اجرای پروژههای DIY فعالیت دارند توصیه میشود. در ادامه مطلب به مقایسه ایسوس تینکر بورد اس – Asus Tinker Board S میپردازیم.
مقایسه ایسوس تینکر بورد اس ( Asus Tinker Board S )
شرکت ایسوس اولین بار در سال ۲۰۱۶ به معرفی رایانه کوچک تینکر بورد اس با هدف جلب نظر برنامهنویسان اقدام کرد. هدف ایسوس از عرضه این رایانه تک بردی رقابت با رزبریپای بود و قصد داشت که تینکر بورد اس قدرتمند را جایگزین آن کند. از ویژگیهای منحصربهفرد این رایانه کوچک میتوان به پخش تصویر باکیفیت بسیار بالا ۴k و پخش صدا با کیفیت ۲۴ بیت/ ۱۹۲ کیلو هرتز اشاره کرد. علاوه بر این موارد پشتیبانی از HDMI، استاندارد گیگابیت اترنت، ۲گیگابایت رم و پردازنده ۴ هسته از سایر تجهیزات این رایانه است. سازگاری با سیستمعاملهای بر پایه Debian مثل نسخههای لینوکس و اندروید از دیگر قابلیتهای تینکر بورد به حساب میآید که دریافت نسخههای بهینه شده آن از وبسایت ایسوس امکانپذیر است. وجود سختافزاری قدرتمند در طراحی تینکر بورد سبب کارایی دو برابر آن نسبت به رقیبش یعنی رزبری شده است.
با توجه به اینکه تینکر بورد به وسیله بوردهای SBC تولید شده است، امکان دسترسی به سیستم خنککننده، کیس و تمامی تجهیزات سازگار با این استاندارد را در اختیار شما قرار میدهد. تجهیزات نام برده شده، این رایانه کوچک را بهوسیلهای بسیار قدرتمند و کاربردی برای ساخت یک مدیتا سنتر تبدیل کرده است. محیط کاربری تینکر بورد اس بسیار انعطاف پذیر و حرفهای است و بهترین انتخاب برای شروع برنامهنویسی و آشنایی با دنیای IoT محسوب میشود. داشتن آنتن جهت تقویت وایفای و بلوتوث از دیگر مزیتهای این محصول ایسوس است و نقش بهسزایی در افزایش کارایی آن دارد. جالب است بدانید که تینکر بورد اس در حال حاضر با گارانتی رسمی لایف سرویس در کشور در دسترس است.
سازگاری تینکر بورد با IoT
تینکر بورد اس یکی از تجهیزات همگام با سیستم IoT است که استانداردهای اتصالات به صورت کامل در آن رعایت شده است و اتصال ورودیهای مختلف مانند سوئیچ، ال ای دی و انواع سنسورهای کاربردی در آن به وسیله ۴۰ پایه GPIO امکانپذیر است. همچنین این برد برای اتصال نمایشگرهای LCD و تاچ از رابط DSI MIPI بهره میگیرد. این رابط در پروژههای مربوط به IoT یک ویژگی منحصربهفرد محسوب میشود.
وبسایت IoTmap، پیشرو در زمینه اینترنت اشیا بوده و هدف از ایجاد آن، آشنا کردن جامعه با IoT است. همچنین این وبسایت در جهت افزایش این ارتقا فکری، اقداماتی نظیر آموزشهای رایگان کرده است. شما میتوانید از طریق شمارههای قرار گرفته در قسمت درباره ما، جهت افزایش تعامل با کارشناسان خبره در این زمینه تماس حاصل نمایید.