اینترنت اشیا سبب ایجاد تحولات مفید در بسیاری از حوزهها شده و کاربردهای متنوعی از آن به مرحله اجرا رسیده است. پزشکی یکی از مهمترین مواردی است که اینترنت اشیا توانسته سبب نقش آفرینی بسیار مطلوبی در جهت نجات جان افراد کند. بیماریهای لاعلاج مختلفی مانند سرطان وجود دارند که تا کنون هیچ راه درمانی قطعی برای آن کشف نشده است. به همین دلیل باید قبل از فراگیر شدن و گسترش آن تشخیص داده شوند. تکنولوژی هوش مصنوعی توانسته در زمینه تشخیص سرطان بسیار موفق عمل کنند. برای کسب اطلاهات بیشتر در زمینه هوش مصنوعی و تشخیص سرطان با iotmap همراه باشید.
هوش مصنوعی و تشخیص سرطان
هوش مصنوعی میتواند روند تشخیص سرطان را سرعت ببخشد و این مهم به روشهای مختلفی انجام میشود. اما این مورد تنها یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در خصوص سرطان بوده و امکان پیش بینی تغییرات ژنومی نیز وجود دارد. تشخیص بافتهای احاطه شده توسط تومورها و بافتهای درمان شده به وسیله هوش مصنوعی از دیگر مواردی است که اینترنت اشیا میتواند در تشخیص سرطان و میزان پیشرفت یا بهبود آن کمک کند.
هوش مصنوعی و آزمایش خون
محققان توانستهاند با بهرهمندی از هوش مصنوعی در انجام آزمایش خون، به تشخیص ۵۰ نوع سرطان دست یابند. برای صحت از عملکرد مطلوب این فرآیند، بر روی حدود ۷ هزار نمونه خونی گوناگون آزمایش شده و خوشبختانه نتایج حاصل شده امیدوار کننده بوده است. در این آزمایشات هوش مصنوعی توانسته با دقتی بیش از ۹۹ درصد سرطانهای مختلف را تشخیص دهد. در ابتدا هوش مصنوعی به تجزیه و تحلیل دی ان ای خون فرد پرداخته و براساس الگوریتمهای برنامه ریزی شده برای آن به جمع آوری اطلاعات موجود در دی ان ای میپردازد. سپس اطلاعات متیلاسیون دی ان ای خون آزمایش شده با هزاران نمونه دیگر مورد بررسی و مقایسه قرار میگیرد. این الگوریتمها میتوانند تعیین کننده کدام الگو دریافتی از آزمایش خون نشان دهنده نوعی از سرطان است.
از دیگر کاربردهای هوش مصنوعی و تشخیص سرطان، کشف منشا سرطان در بیش از ۹۰ درصد موارد است. اطلاع از این موضوع که سرطان در کدام عضو بدن در حال رشد است میتواند به روند بهبود و جلوگیری از پیشروی بیماری او کمک کرد.
هوش مصنوعی و تشخیص سرطان ریه
شایعترین علت مرگ در بین انواع سرطانها، سرطان ریه است. سالانه حدود ۲ میلیون نفر در جهان جان خود را به دلیل تشخیص دیر هنگام سرطان ریه از دست میدهند. با بکارگیری هوش مصنوعی مهندسی در پزشکی میتوان فرآیند تشخیص سرطان ریه را تا یکسال زودتر انجام داد. پس از انجام سیتی اسکن هوش مصنوعی براساس الگوریتم ایجاد شده به تحلیل این سیتی اسکنها میپردازد و طبق نتایج بدست آمده و دادههای قبلی، بیمارانی که نیاز به آزمایشات بیشتر بوده را مشخص میکنند. انجام این فرآیند توسط پزشک به دلیل وجود خطاهای انسانی و صرف زمان زیاد غیر ممکن بوده اما انجام این عمل به وسیله هوش مصنوعی در کمترین زمان ممکن و با کمترین خطا صورت میپذیرد.
ورود هوش مصنوعی به حوزه پزشکی میتواند از شیوع و فراگیر شدن بسیاری از بیماریهای کشنده جلوگیری کند. برای اطلاع بیشتر در خصوص کاربردهای هوش مصنوعی در سایر حوزههای میتوانید از قسمت جستجو بلاگ ای او تی مپ استفاده کنید.