در انقلاب صنعتی چهارم فناوری های هوش مصنوعی، داده های بزرگ ، اینترنت اشیا و بلاکچین پیشگام هستند. ادغام هر یک از این تکنولوژی ها با هم، می تواند توانایی زیادی برای انسان به و جود آورد. مشکل امنیتی نقطه ضعفی که در اتصال هوش مصنوعی و اینترنت اشیا است. با بلاکچین پایه های اینترنت بازسازی می شود تا مشکلات امنیتی موجود در اینترنت بر طرف شود.
کاربرد بلاکچین در اینترنت اشیا
- بلاکچین این امکان را به وجود می آورد تا کاربران به صورت مستقیم تجارت نمایند.
بلاکچین مکانیزم پرداخت همزمان با شبکه اینترنتی را فراهم می آورد. شبکه های که به وسیله بلاکچین به وجود می آید میتوان برای ایجاد گزارش ها با قابلیت ایندکس فراهم نمود. چنین گزارش هایی به صورت خطی و دائمی تولید میشوند و همه مردم در سراسر دنیا بدون کم و کاست میتوانند از آنها استفاده نمایند.
-
- ابزار تایید هویت است.
این امکان برای کاربران بسیار مفید است و بلاکچین همان ابزاری است که به تعبیر متخصصان، نسل سوم امنیت سیستم ها است.
- به عنوان پایه تراکنش ها و ارتباطات
در قراردادهای هوشمند یا کاربردهای هوشمند دیگر و همچنین فرایندهای خاصی که در اینترنت اشیا مورد استفاده قرار میگیرد و نیازمند پشتیبانی است. بلاکچین میتواند تسهیل و در هزینه ها به صرفه باشد.
امنیت در بلاکچین
وجود شبکه های مش در فناوری بلاکچین. دستگاه های اینترنت اشیا می توانند با روشی قابل اعتماد با یکدیگر متصل شوند. این روش موجب می شود تا اختلال و جعل هویت دستگاه ها در اینترنت اشیا از بین برود.
هر نود در بلاکچین می تواند با دستگاه های دیگر ارتباط برقرار نماید. بدون اینکه نیاز به کسب اجازه و یا تایید داشته باشد. و این کار باعث میگردد تا منابع اضافی برای پشتیبانی میلیون ها دستگاه لازم نباشد.
از آنجا که بسیاری از دستگاه های بکار رفته در خانه های هوشمند از طریق تلفن های همراه کنترل می شوند. کمپانی Telstra اطلاعات بیومتریک کاربران را به هش بلاکچین اضافه میکند. تا هویت کاربر حفظ شود و تلفن های همراه دیگر نتوانند خطری برای شبکه ایجاد نمایند. به این ترتیب بلاکچین هویت دستگاه های اینترنت اشیا و هم افراد را بررسی می کند.