کارگاه های ساختمانی از جمله محیط هایی می باشند ، که دارای نظم کامل نبوده و پر از سر و صدا هستند . هوش مصنوعی در کارگاه های ساختمانی سبب تشخیص وقایع ، ثبت شاخص های عملکرد کلیدی و پیشنهاد اقدامات اصلاحی لازم می شود . در این مقاله به معرفی کاربرد هوش مصنوعی در معماری می پردازیم .
کاربرد هوش مصنوعی در معماری
هوش مصنوعی در معماری نقش های گوناگونی را ایفا می نماید ، که این نقش ها و کاربرد ها به شرح زیر می باشند .
امنیت
هوش مصنوعی قادر است نوار های ویدیویی را تحلیل کرده و در هنگام بروز خطا های امنیتی از قبیل عدم استفاده از کلاه ایمنی ، عدم استفاده از عینک ایمنی و …. هشدار بدهد . بدین طریق از بروز خطرات ناشی از عدم رعایت مسائل ایمنی در هنگام کار با ماشین آلات سنگین جلوگیری خواهد شد .
تحلیل و کنترل برنامه زمانبندی زمان واقعی
هنگام ساخت یک ساختمان ، به دلیل تعداد زیاد نیروی کار ، مدیریت نمودن تمام کارگران و لوازم ساختمانی دشوار می باشد . بنابراین برنامه ریزی های اولیه به خوبی انجام نشده و احتمالا دیرتر از زمان پیش بینی شده عملیات ساخت ساختمان اتمام می یابد . هوش مصنوعی در اینجا به کمک مدیر پروژه آمده و باعث می شود ، مدیر بتواند با استفاده از یک اپلیکیشن بر روی موبایل خود ، با کارگران تازه استخدام شده آشنا گردیده و وظایف کارگران را به آنها ابلاغ نماید . همچنین با استفاده از هوش مصنوعی ، امکان لیبل زدن بر روی ابزار و مصالح فراهم می شود ، بدین طریق راحت تر می توان آن ها را پیدا نمود .
بودجه و صورتحساب
با استفاده از هوش مصنوعی امکان مطابقت دادن فعالیت های انجام شده در کارگاه ساختمانی با صورتحساب های صادر شده فراهم می شود .
برآورد و آنالیز عملکرد
هرقدر که تعداد داده های بیشتری دراختیار هوش مصنوعی قرار داده شود ، آنالیز آن ها بهتر انجام می شود . با دراختیارگذاشتن داده ها در اختیار هوش مصنوعی ، برنامه ریزی دقیق تری انجام شده و با توجه به بودجه موجود تعداد پروژه های قابل انجام در صنعت ساختمان سازی مشخص می شود .
مدل سازی اطلاعات ساختمانی
در صنایع ساختمان سازی ، با استفاده از هوش مصنوعی امکان طراحی نقشه های ساختمانی ( که شامل تجهیزات و مصالح ، تعداد کارگران ، شرایط آب و هوایی و … می شود . ) به وجود می آید ، که این نقشه ها سبب ایجاد خروجی بهینه تر خواهند شد .