اینطور که به نظر میرسد باید خود را برای ورود ربات های اینترنت اشیا به دنیای واقعی آماده کنیم. این ربات های شبه زنده برای سالمندان، حمل و نقل، نگهداری فرزندان، ذخیره انرژی و… استفاده میشوند. این ربات ها به یکی از اصلی ترین موضوعات در مطالعات فناوری تبدیل شده است.
این ربات ها در آزمایشگاه های زنده تولید میشوند. منظور از این آزمایشگاه های زنده، روشی است که دانشمندان برای کشف چگونگی تاثیر ربات ها بر زندگی استفاده می کنند. این ربات ها به هم مرتبط بوده و فیزیکی هستند و میتوانند محیط اطراف خود را درک کنند و همچنین کار های خودشان را زیر نظر داشته باشند.
رباتهای اینترنت اشیا در علی بابا
علی بابا اعلام کرده که روباتی به نام G Plus در اواخر سال ۲۰۱۸ به خیابان ها و دفاتر مرکزی این شرکت در چین روانه شده است. در این نسخه که به صورت آزمایشی مشغول به کار است کاربران برنامه ای را دانلود میکنند و بعد از سفارش محصول مورد نظر خود و ثبت آدرس محصولات مورد نظر در ربات های بدون سرنشین قرار میگیرند که قابلیت حمل چندین بسته با سایز های مختلف را دارند.
نقص فنی و ربات ها
این ربات ها از سیستمی برای جهتگیری که به تکنولوژی LIDAR وابسته است استفاده میکنند. فناوری این سیستم به گونه ای است که نور را به سطوح نزدیک خود می اندازد تا نقشه ای سه بعدی و ۳۶۰ درجه به دست آورد. ربات های اینترنت اشیا به دلیل خاصیت خود مختاری ای که دارند میتوانند نقص های موجود در زیر ساخت ها را پیدا کنند و از این قابلیت جهت رسیدگی به نشتی لوله های شهری و حتی خرابی آسفالت ها استفاده میکنند.
ربات های پرستار
بیشتر کشور های جهان با مشکل مراقبت از افراد سالخورده رو به رو هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط مرکز پیو تا سال ۲۰۵۰ تعداد سالمندان دو برابر آمار کنونی میشود. این موضوع ضرورت ایجاد شهرهای هوشمند و ربات های هوشمند را برای کمک و یاری به افراد را نشان می دهد.
در حال حاظر در کشور ژاپن ۲۰% از جمعیت بالای ۶۵ سال سن دارند و به همین علت این کشور به عنوان پیرترین کشور جهان شناخته شده است.
بر خلاف افزایش روز افزون سالمندان تعداد پرستاران از این افراد ثابت باقی مانده است. این موضوع در ژاپن یک مشکل بزرگ محسوب میشود. بر اساس گزارش Merrill Lynch در سال ۲۰۲۵ این کشور با کمبود یک میلیون پرستار در حوزه مراقبت از سالمندان مواجه میشود. برای حل این مسئله شرکت های ژاپنی به ساخت ربات های پرستار پرداخته اند.
به عنوان مثال، ربات آسیمو تولید شده توسط شرکت هوندا یک ربات خود مختار و انسان نماست که به افراد سالمند در غذا خوردن و روشن و خاموش کردن چراغ ها کمک میکنند.
ساتوشی شیگمی مهندس ربات های اینترنت اشیا و انسان نما گفته : ” آسیمو برای افرادی که نیاز به کمک دارند طراحی شده است.”
استاندارد ربات ها
سازمان بین المللی استاندارد، سازمانی مستقل است که ۱۶۴ کشور در آن عضو هستند و برای هر محصول استاندارد هایی را وضع میکنند. این سازمان اخیرا استاندارد هایی برای ربات ها وضع کرده است تا اطمینان حاصل کند ارتباط ربات ها و انسان ها کاملا امن است و با توجه به رشد هر روزه ربات ها مشکلی برای انسان ها بوجود نیاید.
ربات هایی که تحت استانداردها طراحی شده اند :
-
ربات های دستیار فیزیکی
-
ربات های پاسخگو به تلفن همراه
-
ربات های حامل افراد که به جابجایی انسانها کمک می کنند
ژاله خالقی مهدی محله
اکتبر 6, 2019سلام مطالبتون فوق العاده عالی بودچخوب میشدمنبع ورفرنس هاروهم معرفی میکردیدبرای مطالعه وتحقیق وتفحص بیشترخوانندگان دانشجویان هوش مصنوعی ورباتیکزوکسانی کعلاقه دارندتا دستی برتالیف این گونه مطالب درحوزه کاریشان بزنند,سپاسگزارمدانشجوی هوش مصنوعی ورباتیکزدانشگاه ازادقزوین
دلم میخوادمنبع معرفیکنیدکمن میخوام درزمینه بیمه اتش سوزی کتابی تالیف کنم