برای فن آوری اینترنت اشیا کاربردهای بسیاری را می توان متصور شد که فقط تعدادی از این کاربردها عملیاتی شده اند در آینده نه چندان دور بسیاری از کاربردهای اینترنت اشیا در خانه های هوشمند ، کارخانه های هوشمند ،مزارع هوشمند ، ادارات هوشمند ، سیستم حمل و نقل هوشمند ، بیمارستان های هوشمند ، دانشگاههای هوشمند و غیره به کار گرفته خواهند شد . در این بخش تعدادی از مهمترین کاربردهای اینترنت اشیا بصورت مختصر بیان شده است .
۱٫صنعت دامپروری
در جهان اینترنت اشیا می توان حتی گله های حیوانات را به یکدیگر و به شبکه اینترنت اشیا متصل کرد ، شرکت دانش بنیان آلمانی sparked ، در گوش حیوانات سنسورهایی را قرار می دهد لذا این امکان فراهم می شود تا بر سلامت گاوها نظارت و به جابجایی آنها را رهگیری نمایند . بطور میانگین هر گاو حدودا ۲۰۰ مگابایت اطلاعات در سال تولد می کند .
۲٫ صنعت پزشکی و سلامت
جمعیت جهان در حال مسن شدن است . در حقیقت یک میلیارد نفر به سن ۶۵ سالگی و یا بیشتر رسیده اند و در طبقه افراد مسن از کار افتاده قرار دارند لذا اینترنت اشیا بصورت معنی داری می تواند کیفیت طندگی افراد مسن را بهبود بخشد . بعنوان مثال در صورت استفاده از یک دستگاه کوچک پوشیدنی می توان علایم حیاتی شخص سالخورده را در صورتی که از آستانه مجاز خارج شده باشد به پزشک یا مرکز درمانی ارسال کرد و یا حتی زمانی که شخص افتاده است و امکان بلند شدن نداشته باشد . به فرد یا افراد مشخصی اعلام نمود .
۳٫ صنعت هوا فضا و هوا نوردی
IoT امکان شناسایی محصولات و قطعات جعلی را در راستای افزایش امنست و ارایه خدمات مطمن تر فراهم می نماید . بعنوان مثال صنعت هوانوردی در استفاده از قطعات جعلی و تقلبی بسیار آسیب پذیر است . لذت استفاده از این قطعات بی کیفیت استانداردهای امنیتی مرتبط با یک هواپیما را نقص میکند . مسئولین صنعت هوانوردی از این قطعات بی کیفیت استانداردهای امنیتی مرتبط با یک هواپیما رانقص میکند . مسئولیت صنعت هوا نوردی در ایالات متحده امریکا حداقل ۲۸ سانحه هوایی را بدلیل استفاده از قطعات تقلبی گزارش کر ده اند .
جدای از زمان بر بودن آنالیز مواد ، بعضی از شرکت ها بصورت مستند اصالت قطعات را دستکاری میکنند . لذا جهت حل این مشکل می توان شجره نامه ای الکترونیکی برای گروهی از قطعات هواپیما تعیین کرد که اصل بودن قطعات و ویژگی های آنها را در زمان حیات نشان میدهد .
لذا با ذخیره اطلاعات شجره نامه قطعات در پایگاه داده و درون برچسب های RFID ، که این بر چسب ها بصورت بسیار ایمنی به قطعات متصل شده اند می توان به مقایسه قطعات اصل با غیر اصل متناسب با اطلاعات شجره ای موجود در برچسب و پایگاه داده پرداخت و این فراآیند به انتخاب قطعه استاندارد و نصب مطمئن آن در هواپیما و افزایش ایمنی پروازها کمک شایانی خواهد کرد .
۴٫ صنایع مرتبط با وسایل نقیله
امروزه ماشین ها ، قطارها ، اتوبوس ها همچنین دوچرخه ها به سنسورها و actuator ها و پردازشگر مجهز شده اند .در این صنعت از تجهیزات هوشمند جهت مانیتور کردن و گزارش پارامترهای مختلف از فشار تایر تا فاصله خودروها استفاده می شود .
از فن آوری RFID در خط تولید خودروها در جهت افزایش بهره وری سیستمی ، کیفیت انجام کار و خدمات رسانی به مشتریان استفاده می گردد . برچسب های متصل به قطعات حاوی اطلاعات جامعی شامل نام شرکت سازنده ، زمان ساخت ، مکان ساخت ، شماره سریال ، نوع و کد قطعه میباشد .
همچنین فناوری DSRC امکان ارتباط بین خودرویی (v2v ) و خودرو با زیر ساخت (V2I) با نرخ ارسال بالاتر در سیستم های انتقال هوشمند (ITS) جهت ایجاد امنیت بیشتر در سفر ، مدیریت ترافیک و خدمات آسایشی را برای مسافران فراهم می نماید .
در سیستم جمع آوری زباله سنتی ، ماشین های جمع آوری زباله ، هر روز، هر هفته بدون توجه به خالی و یا پر بودن زباله دانی ها ، مسیرهای ثابتی را می پیمودند که این روش سبب هرز منابع از جمله سوخت ماشین ، منابع مالی و وقت افراد می شد همچنین تردد بی هدف ماشین های شهرداری باعث ایجاد آلودگی صوتی ، ترافیک شهری و سلب آسایش عموم مردم میگردد . لذا با استفاده از سطل های زباله هوشمند که مجهز به عنوان سنسورهای پر یا خالی بودن سطل ، دمای داخل سطل و قدرت سیگنال ارسالی به شبکه می باشد می توان تا ۵۰% هزینه های حمل و نقل را کاهش داد