اتوماسیون سازی ساختمان امروزه یکی از به روزترین تکنولوژی های صنعت ساختمان می باشد، به صورتی که ساختمان های امروز ناگزیر استفاده از این تکنولوژی ها می باشند،تکنولوژی هوشمندسازی ساختمان BMS یاBuliding Management System سعی دارد تا برپایه پروتکل KNX که یکی از پرکاربردترین پروتکل های این صنعت می باشند، شما را برای ورود به بازار کارBMS آماده کند.بازارکاری که امروزه یکی از پرسود ترین بازارکارهای صنعت ساختمان می باشد.
هوشمندسازی ساختمان BMS چیست؟
خانه هوشمند smart home ویا عبارت هوشمندسازی ساختمان BMS همانطور که ازنام آن پیداست به سیستمی می گویند که توسط آن می توان وسایل داخل خانه یاساختمان را به صورتی هوشمندمدیریت وکنترل کرد مانند کنار رفتن پرده های ساختمان طبق زمانی مشخص از هرجای دنیا که باشد و با روشن وخاموش کردن تلویزیون و یا باز و بسته شدن درب های داخل خانه ازطریق موبایل واینترنت میسر باشد وی ا کولرگازی ازطریق لب تاپ قابل کنترل باشد و دیگر امکانات مشابه این ها به راحتی برای کاربرفراهم باشد.
درواقع سیستم هوشمندسازی ساختمان این امکانات را به صورتی راحت وپیشرفته دراختیارکاربرقرار می دهد وهمچنین درمصرف انرژی ساختمان نیزصرفه جویی نموده وباعث افزایش امنیت ساختمان وهمچنین افرایش قیمت ساختمان نیز خواهدشد.در این سیستم برای یک طراح یا نصاب، دانش برق والکترونیک ودانش تاسیسات ساختمانی وهمچنین دانش کامپیوتری از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد زیرا هرچقدرنصاب سیستم دارای دانش بیشتری دراین زمینه ها باشدمی تواندسیستم بهتر و هوشمندتری طراحی کرده و تحویل مشتری دهد.
اهمیت هوشمند سازی ساختمان
یک سیستم هوشمند BMS می تواند ازبروز مشکلات وخطرات و ضررهای بسیاری جلوگیری کند مانند اینکه امنیت ساختمان را دربرابرسرقت بالامی برد و ازروشن ماندن بیهوده چراغ های ساختمان جلوگیری می کند و می تواند بر روی وسایل گرمایی وسرمایی کنترل بهتری داشته باشد. اینها تنها بخشی از اهمیت هوشمند سازی ساختمان BMS است این سیستم همچنین باعث بهبود در عملکرد تجهیزات ساختمان شده و از بروز حوادث جلوگیری می کند.
برای هوشمندسازی ساختمان لازم نیست که تجهیزات ساختمان تعویض شود درواقع سیستم هوشمند براحتی می تواند بادستگاه های عادی منزل ارتباط برقرار نماید.البته نقشه سیم کشی ساختمان بایدتغییرکند وتعدادی وسایل جدید مثل انواع کلیدهای هوشمند وماژول هاو… طبق استانداردمهندسی هوشمند درساختمان نصب شود،این موارد همگی درآموزش هوشمندسازی ساختمان BMS آموزش داده می شود.
شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید، یکی دیگر از امکانات سیستم ساختمان هوشمند BMSتنظیم الگوی اجرا یاسناریواست، یعنی می توان تنظیم کرد در سیستم چندین کارمرتبط یاغیرمرتبط درزمان خاص وباشرایط خاصی فقط با فشردن یک دکمه ویا به صورت اتوماتیک انجام گردد.
مزایا هوشمندسازی ساختمان BMS
بالارفتن کیفیت سرویس دهی ساختمان
صرفه جویی درمصرف انرژی ساختمان
افزایش طول عمرمفید تجهیزات ساختمان
کابل کشی کمترومنظم تر درساختمان
کاهش شارژ خدماتی ساختمان
دسترسی وکنترل راحت تجهیرات ساختمان با قابلیت گزارشگری
افزایش امنیت وضریب امنیتی ساختمان
قابلیت برنامه ریزی زمانی دقیق برای عملکردهای خاص در هوشمند سازی ساختمان BMS
سیستم مدیریت هوشمند ساختمان BMS
به مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهایی اطلاق می شود که به منظورمانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت های مهم وحمایتی درساختمان نصب می شود. وظیفه این مجموعه پایش مداوم بخش های مختلف ساختمان واعمال فرمان به آن ها است به گونه ای که عملکرد اجزای مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر باشند. این سیستم درشرایط بهینه با هدف کاهش مصارف ناخواسته وتخصیص بهینه منابع انرژی فقط به فضاهای درحین بهره برداری استفاده می شود.