پیشرفت در زمینه محصولات پزشکی هوشمند کمک خواهد کرد تا پزشکان و بیماران در مسیر جدیدی از تکنولوژی قرار گیرند و استفاده از این محصولات باعث می شود درمان سریع تر از همیشه انجام و کارها آسان تر شوند. از مهم ترین مزایا هوشمند سازی این است که سیستم هوشمند حوزه سلامت به بیماران و پزشکان این اجازه را می دهد که اطلاعات لازم در مورد وضعیت سلامت هر فرد را در هر زمان در اختیار داشته باشند.
جدید ترین روند پیشرفت در زمینه پزشکی، ورود اینترنت اشیا به حوزه پزشکی بوده است. در ادامه مطلب به چند نمونه از تاثیرات اینترنت اشیا پزشکی می پردازیم:
- تحت نظر داشتن بیماران با شرایط وخیم و نیاز به مراقبت طولانی از راه دور
- کنترل سفارشات دارویی بیماران
- کنترل محل اقامت بیماران در بیمارستان
- دستگاه هایی بر مبنای موبایل که امکان ارسال اطلاعات و وضعیت بیمار به پزشکان و مراقبین فرد بیمار را دارد.
- تخت خواب هایی مجهز به سنسورهای هشدار دهنده که می تواند علائم حیاتی بیماران را به همه مراقبین اطلاع دهد.
همچنین نرم افزار های هوشمند موبایل ها به زودی نقش ویژه ای را در عرصه پزشکی و سلامت ایفا خواهد کرد به گونه ای که بر اساس تخمین های FDA در سال ۲۰۱۸، ۵۰ درصد از ۴/۳ میلیارد کاربران گوشی موبایل های هوشمند و تبلت ها، اپلیکیشن های حوزه سلامت را در دستگاه های خود خواهند داشت.
بیمارستان هوشمند
هدف از بیمارستان هوشمند ایجاد یک فضای پیشرفته با اطلاعات است که قادر به انجام کار های تخصصی باشد. در این انقلاب جدید، مقدار زیادی از داده ها، خدمات پردازش ابری، روش های یادگیری ماشین و راهکار های هوش مصنوعی با یکدیگر ترکیب شدند.
مروری برتعدادی از محصولات پزشکی هوشمند
هم اکنون به معرفی تعدادی از تجهیزات پزشکی هوشمند می پردازیم.
تله مدیسین سامانه پزشکی از راه دور Telemedicine System
تله مدیسین یا پزشکی از راه دور امکان متصل شدن به دستگاه های مختلف پزشکی مانند مانیتور علائم حیاتی قلب، مانیتور علائم مغزی، دوربین های مختلف پزشکی و ارسال اطلاعات به سایر نقاط را دارد. در ایران شرکت صاایران با محصولات هوشمند خود در این زمینه فعالیتهای گسترده ای را آغاز کرده و توانسته دگرگونیهای عظیمی را به وجود آورد.
به علاوه امکان ایجاد کنفرانس های صوتی و تصویری در بخش های مختلف بیمارستان وبیمارستان های مختلف و حتی ارتباط از راه دور پزشکان با بیمارستان برای تصمیم گیری بهتر برای شروع دوره درمانی بیمار و سایر تصمیمات، امکان متصل شدن به سیستم HIS یا PACS بیمارستانی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات با مراکز درمانی مختلف و دیگر پزشکان را نیز دارد.
سیستم هوشمند فراخوانی پرستار
سیستم هوشمند فراخوانی پرستار (Nurse Call Button)برای استفاده در مراکز درمانی و بیمارستان هایی که علاوه بر فراخوانی پرستار به نمایش اطلاعاتی از بیمار شامل نام، نام خانوادگی، نوع بیماری، تاریخ بستری، پزشک معالج و … را دارند، طراحی شده است.
این سیستم شامل یک نمایشگر ۵ اینچی به صورت اتوماتیک است که با متصل شدن به سیستم HIS مراکز درمانی، اطلاعات بیمار را نمایش می دهد.
سیستم هوشمند فراخوانی پرستار پاسخگوی نیاز همه ی بیمارستان ها است. قابلیت کنترل فعالیت پرستاران را دارد و باعث افزایش رضایتمندی بیماران می شود. همچنین قابلیت ضبط و پیگیری مکالمات نیز در آن تعریف شده است.