دیگر بر کسی پوشیده نیست ک اینترنت اشیا در آینده نه چندان دور همه مکان های را فراگیر خواهد بکند، فرقی نمیکند شما در خانه خود نشسته باشید یا در زمین کشاورزی فرسنگها دورتر از شهرها.دیگر باید مدیریت پروژهها رو به اینترنت بسپاریم تا عملگی اشیاء را بر عهده بگیرند، فراگیری اینترنت اشیا سرمایه گذاران را ترغیب میکند تا در این زمینه فعالیت بیشتری بکنند.
چرا مدیریت به سبک اینترنت اشیا؟
با توجه به رشد جمعیت و نیاز به تولید بیشتر محصولات کشاورزی دیگر آن روش سنتی راه به انجام نمیبرد و از طرفی هم باید حجم کیفیت را در کشاورزی صنعتی بالا برد.
با حجم پیش بینی شده ۹٫۶ میلیارد نفری جمعیت در سال ۲۰۵۰ با وجود کمبود اب، گرمایش زمین و دیگر مشکلات یقینا برای تامین غذا به مشکل برخواهیم خورد، سرمایه گذاری در کشاورزی هوشمند مبتنی بر اینترنت اشیاء علاوه بر اینکه میتواند ضایعات را کاهش دهد و بهرهوری بالا ببرد میتواند ضمن تامین بخش زیادی از نیازها سوپ حاصله زیادی را صرف تولید کنند بکند.
فواید مدیریت کشاورزی به سبک اینترنت اشیا:
۱-دریافت بالاترین دقت داده با سنسورها:
سنسورهایی دقیق وضعیت هوا، کیفیت خاک، رشد محصولات و … اندازه گیری میکند، و به طبع در اطلاع حاصل از دادههایی از وضعیت چگونگی عملکرد کارکنان، کارایی مفیدتر تجهیزات و زمین به ما کمک میکند.
۲- مدیریت درست داده ها و کاهش ریسک تولید:
حال که داده هایی با دقت بالا داریم، میتوانیم درک درستی از اوضاع، بهترین تصمیم را در تولید با کمترین ریسک از عدم فروش محصولات بگیریم.
۳- مدیریت هزینه و کاهش ضایعات:
دیگر همه چیز قابل پیشبینی هست، با رصد به موقع و عملکرد درست از اینترنت اشیا میتوان از همه ضررهای بزرگ موجود اطلاع و از وقوع آنها جلوگیری کرد.
۴- اتوماسیون کردن فرآیند و افزایش کارایی:
اکنون که تمام اطلاعات را داریم و مدیریت درستی را پیش گرفتیم با در اختیار دادن فرآیند اجرایی آن مانند کود دادن، آب دادن، سم پاشی و … در زمان مناسب به وسیله اشیا در کنترل آمده اینترنت، میتوان بهره وری مناسب را به عمل آورد.
۵- افزایش حجم و کیفیت تولیدات:
با اتوماسیون کردن روند داشت و برداشت و نظارت دقیق بر عملکرد، میتوان انتظار بالایی از کیفیت و حجم محصولات داشت.
بخش های قابل سرمایه گذاری در اینترنت کشاورزی:
اکنون میتوانیم با توجه به روند رو به رشد و قابل توسعه اینترنت اشیا در مسایل مختلف و به ویژه کشاورزی به معرفی کاربرد های مختلف آن در این زمینه بپردازیم که هر کدام از آنها میتوان در مقاله جدا تشریح کرد.
۱- اتوماسیون گلخانه ای:
با استفاده از سنسور های مختلف میتوان وضعیت گلخانه را به طور کامل کنترل کرد.
۲- مدیریت تولید محصول:
با استفاده از تجهیزات مختلفی که در سراسر زمین نصب میشود وضعیت محصول در هر لحظه بررسی کرد.
۳-مدیریت و نظارت بر دام:
تجهیزات اینترنت اشیا به بدن دام وصل میشوند و وضعیت سلامتی و رشد دام را در هر لحظه میتوان بررسی کرد.
۴-سیستم های مدیریت زمین (End_to_End).
والبته کاربرد اینترنت اشیا در کشاورزی را نمیتوان به همین تعداد محدود کرد و در آینده به مقاله های مختلفی از این دست در iotmap میپردازیم.