یکی از اهداف مهم شهری هوشمند سازی ایمنی است که نقش بسیار مهمی در آرامش و رفاه مردم دارد. از جمله این اقدامات ساخت مراکزی است که نقش مهمی در ایمنی مردم دارد مانند سازمان آتش نشانی. این هوشمند سازی ایمنی شهری و آتش نشانی ها به منظور مقابله با حوادث گام موثری در راستای کاهش خطرات حساب می شود.
در سال رهای گذشته کشور های بزرگ و توسعه یافته تمرکزشان را به روی ایمنی مردم و هوشمند سازی آن گذاشته اند. عدم توجه به هوشمند سازی در ایمنی باعث هزینه ها و خصارات جبران ناپذیری هم به فرد و هم به جامعه می زند. در هنگام رخداد یک آتش سوزی هر ثانیه مهم و ارزشمند است ثانیه ها تفاوت بین مرگ و زندگی را رقم می زنند. در ابعاد بزرگتری از جامعه نیز مانند شهر با مدیریت هوشمند در سیستم ها و خدمات مردمی صرفه جویی های زیادی حاصل می شود. با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی ها و هوشمند شدن همه چیز می توان از آن در صنایع مختلفی مثل بهره برداری از مواد پلیمری و مصالح در زیر ساخت های جامعه استفاده کرد.
اهمیت هوشمند سازی ایمنی شهری
هر سال حوادث کوچک و بزرگ زیادی مانند آتش سوزی، تصادف، زلزله، سیل و.. رخ می دهد که خسارت های مالی و جانی بسیاری به جا می گذارد. هزاران نفر مجروح می شوند و بسیاری از خانه ها خراب می شوند. به علاوه حوادثی که ناشی از پیشرفت تکنولوژی است نیز جان مردم را به خطر می اندازد.
با وجود کاهش زیاد شاخص مرگ بدست بیماری ها و پیشرفت های حاصل شده در زمینه پزشکی اکنون افراد جان خوود را اغلب در بلایای طبیعی مانند تصادفات، سقوط هواپیما ها، آلودگی هوا و … از دست می دهند.
با توجه به این موضوع شهردار ها و مدیران شهر ها باید برای کاهش اثر این بلا های طبیعی کار های زیادی انجام دهند و این کار ها را با گذشت زمان زیاد تر کنند. در سال های گذشته اقداماتی مانند ایمن سازی شهر ها در برابر آتش سوزی ها، حوادث غیر مترقبه و … مورد توجه قرار گرفته است و در این حوزه یکی از کار های ایمن سازی خدمات بکار گیری روش های مدیریت هوشمند است.
با توجه به نتایج تحقیق های انجام شده در کشور های متنوع در مورد کیفیت زنئژدگی مردم می توان گفت که آرامش انسان ها به سه مورد ختم می شود: احساس امنیت داشتن، احساس اجتماعی بودن کردن و در پایان احساس احترام به خود. این سه عامل مهم ترین نیاز های هر انسان در سطح جامعه است که یه آن “مثلث سعادت بشر” نیز می گویند. در مدیریت شهری این سه عامل را به صورت زیر تحلیل می کنند: احساس وجود امنیت برای مردم، احساس داشتن روابط اجتماعی و فعالیت های مشارکتی با سایر شهروندان و احساس مشارکت در کار های شهری و اجتماعی با نوجه ه با اهمیت بودن نظر و خواسته های مردم. قرار دادن برنامه هایی که باعث کم شدن آسیب پذیری جامعه می شود در برابر حوادث، خطرات و همچنین بلا های طبیعی بسیار مهم و ضروری است.