در دنیای امروز اتصال دستگاه ها از طریق اینترنت اشیا رو به پیشرفت است، و این خود به معنای افزایش داده و نگرانیهای پیرامون ذخیره، پردازش و مسایلی از این دست می شود که همه آنها به دلیل حجم زیاد داده تولیدی است. با این افق پیش رو استفاده از دو فناوری اینترنت اشیا و شبکه های اتصالی در اینترنت اشیا باعث می شود تا نیاز به تکنولوژی جدیدتری که هم به پردازش داده ها، هم ایجاد امنیت داده و مزیت های بیشتر نیاز باشد احساس شود.
تجزیه تحلیل داده بیشتر از آنکه در مراکز نگهداری داده و یا ابری احساس شود در لبه ها و نقاط تمرکز داده مورد نیاز است. ماژول های ارتباطی به دلیل توسعه کم قادر به استفاده از فناوری هوش مصنوعی را در خود ندارند برای همین می توان این تکنولوژی را در رایانش لبه ای به کار برد.
در اینترنت اشیا تمام اشیا با شبکه به یکدیگر ارتباط دارند و داده های خود را از طریق اینترنت که شامل سرویس های پردازشی(اپلیکیشن ها، ذخیره اطلاعات و قدرت پردازش داده) هستند به اشترک می گذارند که رایانش ابری در حقیقت سرویسهای رایانشی هستند که سرورها می توانند خدماتی مانند پردازش، ذخیره، تحلیل و… را ارائه نمایند.
اما به دلیل افزایش داده و نیاز به پردازش سریع، تکنولوژی لبه به وجود آمد که کارهای مربوط به داده ها اعم از پردازش و غیره با آن سریعتر انجام میگرفت. بنابراین رایانش لبه با قابلیت هوش مصنوعی می تواند به دنیای اینترنت اشیا کمک نماید تا با سهولت بیشتر به سوی پیشرفت حرکت کند.
چرا هوش مصنوعی اشیا ؟
امکانات موجود هنوز به اندازه کافی برای استفاده از هوش مصنوعی اشیا پیشرفت نکرده است چرا که برای استفاده از هوش مصنوعی مثلا در تجزیه تحلیل داده های پزشکی که از طریق شبکه اینترنت اشیا و پیشنهاد دادن بهترین راهکار مناسب برای آن هنوز خیلی زود است. اما این به این معنا نیست که نمی توان از یادگیری عمیق و شبکه های عصبی برای یادگیری در کارهایی که تکراری هستند و قابلیت یادگیری در ماشین فراهم می کنند غافل شد.
هوش مصنوعی فرصت مناسبی است تا با استفاده از یادگیری و شخصی سازی در یک زمان سیستم ها و دستگاه هایی که با یکدیگر از این تکنولوژی استفاده می کنند کار نمایند.
استفاده از هوش مصنوعی در اینترنت اشیا چگونه است؟
اتصال عناصری که هوشمند هستند با یکدیگر باعث افزایش کارایی و کنترل بهتر و در نتیجه عملکرد بهینه می شود. با توجه به اینکه تولید داده از عملکرد اینترنت اشیا است پس اگر بتوان توانایی تطبیق و تغییر را با شخصی سازی و هوشمندی که این خود یک هوش جمعی را می سازد ایجاد کنیم، در حقیقت به اشیا پیرامون توانایی یادگیری از یکدیگر را می دهیم به عبارت دیگر از داده های تولید شده توسط هر یک اشیا یادگیری جمعی تولید می شود. کاربرد خاص و تعامل سازنده برای برآورده کردن خواسته مورد نظر انسان.
وسایلی که در اینترنت اشیا با یکدیگر اتصال دارند باید از ارزش داده های تولید شده آگاه باشند و با استفاده از این داده ها به یادگیری جمعی برسند. مثلا تصادف به وجود آمده در جاده که توسط دوربین ها گرفته می شود می تواند راه انحرافی را مشخص نماید و یا دارویی که مورد نیاز شخصی در یک شرایط خاص قرار گرفته با توجه به میزان مورد نیاز در اختیارش قرار داده شود.
آینده هوش مصنوعی اشیا
انتظار می رود هوش مصنوعی روندی همگام با اینترنت اشیا طی نماید تا بتواند ارزانتر و در عین حال هوشمند شود. زیرا بهره بیشتر از هوش مصنوعی اینترنت اشیا باعث خلق شبکه های ارتباطی با قابلیت یادگیری را فراهم می نماید. هوش مصنوعی می تواند در کارهای دقیق تر و حساس تر در آینده ای نه چندان دور استفاده شود.