زمینه ارتباطات همیشه از اهمیت زیادی برخوردار بوده است و به خصوص در یک شرایط بحرانی و زمانی که یک حادثه رخ می دهد، به یک موضوع حیاتی تبدیل میشود. با وجود وصل بودن خطوط تلفن در مناطق حادثه دیده، باز هم بسیاری از افراد از شبکه اینترنت برای انجام ارتباط استفاده میکنند و این به معنی افزایش بار شبکه در این مناطق بوده و امکان قطعی شبکه اینترنت بسیار زیاد است. در چنین شرایطی میتوان از اینترنت اشیا برای کمک به حادثه دیدگان استفاده کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با IoTmap همراه باشید.
استفاده از اینترنت اشیا برای کمک به حادثه دیدگان
به طور کلی مناطقی نیاز به کمک بیشتری دارند که اطلاعات زیادی درمورد آنها در دسترس نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مناطق میتوان از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی استفاده کرد. انجام این کار سبب می شود که بتوانیم در خصوص حادثه رخ داده و شرایط موجود، اطلاعات کافی بهدست آوریم و مقدمات رسیدگی به حادثه دیدگان را فراهم کنیم. داده هایی که به واسطه هوش مصنوعی در مناطق حادثه دیده جمع آوری میشوند این امکان را در اختیار مسئولین و امدادرسانان قرار میدهند تا تصمیمات درستی در جهت مقابله با مشکل و کمک به حادثه دیدگان اتخاد کنند. توانایی گرفتن تصمیمات درست در یک شرایط بحرانی سبب نجات جان بسیاری از افراد حادثه دیده میشود.
در شرایط بحرانی، تنها سنسورهای هشدار دهنده نیستند که توانایی جمعآوری داده ها و انتقال آنها به پایگاه داده ها را دارند؛ بلکه میتوان از سیستم هواپیماهای بدون سرنشین برای این منظور استفاده کرد. هواپیماهای بدون سرنشین با قابلیت نقشه برداری و نظارت کامل بر حادثه ایجاد شده در منطقه، امکان هدایت مردم برای خروج بدون خطر از محل حادثه را ایجاد میکنند. وجود سنسورهای نظارتی در تیرهای چراغ برق، تابلوها، پل ها و محل های این چنینی میتواند سبب افزایش روند کمکرسانی شود.
تحلیل اطلاعات برای کمک توسط هوش مصنوعی
به دلیل وجود شبکه های اجتماعی و اشتراکگذاری تصاویر و ویدئوهای مختلف در این شبکه، این امکان برای هوش مصنوعی ایجاد میشود تا به تحلیل این اطلاعات بپردازد. هوش مصنوعی با بررسی اطلاعات موجود در فضای مجازی و تحلیل گزارش های محلی میتواند اطلاعات بسیار دقیقی برای اعزام کمک به افراد حادثه دیده برای امدادرسانان تهیه کند. جمع بندی این اطلاعات با داده های جمع آوری شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین سبب ایجاد دید مناسب از محل حادثه دیده می شود و این مسئله میتواند در انجام تصمیمات بسیار مهم کمک رسانی تاثیر بهسزایی داشته باشد.
اینترنت اشیا در کنار تصمیمات صحیح میتواند منطقه حادثه دیده را از شرایط بحرانی خارج و جان بسیاری از افراد در معرض خطر را نجات دهد. همچنین از این فناوری کاربردی میتوان در جهت جلوگیری از حوادث غیرطبیعی و کاهش تلفات در حوادث طبیعی استفاده کرد. نصب انواع سنسورهای هشدار دهنده در مناطق مختلف برای جمع آوری داده های مهم، یکی از اصلی ترین روش ها برای تحقق این مهم است. اینترنت اشیا دارای کاربردهای بسیار زیاد و جذابی است و این فناوری با پیشرفت عمل در حال توسعه و گسترش است. در حال حاضر بیش از ۵ میلیارد دستگاه متصل به شبکه جهانی اینترنت بوده و این رقم هرساله به حد چشمگیری افزایش مییابد.