امروزه اینترنت اشیا بسیاری از صنایع را مختل کردهاست و صنعت کشاورزی از این قاعده مستثنی نیست.
در این مقاله ما با موضوع کشاورزی هوشمند و اینترنت اشیا همراه شما هستیم.
طبق آخرین آمار های گزارش شده ، جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ به ۹/۶ میلیارد نفر می رسد. برای تغذیه این جمعیت عظیم، صنعت کشاورزی ناچار به پذیرش اینترنت اشیا است.
اینترنت اشیا با ریشه کن کردن چالش هایی نظیر تغییرات شدید آب و هوایی ، تغییرات اقلیمی و تاثیرات زیست محیطی به ما برای تولید غذای بیشتر کمک میکند.
اینترنت اشیا چگونه در کشاورزی اثر گذاشته است؟
از زمانی که سنسور ها در صنعت کشاورزی معرفی شده اند مدت زمان زیادی میگذرد اما مشکل رویکرد کشاورزی سنتی در استفاده از فناوری این سنسورها این بود که ما قادر به دستیابی همزمان به دادههای سنسورها نبودیم.اما با معرفی اینترنت اشیا در کشاورزی، حسگرهای پیشرفته بسیار بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند.
سنسورها در حال حاضر از طریق شبکه ماهوارهای به ابر متصل میشوند که به ما این امکان را میدهد که دادهها را همزمان از سنسورها دریافت کنیم.
مزایایی که کشاورزان از طریق استفاده از اینترنت اشیا به دست میآورند، دوجانبه است . به این صورت که هزینهها را کاهش داده و میزان برداشت محصول را همزمان با بهبود تصمیم کشاورزان با دادههای دقیق افزایش می دهند.
مزایای به کارگیری فنآوری اینترنت اشیا در کشاورزی
۱٫شرایط آب و هوایی
آب و هوا نقش بسیار مهمی برای کشاورزی بازی میکند و از مزایای به کار گیری فن آوری اینترنت اشیا در کشاورزی است و داشتن اطلاعات نادرست درباره آب و هوا باعث کاهش کمیت و کیفیت تولید محصول میشود.. اما راه حلهای IOT به شما این امکان را میدهند که شرایط آب و هوایی را در هر لحظه بدانید. سنسورها در داخل و خارج از مزارع کشاورزی قرار داده میشوند تا دادههایی را از محیط جمعآوری کنند که برای انتخاب محصولات مناسب مورد استفاده قرار میگیرند.
۲٫کشاورزی دقیق
کشاورزی دقیق یکی از معروف ترین کاربردهای اینترنت اشیا در کشاورزی است. این امر باعث میشود که کشاورزی با درک کاربردهای کشاورزی هوشمند مانند نظارت بر دامداری، ردیابی وسایل نقلیه، نظارت بر زمین و نظارت بر موجودی، دقیق تر و کارامدتر کنترل شود. کشاورزی دقت به کشاورزان کمک میکند تا با کمک سنسورها، دادهها را تولید کنند و این اطلاعات را برای تصمیم گیری های سریع و هوشمندانه مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند.
۳٫گلخانه هوشمند
اینترنت اشیا برای هوشمند سازی گلخانه های ما، ایستگاههای هواشناسی را قادر ساختهاست تا به طور خودکار شرایط آب و هوایی را طبق یک مجموعه خاص از دستورالعملها تنظیم کنند. استفاده از IOT در گلخانه ها، مداخله ی انسان را از بین برده است، در نتیجه کل فرایند را با صرف هزینه و افزایش دقت در همان زمان انجام می دهد. مانند آبیاری اتوماتیک و هوشمند
۴٫تجزیه و تحلیل داده ها:
در دنیای IoT حسگرهای منبع اصلی جمعآوری دادهها در مقیاس بزرگ هستند. دادهها با استفاده از ابزارهای تحلیلی ،تحلیل و به اطلاعات معنیدار تبدیل میشوند. تجزیه و تحلیل دادهها به تجزیه و تحلیل شرایط آب و هوایی، شرایط دام و شرایط محصول کمک میکند. این دادهها، نوآوریهای تکنولوژیکی را بررسی کرده و باعث میشوند کشاورزان تصمیمات بهتری را بگیرند. اینترنت اشیا در صنعت کشاورزی به کشاورزان کمک کردهاست تا کیفیت محصولات و حاصلخیزی زمین را حفظ کنند در نتیجه حجم و کیفیت محصول را افزایش دهند.
۵٫هواپیماهای بدون سرنشین
این هواپیما ها با سنسورهای حرارتی یا multispectral، مناطقی را شناسایی میکنند که نیازمند تغییرات در آبیاری هستند. هنگامی که محصولات شروع به رشد میکنند، حسگرها سلامت خود را نشان میدهند و شاخص پوشش گیاهی خود را محاسبه میکنند. در نهایت، هواپیماهای بدون سرنشین، تاثیر زیستمحیطی را کاهش دادهاند.
مطالب مرتبط :