موج جدید اینترنت اشیا ، فراتر از لپ تاپ ها و تلفن های هوشمند است و به سمت اتومبیل های بدون راننده ، خانه های هوشمند ، شهرهای هوشمند ، مراقبت های بهداشتی و گجت های پوشیدنی متصل به اینترنت حرکت میکند. IOT ها ، به گونه ای طراحی شده اند که هر بیت از داده هایی را که در زندگی روزمره به اشتراک میگذارید یا استفاده میکنید را ضبط کرده و برای تعامل روزانه با شما و انجام دقیق وظایف خود استفاده میکنند. برای درک بهتر تاثیر توسعه اینترنت اشیا بر اقتصاد جهانی ، باید بدانید که مطابق گزارش سیسکو ، IOT ها حدود ۱۴.۴ تریلیون دلار ارزش را در کلیه صنایع در دهه آینده تولید میکنند. بله! موج بلندی که IOT به راه انداخته ، دیر یا زود همه ما را در بر میگیرد!!
- در اینجا ٨ مورد از برنامه های جهانی برای توسعه IOT ها را باهم بررسی میکنیم.
۱. خانه هوشمند
شما دوست دارید بتوانید مواقعی که در خانه نیستید ، تهویه هوا را روشن کنید یا چراغ ها را خاموش کنید؟ یا قبل از رسیدن به خانه درها را برای دوستتان که منتظر شماست باز کنید؟ از تلاش IOT ها برای سوق دادن شرکت های تولیدی در جهت ساده تر و راحت تر کردن زندگیتان ، تعجب نکنید!
پیش بینی میشود خانه های هوشمند به اندازه تلفن های هوشمند متداول شوند. شرکت های فعال در این حوزه مانند Nest ، Ecobee ، Ring و August برای شما تجربه ای از خانه های هوشمند فراهم میکنند که تا کنون مشابه آن را ندیده اید!
۲. پوشیدنی ها
گجت های پوشیدنی تقاضای بسیاری در سطح بازارهای جهانی دارند. شرکت هایی مثل گوگل و سامسونگ سرمایه گذاری زیادی در ساخت چنین دستگاه هایی کردند. این گجت ها از طریق حسگرها و نرم افزارهای خود، داده های مربوط به کاربران را جمع آوری و پردازش کرده و تا اطلاعاتی اساسی از کاربران استخراج کنند.
این گجت های دوست داشتنی، به طور گسترده ای نیازهای بدنسازی ، سلامتی و سرگرمی را پوشش میدهند. ساعت های هوشمند ، کفش های هوشمند ، حتی انگشتر و دکمه هوشمند در این دسته قرار میگیرند.
۳. اتومبیل های متصل به اینترنت
اتومبیل متصل وسیله نقلیه ای ست که قادر است عملکرد ، تعمیر و نگهداری و همچنین راحتی مسافران را که از سنسورهای پردازنده و اتصال به اینترنت جمع آوری میکند ، بهینه کند. فناوری پیشرفته این خودروها بر روی بهینه سازی عملکردهای داخلی خود دستگاه متمرکز شده بود اما امروزه، توجه آنها به سمت افزایش تجربه کاربری مطلوب در داخل اتومبیل جلب شده است.
بیشتر سازندگان بزرگ اتومبیل و همچنین برخی از استارت اپ های پیشرو، در حال کار بر روی اتومبیل متصل هستند. مارک های بزرگی مانند تسلا ، BMW ، اپل ، گوگل در تلاش اند تا انقلاب تکنولوژیکی بعدی را در اینگونه خودروها به وجود آورند.
۴. اینترنت صنعتی
اینترنت صنعتی نوآوری جدیدی در بخش صنعت است که از آن به عنوان اینترنت صنعتی اشیا (IIOT) نیز یاد میشود. به گفته جف ایملت ، مدیر عامل GE Electric، IIOT یک دارایی “زیبا ، مطلوب و با قابلیت سرمایه گذاری” است. فلسفه IIOT این است که ، ماشین های هوشمند در برقراری ارتباط از طریق داده ها ، دقیق تر و سازگارتر از انسان ها هستند. این داده ها می توانند به شرکتها کمک کنند که زودتر ناکارآمدی و مشکلات بخش های مختلف خود را پیدا کنند.
