خانه هوشمند بر پایه ارتباطات است
هنگمی که ما حرکت از سمت گوشی های همراه و در ادامه آن خانه هوشمند معمولی به سمت گوشی های هوشمند طی شد، جهشی عظیم در ارتباطات را شاهد بودیم. در عوض اینکه فقط قادر به ایجاد تماس و ارسال پیام های متنی باشیم، در حال حاضر با تلفن های هوشمند به اینترنت وصل می شویم، ایمیل می فرستیم، پیام های لحظه ای ارسال می کنیم، فایل های مورد نیازرا دانلود می کنیم و بسیاری کارهای متفرقه دیگر که به ارتباطات نیاز دارند را انجام می دهیم.
درباره خانه های هوشمند نیز وضعیت به همین شکل است. تفاوت مهم خانه های هوشمند با خانه های معمولی در این است که همه چیز در خانه های هوشمند به یکدیگر متصل هستند و با یک دستگاه مرکزی کنترل و مدیریت می شوند. کنترل آب و هوا، چراغ ها، لوازم، قفل ها و انواع مختلفی از دوربین ها و مانتیورهایی که می توانند به خانه های هوشمند و خودکار اضافه شوند از هر جای خانه و حتی دور از خانه قابل کنترل می باشند.
برای این اتصالات راههای گوناگونی وجود دارد. سیستم های زیادی وجود دارند که مخصوص خانه های هوشمند ساخته شده اند مانند Z-Wave Zigbee ، KNX و .Control4
می توان از طریق وای فای و روی بستر اینترنت، تمامی وسایل را کنترل و مدیریت کرد. همچنین بعضی از آن ها ممکن است با بلوتوث هم قابل کنترل باشند؛ در این شرایط حتی می شود بدون استفاده از اینترنت هم آنها را کنترل کرد. مثل تمامی سیستم های دیگر، هر یک از این سیستم ها مزایا و معایب مربوط به خود را دارند و بهترین گزینه بستگی به نیاز و کاری دارد که هر شخص میخواهد با آن انجام دهد.
فوائد و مزایای خانه ی هوشمند
فایده ی ومزیت ارتباط و اتصال وسایل خانه با همدیگر چیست؟ به طور خلاصه جواب خواهد بود که: راحت بودن و سهولت! داشتن یک خانه ی هوشمند باعث می شود بتوانید کارهای زیاد و متنوعی را با زحمت و تلاش کمتری انجام داد. کارهایی مشابه تنظیم تهویه، خاموش کردن لامپ ها، روشن مایکروفر برای گرم کردن غذا و غیره.
شما می توانید برای وسایل خانه ی خود زمانبندی نیز تعیین کنید، بنابراین یکسری کارها در ساعات خاصی از روز به صورت خودکار انجام خواهند شد. حتی برخی از این وسایل هوشمند قابلیت یادیگری داشته و از کارهایی که شما انجام می دهید، می آموزند، در نتیجه با فعالیت بسیار کمتری می توانید انجام خیلی کارها را به صورت خودکار به وسایل خانگی خود محول کنید.
علاوه بر راحتی، خانه ی هوشمند بهره وری انرژی را نیز بالا می برد. برای مثال ترموستات هوشمند شرکت Nest است. این ترموستات از اشخاص یاد می گیرد که خانه تا چه حدی باید گرم یا سرد باشد و دما را به طور خودکار تنظیم می کند، براین اساس نباید نگران صرفه جویی در مصرف انرژی بود. همچنین وقتی کسی در خانه نباشد این ترموستات به حالت «راه دور» رفته و با تنظیمات دمای خانه، مبلغ قبضهای استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی کاهش پیدا خواهد کرد. سیستم خانه ی خودکار Webee نیز از فعالیت ها و کارهای افراد می آموزد و توصیه ها وپیشنهاداتی برای بالا بردن بهره وری در استفاده از لوازم و دستگاه های هوشمند، خواهد نمود.