اینترنت اشیا فناوری که از زمان تولد آن چیزی حدود دو دهه نمی گذرد در همین زمان کم توانسته با رشد و توسعه بسیار ، آینده قسمت عظیمی از فناوری های نوظهور را تحت تاثیر قرار دهد . امروزه در همه جنبه های زندگی روزمره از قبیل سیستم بانکی، امور اداری، آموزشی و … استفاده از فناوریهای نوین اطلاعاتی و ارتباطاتی اهمیت دارند. اینترنت اشیاء یا IOT یک شبکه جهانی از اشیاء است به نحوی که هر کدام یک آدرس اختصاصی داشته و بر اساس استانداردهای خاصی با هم در ارتباط هستند.
سیستم های جدید کنترل هوشمند اشیا و دستگاهاهی مرتبط با این موضوع امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته بطور روزمره استفاده می شود. اما در کشورهای در حال توسعه مثل ایران هنوز در مرحله مقدماتی است.
پیادهسازی اینترنت اشیاء چالشهای متعددی دارد. زیرساختهای سخت افزاری زیادی برای پردازش و ذخیره اطلاعات، مورد نیاز است و ساختار فعلی دیتاسنترها برای مواجه با حجم بسیار زیاد این اطلاعات و دادهها آمادگی لازم را ندارد. انبوه زیاد دادههای ایجاد شده از سنسورهای دیجیتال در تجهیزات الکتریکی، صنعتی، خودرو، حملونقل و … و اطلاعات مختلفی مربوط به تغییرات محیطی، جابجایی ها، دما، رطوبت و … نیاز به امکانات لازم برای ذخیره آنها و مهمتر از آن تجزیه و تحلیل این داده ها را بیش از پیش آشکار می کند.
چالش های اینترنت اشیا
برای این که بتوانیم هر موضوعی را مورد بررسی قرار دهیم و به سمت تجاری سازی ببریم لازم است که چالش های آن را بشناسیم در این امر چالشهای اینترنت اشیا نیز از این امر مستثنی نیست در زیر برای بررسی چالش های اینترنت اشیا این مبحث را از چند منظر بررسی میکنیم :
۱)چالش اینترنت اشیا در صنعت:
در صنعت سنتی ایران، با توجه به اینکه فن آوری های نو ظهوری همانند اینترنت اشیا در حال گسترش هستند لازم است که چالش های این مورد بطور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد از آنجایی که اینترنت اشیا در صنعت برای کنترل ابزارهای دقیق و ماشین آلات کنترلی نیازمند زیر ساخت های ارتباطی خاصی میباشد، لازم است در این مورد با توجه به روند رو به رشد اینترنت اشیا بستر تکنولوژی از قبیل شبکه های wifi ، fiber optic ، … برای کنترل ماشین آلات صنعتی بطور گسترده باید این بسترهای ارتباطی که ذکر گردید بصورت سخت افزاری در ماشین های صنعتی و کنترلی گسترش یابد . در این راستا باید برای اینکه چالش اینترنت اشیا در صنعت مرتفع گردد نیازمند این می باشد که صنعت گران ما با این عرصه آشنا شوند و با مزایای اینترنت اشیا در صنعت آشنا شوند .
۲)چالش اینترنت اشیا در سیاست
۳) چالش اینترنت اشیا در فرهنگ ملی ایران .
۴) چالش اینترنت اشیا در زیر ساخت ها و رسانه های تبادلی .