IIOT پتانسیل بسیار خوبی برای کنترل کیفیت و پایداری سیتم های صنعتی دارد. همچنین دارای برنامه های کاربردی برای ردیابی کالاها ، تبادل آنی اطلاعات در مورد موجودی کالاهل در بین تولید کنندگان و خرده فروشان و تحویل خودکار است که باعث افزایش راندمان زنجیره تأمین کالا میشود.
۵. شهرهای هوشمند
شهر هوشمند یکی دیگر از برنامه های قدرتمند IoT است. نظارت هوشمند ، حمل و نقل خودکار ، سیستم های هوشمندانه مدیریت انرژی ، توزیع آب ، امنیت شهری و نظارت بر محیط زیست ، همه نمونه هایی از برنامه های کاربردی اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند هستند.
IoT مشکلات عمده شهروندان از جمله آلودگی ، گیرکردن در ترافیک و کمبود منابع انرژی و غیره دارند را حل میکند. برای مثال محصولاتی مانند زباله های هوشمند Belly ، در صورت نیاز به خالی کردن سطل زباله ها به خدمات شهری پیام ارسال میکند. یا با نصب سنسورها و استفاده از برنامه های وب ، شهروندان می توانند پارکینگ های خالی و رایگان موجود در سطح شهر را پیدا کنند. این ها تنها نمونه های کوچکی از ویژگی های فوق العاده شهرهای هوشمند است!
۶. IoT در کشاورزی
با افزایش مداوم جمعیت جهان ، تقاضا برای تأمین مواد غذایی بسیار افزایش یافته است. دولت ها در حال کمک به کشاورزان برای استفاده از تکنیک ها و تحقیقات پیشرفته برای افزایش تولید مواد غذایی هستند. IOT بستری مناسب برای کشاورزی هوشمند فراهم کرده است.
کشاورزان از داده های IOT ها استفاده میکنند تا بازدهی بهتری از مزارع خود کسب کنند. سنجش رطوبت خاک و مواد مغذی ، کنترل مصرف آب برای رشد گیاهان و تعیین کودهای سفارشی برخی از کاربردهای ساده IoT است.
۷. خرده فروشی های هوشمند
پتانسیل IoT در بخش خرده فروشی بسیار زیاد است. اینترنت اشیا فرصتی را برای خرده فروشان فراهم میکند تا با مشتریان خود در ارتباط باشند و تجربه کاربری داخل فروشگاه را مطلوب تر کنند. تعامل از طریق تلفن های هوشمند و استفاده از فناوری Beacon میتواند به خرده فروشان کمک کند تا بهتر به مشتریان خود خدمت کنند . آنها میتوانند مسیر مشتری ها را ردیابی کرده و محصولات پرفروش خود را در مناطق پر رفت و آمد قرار دهند.
۸. IOT در بهداشت و درمان
مراقبت های بهداشتی هوشمند جزو برترین برنامه های اینترنت اشیاء است. مفهوم سیستم مراقبت های بهداشتی متصل به اینترنت و دستگاه های پزشکی هوشمند پتانسیل عظیمی نه تنها برای شرکت ها ، بلکه به طور کلی برای رفاه حال مردم نیز به همراه دارد. تحقیقات نشان می دهد که IoT در مراقبت های بهداشتی با هدف توانمند سازی افراد برای زندگی سالم تر با پوشیدن دستگاه های هوشمند ، در سال های آینده بسیار گسترده خواهد بود. داده های جمع آوری شده از افراد به تجزیه و تحلیل شخصی در مورد سلامت فرد و ارائه راهکارهای متناسب برای مبارزه با بیماری کمک خواهد کرد.
آینده ای جذاب در انتظار ماست!
توسعه اینترنت اشیا شیوه زندگی و کار ما را به نحو چشمگیری تغییر خواهند داد. Toys Networked یکی از برنامه های IoT است که نحوه بازی کردن کودکان شما را نیز متحول خواهد کرد. میلیارد ها دستگاه هوشمند و کمترین دخالت انسانی در جمع آوری و تحلیل داده ها!
شما مشتاق به استفاده از کدام دستگاه هوشمند هستید؟ نظرات خود را پایین صفحه با ما درمیان بگذارید.