امروز قصد داریم در آی او تی مپ، یکی از فناوریهای اینترنت اشیا به اسم دستیار صوتی هوشمند گوگل را مورد بررسی قرار دهیم. البته قبل از آن باید بدانید که اصلا خود دستیار صوتی هوشمند چیست. پس برای آشنایی با دستیار صوتی هوشمند و آشنایی با دستیار هوشمند گوگل و اطلاع از پیشرفتهای دستیار هوشمند گوگل، ما را در این مقاله همراهی کنید.
دستیار صوتی هوشمند چیست؟
دستیار صوتی هوشمند به نرمافزاری میگویند که میتواند بر اساس فرماندهیها یا سوالها، وظایف و خدماتی را انجام بدهد. یک سری از این دستیارها قابلیت حرف زدن و پاسخ دادن از طریق صدای تلفیقی را دارا هستند.
مجموعههای سامسونگ، اپل، آمازون، گوگل و مایکروسافت، در ساخت و بهبود دستیار هوشمند نقش فراوانی دارند.
پیشرفتهای دستیار هوشمند گوگل
دستیار صوتی هوشمند گوگل، یک ابزار بسیار مفید و البته خاص در شرکت بزرگ گوگل است که برای نخستین بار، سال ۲۰۱۶ میلادی آن را رونمایی کردند و پس از اینکه از آن رونمایی شد، به عنوان پیشرفتی عالی برای گوگل به حساب میآمد؛ چون این دستیار، ابزاری کاربردی بود و قادر بود دستورهای صوتی را شناسایی و پس از آن انجام دهد.
در روزهای اول که این ابزار هوش مصنوعی را رونمایی کردند، به اسم Google Now شناخته شده بود که جهت فعالسازی آن باید “Ok google” را میگفتید تا صدایتان توسط موبایل شناخته و بعد اجرا شود. این ابزار قادر بود محل کارتان، جلسههای روزانه، برنامههای سفر، تیم ورزشی که دوست دارید و موارد بسیار دیگری را از شما یاد بگیرد و در مموری ذخیره خود ذخیره کند. با این حال، گوگل در طول سالهای گذشته به تغییر برنامه Google now به Google assistant پرداخت که میتواند هم فرمان (دستور) صوتی و هم فرمان تایپی را پشتیبانی کند.
با این وجود موبایلهای اندرویدی به شکل پیشفرض از این امکان برخوردار هستند و به همین خاطر افراد دارای موبایلهای با سیستم عامل اندروید، لازم نیست دستیار صوتی گوگل را نصب کنند. از این رو جهت استفاده از این دستیار، فقط باید دکمه هوم موبایل خود را چندین ثانیه نگه داشته و بعد، از بخش پائینی صفحه، یک پنجره اجرا میشود که اینطوری ابزار دستیار گوگل برای شما اجرا میشود.
در ادامه، قابلیتها و پیشرفتهای دستیار هوشمند گوگل را در iotmap.ir بررسی میکنیم.
امکانات دستیار صوتی گوگل
این ابزار میتواند فرمانهای متنی یا صوتی شما را بدون هیچ مشکلی انجام دهد. جهت استفاده از این ابزار لازم است دستتان را روی دکمه هوم گذاشته و نگه دارید و بعد بگویید OK Google و یا Hey Google که آن فعال میشود و در این زمان میتوانید دستورهای خود را به دستیار صوتی گوگل ارائه دهید. به همین خاطر باید مطلع باشید که این ابزار دقیقا از عهدۀ انجام چه کارهایی بر میآید؛ بنابراین در ادامه امکانات کاربردی و مهم دستیار صوتی گوگل را نام میبریم.
- کنترل خانه و دستگاههای هوشمند از هر جایی از دنیا
- دسترسی به دیتاهای شخصی و کارهای روزمره
- بررسی اوضاع آب و هوا
- رزرو کردن رستوران
- کنترل موزیک
- تنظیم کردن ساعت هشدار
- سرچ عبارتهای گوناگون در گوگل
- ایجاد تماس با دوستان
- فرستادن پیام متنی
- دستور (فرمان) پخش در کروم کست
- یادآوری فعالیتهایی که بایستی انجام بدهید
- فرمان دادن اجرای برنامههای موبایل
- ترجمه اینترنتی عبارتهای مورد نظر شما
- خواندن اعلانهایی که بر روی گوشی وجود دارد