اینترنت اشیا که به آن iot هم میگویند؛ برای اتصال مستقیم جهان فیزیکی و سیستمهای مبتنی بر رایانه فرصتهایی را به وجود میآورد. وسیلههایی نظیر یخچالهای هوشمند، ماشینهای هوشمند، تجهیزات کارخانه هوشمند و… چندین مثال از این فناوری میباشند. پرینترهای هوشمند که موضوع بحث امروز ما هست نیز مثالی از iot میباشد. تمام این موارد گفته شده، در زیر مجموعۀ iot یا اینترنت اشیا قرار میگیرند.
در فناوری اینترنت اشیا در وسیلههای فیزیکی، سنسورها، فناوریها و برنامهها یا نرمافزارهایی قرار داده شده است تا اتصال و تبادل دیتاها با سایر سیستمها و دستگاهها، بر روی اینترنت و بهصورت آنلاین فراهم گردد. حال که با اینترنت اشیا آشنا شدید؛ قصد داریم درباره پرینتر هوشمند که نمونهای از این تکنولوژی هست صحبت کنیم تا با آن آشنا شوید و اطلاعات خوبی درباره آن بدست آورید. پس با iotmap.ir، همراه باشید.
مزایا و معایب بهکارگیری پرینترهای هوشمند
چاپگرهای بیسیم مانند؛ سایر تکنولوژیها برای کسبوکارهای گوناگون چه کوچک و چه بزرگ، به کار گرفته شده است. این پرینترها باعث افزایش کیفیت کار کارمندان میشوند و به خاطر رابط کاربری راحت، طرفداران بسیاری را در میان استفادهکنندگان پیدا کردهاند. نحوۀ کار این مدل دستگاهها، به این صورت است که با استفاده از یک مودم یا روتر بیسیم کار میکنند. درصورتیکه پرینتر شما با AirPrint و Google Cloud Print، مطابقت داشته و سازگار باشد، میتوانید بهصورت مستقیم با اسمارت فونها به پرینتر اتصال یافته و فایلها را جهت چاپ بفرستید. دسترسی به پرینترهای هوشمند در مجموعهها و ادارهها برای مشاغل، خیلی مفید میباشد. حالا بیایید بررسی کنیم استفاده از پرینترهای بیسیم و هوشمند چه مزیتهایی دارد.
مزایای پرینتر هوشمند
صرفهجویی در وقت
این پرینترهای هوشمند و بیسیم، شما را قادر میسازند هنگامی که احتیاج به چاپ دارید بتوانید به شکل اختصاصی، فایلها را از تلفن همراه خود به پرینتر بفرستید، این امر موجب صرفهجویی زیادی در وقت شما میشود. پرینترها یا چاپگرهایی که از امکان wifi برخوردارند، احتیاجی به صف چاپ نداشته و راهاندازی طولانی مدت یا سخت و پیچیدهای ندارند. این قابلیت موجب صرفهجویی در وقت کارمندان میشود چون دیگر لازم نیست برای پایان یافتن چاپهای قبلی توسط سایر اشخاص، منتظر بمانند.
در هر جایی از محیط شما میتوانند قرار بگیرند
پرینترهای بیسیم مثل چاپگرهای متصل به شبکه که احتیاج به مکانی ثابت دارند، نیستند. این پرینترها جوری طراحی شدند که در هر اتاقی، امکان اتصال به آنها وجود دارد. از این رو، کارکنها بهآسانی قادر هستند مدارک و اسناد خود را جهت چاپ به این پرینترها بفرستند.
اشتراکگذاری چند کاربر به شکل همزمان
پرینترهای هوشمند و بیسیم، کاربران را قادر میسازند تا به شکل همزمان، به یک دستگاه اتصال پیدا کنند. با این کار دیگر لازم نیست چندین چاپگر را تهیه کنید که این کار هزینهها را بسیار کاهش میدهد. اگر بهجای استفاده از چند پرینتر، یک پرینتر را مورد استفاده قرار دهید، هزینه نگهداری و تعمیر پایین میآید که میتوانید این پولها را خرج چیزهای دیگری کنید.
معایب پرینتر هوشمند
استفاده از این نوع پرینترها در کنار مزیتهای زیادی که دارد، مشکلات و معایبی را هم به دنبال دارد و مثل تمام فناوریهای دیگر، میتوانند مشکلاتی را به همراه داشته باشند.
یکی از مشکلات این پرینترها این میباشد که پس از خریداری آنها به یک مودم یا روتر احتیاج خواهید داشت. بهصورت کلی، این روزها در ادارهها و منازل، این نوع شبکههای بیسیم مشاهده میشود پس میتوان این مشکل را عیب کوچکی بهحساب آورد. یکی از مشکلات بزرگ پرینترهای هوشمند، محدوده شبکههای وایرلس یا همان بیسیم میباشد که در مجموعهها و ساختمانهای بزرگ میتواند مشکل ایجاد کند و تا چند اتاق و ساختمان را با مشکل مواجه میکند. بعضی از کاربرها با مشکل اتصال مواجه میشوند. برای برطرف سازی این مشکل، به شبکههای wifi پیشرفته و گزینش جایی مناسب برای قرار دادن این پرینترها احتیاج است.