اینترنت اشیا و هوشمند سازی خانه
اینترنت اشیا در سالهای اخیر رشد زیادی داشته و در حال حاضر سازمان و شرکت های بزرگ نرم افزاری مشغول سرمایه گذاری اند. وقتی دقت کنیم متوجه میشویم کمپانی های بزرگی همچون اپل، گوگل و سامسونگ و … به استارتاپ هایی که در این حوزه مشغول اند توجه بیشتری دارند و فعالیت میکنند. کمپانی ها پکیج های زیادی را بعنوان محصولاتشون همواره ارائه کردند ولی اگر شما اطلاعات کمی از الکترونیک و کامپیوتر داشته باشین میتونین خودتون کنترل از راه دور وسایل را بسازین. در این مقاله ساخت یک پروژه کوچک از هوشمند سازی خانه را توضیح میدهیم.
رزبری پای raspberry pi
یک رایانه تک-بردی در اندازه یک کارت اعتباری است که توسط بنیاد رزبری پای ساخته شده و در جامعه الکترونیک و کامپیوتر بسیار محبوب بوده و در پروژه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد.رزبری میتونه با سیستم عامل های مختلفی راه اندازی بشه مثلا لینوکس نسخه دبیان، بعضی از نسخه های اندروید و نسخه اینترنت اشیا ویندوز ۱۰ . رزبری تمام قابلیت های یک رایانه شخصی را دارد و ازش در سیستم های روباتیک ، اتوماسیون، اینترنت اشیا و … میشه استفاده کرد.
هوشمند سازی خانه :
این پروژه یک نمونه اولیه برای استفاده در منزل است تا نشان دهد کنترل روشنایی چگونه کار می کند. در اینجا ساخت خانه هوشمند را توضیح می دهیم که چطوری با استفاده از رزبری پای، MySQL دیتابیس و FLASK یک مدل از این کنترلر را بسازید. برای ساخت این پروژه باید یک آشنایی کلی با Python, Flask, HTML, CSS, Raspberry Pi and MySQL داشته باشید.
وسایل مورد نیاز:
- یک عدد رسپری پای ۳
- یک کارت رله ای
- ۱۳ عدد کانکتور مادگی به مادگی
- یک عدد باکس
- یک عدد SD کارت ۱۶ گیگ
- MODEL MATERIAL
- منبع تغذیه ۱۲ ولت ۱٫۵ امپر
- ۸ عدد لامپ ال ای دی
- ۸ عدد سرپیچ ال ای دی
- ۱۶ عدد کابل شو
- ۴ عدد Vines
- ۱ سنسور PIR حرکتی
- ۸ عدد کانکتور کابل
ساختن مدار و پایگاه داده
در این جا باید به کمک تصویر بالا یک پایگاه داده بسازید. همچنین برای مدار ساخته شده از منبع تغذیه استفاده کرده ترجیحا ۱۲ ولت باشد البته میتوان از باتری هم استفاده کرد.
ساختن خانه فرضی
برای آزمایش از درستی پروژه ما یک خونه در ابعاد کوچک طراحی کردیم. میتونین با توجه به سایز و ابعاد مورد نظر خونه رو طراحی کنین. در نهایت سرپیچ و ال ای دی را جایگذاری میکنیم.
مدار الکتریکی کنترل روشنایی
ابتدا سیم کشی کابل ها و اتصال آنها به کارت رله ای را شروع میکنیم. بهتره مطابق عکس بالا همه سیم ها را بهم متصل کنید و طرف دیگر را به پایه منفی یا زمین LED ها متصل کنیم. کارت رله ای مانند تصویر همه سر های وسطی را متصل کرده وسرهای سمت چپ را برای اتصال به منبع تغذیه استفاده میشود.
نرم افزار و سایت
یک صفحه برای ورود، دو صفحه برای کنترل روشنایی و لامپ ها و یک صفحه برای نشان دادن اینکه کدام ال ای دی روشن یا خاموش است باید طراحی گردد.
صفحه اول، صفحه ورود را نشان میدهد و برای اینکه امنیت خانه شما حفظ بشه بهتره از نام کاربری و رمز قوی استفاده کنید. با کلیک بر ثبت نام و کاربری جدید بسازید. نقاط خاموش با ایکون های قرمز مشخص شده اند و روشن بودن چراغ ایکون سبز میشود.
بخش بعدی کنترل روشنایی بطور تک تک یا گروهی یا نشان میدهد که میتوانید لامپ ها کنترل کنید برای مواقعی که خارج از خانه هستید مناسب است. اگر خودتان برنامه نویس باشید میتوانید کدهای بخش سایت را نوشته و سفارشی برای خانه خودتان طراحی کنین و آپشن های بیشتری که مد نظرتان است را اعمال کنید.
در انتها شما یک پروژه کوچیک را در خانه فرضی بسازید و بعد از آن میتونید مقیاس ساخت را به مقیاس واقعی نزدیک کنید و با کمترین هزینه با اینترنت اشیا خونه خودتان را مدرن و بروز کنین. در ادامه میتونید قیمت تجهیزات خانه هوشمند را ببینید و از پیشرفت این موضوع در جوامع هوشمند امروزی اطلاع پیدا کنید.